«Skal vi danse»:

Ute av dansen

Fred Buljo måtte forlate konkurransen.

UTE: Fred Buljos «Matrix»-dans var ikke nok til å overbevise dommerne og seerne. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag har det vært filmkveld i «Skal vi danse», der de elleve gjenværende parene har briljert på parketten til musikk fra noen av verdens mest kjente filmer. Elleville løft, spenstige kostymer og kjappe trinn imponerte både dommerne og seerne, men det endrer likevel ikke programmets løp.

En deltaker må ut hver uke, og basert på dommerpoeng var det fort tydelig at Fred Buljo muligens hadde tatt sin siste dans. Han og dansepartneren fikk bare 21 poeng for sin «Matrix»-inspirerte tango.

Synnøve Skarbø fikk bare ett poeng mer for sin «Annie»-inspirerte quickstep, men gitt at hun ikke var i fare for å ryke sist uke, så det dårlig ut for Buljo på sikt. Ingen andre par etter reklamepausen som fikk en lavere poengsum enn de to ovennevnte deltakerne, som det altså sto mellom basert på poeng alene.

Like før 22 kom bekreftelsen om at det var Fred som måtte forlate konkurransen.

- Jeg har det veldig bra. Det er tross alt lørdag. Jeg har hatt en fantastisk reise og gjort ting med kroppen jeg ikke visste jeg kunne, sa han.

- FANTASTISK REISE: Fred Buljo forteller at han har det bra etter exiten. Foto: Espen Solli / TV 2
- FANTASTISK REISE: Fred Buljo forteller at han har det bra etter exiten. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Ga mersmak

Til Se og Hør forteller artisten at han selvsagt synes det var litt leit å måtte forlate dansen, men at det var forventet. Han sier seg likevel fornøyd med innsatsen, og sier at opplevelsen har gitt mersmak.

- Man skal ikke se bort fra at det blir inkorporert noe dans i KEiiNO framover, flirer han.

Han røper at de for tida holder på med sitt andre album, og dersom de har en god nok låt, kan det hende de melder seg på MGP igjen. Musikk er og forblir hovedfokuset, selv om han også koste seg med dans.

På spørsmål om hvem han heