«Skal vi danse 2020»

Ute av dansen

I kveld var det Helene Spilling og Nate Kahungu som måtte forlate konkurransen.

UTE AV DANSEN: Nate Kahungu og Helene Spilling måtte forlate konkurransen lørdag kveld. Foto: Thomas Andersen / TV 2
UTE AV DANSEN: Nate Kahungu og Helene Spilling måtte forlate konkurransen lørdag kveld. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatering: Etter at resultatet var klart lørdag kveld, opplyste TV 2 at de skulle undersøke mulig stemmetrøbbel under lørdagens ‹Skal vi danse»-avstemming. Søndag ble det klart at Nate Kahungu og Helene Spilling fikk fortsette i konkurransen.

Det var knyttet stor spenning til kveldens sending av «Skal vi danse», da flere av parene har vært rammet av sykdom tidligere denne uken.

I kveld var imidlertid alle tilbake igjen på parketten hvor temaet var «eventyr». Alle de åtte parene så ut til å storkose seg under sendingen iført kostymer fra ulike kjente karakterer som «Kaptein Sabeltann» og «Peter Pan».

Mot slutten av kvelden, i kjent stil, måtte to av parene med lavest poengsum gjennomgå en danseduell. Lørdag ble dette Nate Kahungu og Helene Spilling og Michael Andreassen og hans dansepartner Ewa Trela.

Selv om begge parene ga alt på parketten, er det imidlertid bare et par som får bli i konkurransen. Forrige uke var det programleder Synnøve Skarbø som måtte takke for seg, og lørdag kveld er eventyret over for Nate og Helene.

TÅREVÅTT: Helene Spilling klarte ikke å holde tårene tilbake da hun og Nate måtte forlate konkurransen. Foto: Thomas Andersen / TV 2
TÅREVÅTT: Helene Spilling klarte ikke å holde tårene tilbake da hun og Nate måtte forlate konkurransen. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer

Ifølge programleder Anders Hoff var duellen rekordjevn, men det ble altså som nevnt Kahungu og Spilling som måtte forlate «Skal vi danse».

- De er alle fantastiske mennesker. Jeg har blitt glad i hver og en av dem på forskjellige måter. Jeg kommer til å savne dem alle, og jeg kommer også til å savne den disiplinen jeg har fått av å danse med Helene. Jeg håper ikke dette blir det siste vi gjør sammen, sa Nate etter nyheten kom om at han og Spilling måtte forlate konkurransen.

SKAL VI FLØRTE?: «Skal vi danse»-favorittene Nate Kahungu og Helene Spilling har måttet tåle å få spørsmål om deres forhold i hele høst, og de er ikke fremmed for å dra på litt ekstra i løpet av høsten. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

- Jeg bare gråter

Overfor Se og Hør la ikke Nate og Helene skjul på at det var tungt å måtte forlate konkurransen. Førstnevnte innrømmet at utstemmingen kom overraskende på.

- Jeg klarer ikke si noe fordi jeg bare gråter, sa Helene, mens hun tørket tårene sine.

Nate tok seg derfor av pratingen og forklarte at han kom til å savne å danse med Helene, og at de er begge enig om at de kommer til å bevare vennskapet sitt.

GODE VENNER: Nate og Helene har blitt gode venner i løpet av deltakelsen. Foto: Thomas Andersen / TV 2
GODE VENNER: Nate og Helene har blitt gode venner i løpet av deltakelsen. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer

- Neste gang jeg er ute på byen og hører en rumba-låt, skal jeg rope: «Helene, kom å dans med meg», flirte han.

Han roser dansepartneren opp i skyene for tålmodigheten hennes og alt hun har lært ham gjennom deltakelsen. I tiden fremover har han flere spennende prosjekter på gang, og ser frem til å komme tilbake til hverdagen.

Eventyrlig start

Som nevnt har det vært en «Skal vi danse»-sending full av energi og prestasjoner både i form av kostymer, men også dans.

Første par som inntok parketten var Nate og Helene som hadde kledd seg ut som Peter Pan og Tingeling. Til stor applaus fra salen gled de over parketten med sin wienervals til låten «Neverland» fra filmen «Peter Pan».

For dette fikk de 28 poeng for fra dommerne.

PETER PAN: Nate og Helene hadde kledd seg ut som Peter Pan og Tingeling under kveldens sending. Foto: Thomas Andersen / TV 2
PETER PAN: Nate og Helene hadde kledd seg ut som Peter Pan og Tingeling under kveldens sending. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer

- Det er mye å tenke på. Jeg er bare glad for at jeg kom meg gjennom det, uttalte Kahungu etter at han fikk dommernes poeng.

Andreas Wahl, som for øvrig fikk høyest poengsum av dommerne forrige lørdag, inntok parketten som selveste Willy Wonka fra familiefilmen «Charlie og Sjokoladefabrikken».

Til låten «Candyman» fremførte han en jive sammen med dansepartneren Mai Mentzoni. Mot slutten av dansen gikk det imidlertid ikke helt som det skulle.

Wahl mistet nemlig grepet til dansepartneren sin som falt bakover og ble liggende igjen på dansegulvet. Han kom derimot kjapt til unnsetning for å hjelpe dansepartneren opp igjen slik at de fikk fullført jiven.

LITE UHELL: Under lørdagens sending danset Andreas Wahl og dansepartneren en jive, men mot slutten av dansen skjedde det noe uventet. Foto: Thomas Andersen / TV 2
LITE UHELL: Under lørdagens sending danset Andreas Wahl og dansepartneren en jive, men mot slutten av dansen skjedde det noe uventet. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer

Til tross for et lite uhell under dansen, fikk duoen totalt 33 poeng.

- Det har vært en så hard uke. Jeg har ikke ord. Det føles, veldig, veldig godt, uttalte Wahl etter dansen.

STERK HISTORIE: Dommer i «Skal vi danse», Merete Lingjærde, forteller en sterk historie på TV2 i påsken. Video: TV2 Vis mer

Fikk full pot

Et par som imponerte stort i kveld var Birgit Skarstein og dansepartneren Philip Raabe. De danset rumba til låten «Somewhere over the Rainbow» fra filmen «Trollmannen fra Oz».

Den sterke og følelsesladde rumbaen mottok de stående applaus for.

- Jeg ser et fantastisk dansepar. Jeg tenker ikke på at Birgit er i rullestol i det hele tatt. Det var sensuelt som en rumba skal være, roste Merethe Lingjærde, mens Trine Dehli Cleve så vidt klarte å holde tårene tilbake og var nærmest målløs.

TOK TIL TÅRENE: Trine Dehli Cleve tok til tårene etter å ha sett dansen til Birgit og Philip. Foto: Thomas Andersen / TV 2
TOK TIL TÅRENE: Trine Dehli Cleve tok til tårene etter å ha sett dansen til Birgit og Philip. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer

- Jeg synes det var så nydelig, stotret « Skal vi danse»-dommeren.

For sin rumba fikk Skarstein og Raabe ti poeng av alle dommerne, og kunne dermed glede seg over å være det første paret som har fått 40 poeng.

- Jeg er helt overveldet, sa Skarstein etter dansen.

UTE: Fred Buljos «Matrix»-dans var ikke nok til å overbevise dommerne og seerne. Foto: TV 2 Vis mer

Streng i blikket

Etter Skarstein var det Marte Bratberg sin tur. Hun hadde kledd seg ut som den onde heksen fra filmen «Maleficent». Forrige uke fikk Bratberg lavest poengsum fra dommerne, og har siden den gang jobbet hardt for å forbedre seg til kveldens sending.

På parketten fremførte Bratberg og dansepartneren Benjamin Jayakoddy en wienervals til låten «Once Upon A Dream». Med et ondt blikk levde Bratberg seg inn i rollen, mens hun danset tett med dansepartneren gjennom en mørk røyk som lå over parketten.

OND HEKS: Mate Bratberg fikk bryne seg på rollen som en ond heks under kveldens sending. Foto: Thomas Andersen / TV 2
OND HEKS: Mate Bratberg fikk bryne seg på rollen som en ond heks under kveldens sending. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer

For dansen fikk de mye ros fra dommerne, blant annet fra Tore Petterson som uttalte at han var« helt solgt», og for wienervalsen fikk Bratberg og dansepartneren totalt 36 poeng.

- Jeg skjønner ingenting. Jeg er veldig glad, sa Bratberg etter poengsummen fra dommerne.

HARD MEDFART: Det gikk ikke helt som planlagt for radioprofil Siri Kristiansen og dansepartneren Tarjei Nøstvold Svalastog under lørdagens «Skal vi danse». Video: «Skal vi danse», TV 2 / Privat / Rød Løper Vis mer

Levde seg inn i rollene

Siri Kristiansen gikk forrige lørdag seirende ut av danseduellen, og i kveld fikk hun leve ut barndomsdrømmen ved å kle seg ut som Ariel fra Disney-filmen «Den lille Havfruen».

Til låten «Under The Sea» fremførte Tarjei Svalastog og Siri en samba full av liv og energi - til stor jubel fra publikum. Tarjei har vært blant dem som har vært syk denne uken, men så ut til å ha kommet seg siden den gang.

- En morsom samba. Du byr på deg selv og du er fin i bevegelsene. Videre fremover nå må vi flytte det litt lenger ned til hoftene også, men for en utstråling du hadde i dag, sa Trine Dehli Cleve.

Kristiansen på sin side virket å være svært fornøyd med egen innsats.

BARNDOMSDRØM: Siri Kristiansen fikk oppleve barndomsdrømmen sin om å være havfrue under kveldens sending. Foto: Thomas Andersen / TV 2
BARNDOMSDRØM: Siri Kristiansen fikk oppleve barndomsdrømmen sin om å være havfrue under kveldens sending. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer

- Er det noe jeg virkelig ikke er så er det skuespiller. Jeg har aldri vært meg selv så mye i hele mitt liv som i rollen som havfrue, flirte hun etter dansen.

For den energiske sambaen fikk «Skal vi danse»-paret 28 poeng.

Michael inntok parketten som selveste Kaptein Sabeltann under lørdagens sending sammen med dansepartneren Ewa. Han kunne avsløre at han hadde fått lånt kostymet av Terje Formoe for anledningen.

EKTE PIRAT: Michael Andreassen fikk låne kostymet til Terje Formoe. Foto: Thomas Andersen / TV 2
EKTE PIRAT: Michael Andreassen fikk låne kostymet til Terje Formoe. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer

Med et stort sjørøverflagg i hånden var Michael alvorlig og streng i blikket, mens han levde seg inn i rollen som sjørøver under sin paso doble. Av dommerne fikk han skryt for energien, men de mente imidlertid at dansen ikke var på det beste i dag.

For sin paso doble fikk de 25 poeng.

OPPMERKSOMHET: Birgit Skarstein og Philip Raabe fikk stående applaus etter deres første dans i «Skal vi danse». Nå forteller hun om oppmerksomheten og den veldig gode kjemien med dansepartneren. Reporter: Emma Eriksson. Video: Steffen Pettersen/ Rød Løper Vis mer

- Aldri hatt det mer moro i skinnshorts

Thomas Alsgaard, som tidligere har syntes at det er skummelt nok å bare danse, fikk i kveld også bryne seg på å være skuespiller.

I sin quickstep dukket han opp i rollen som Pinocchio. En rolle han mente han passet i da han ser på seg selv som klønete i bevegelsene.

Til låten «I've Got no Strings» leverte han og dansepartneren Rikke Lund varene på dansegulvet med et godt humør og mye fotarbeid.

- Showet var fantastisk morsomt og du byr jo på deg selv gjennom historien du skal fortelle. Når det kommer til dansen synes jeg kanskje at det stoppet litt opp, og at du kom litt ut av det noen ganger, mente Trine Dehli Cleve.

Pinocchio: Thomas Alsgaard fikk bryne seg som skuespiller under kveldens sending.  Foto: Thomas Andersen / TV 2
Pinocchio: Thomas Alsgaard fikk bryne seg som skuespiller under kveldens sending. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer

Thomas var imidlertid fornøyd, og uttalte at han aldri har hatt det mer moro i skinnshorts. For dansen fikk duoen en poengsum på totalt 26 poeng.

Til slutt var det Agnete som inntok parketten i den ikoniske rollen som Askepott i julefilmen «Tre nøtter til Askepott». Til en snødekt skjerm med et slott i bakgrunnen, danset hun og dansepartneren Bjørn Wettre Holthe en wienervals iført kostymer som så ut til å være tatt rett ut fra filmen.

- Det var veldig vakkert, og jeg kom i skikkelig julestemning. Du var en nydelig askepott. Det var en sømløs, vakker flyt, men samtidig savner jeg noe bevegelse i overkroppen, var dommen fra Merethe Lingjærde.

ASKEPOTT: Agnete inntok parketten som Askepott. Foto: Thomas Andersen / TV 2
ASKEPOTT: Agnete inntok parketten som Askepott. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer

Agnete på sin side påpekte at hun koste seg enormt, og for sin wienervals fikk de totalt 28 poeng.

LES OGSÅ: - Alt svartnet for meg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer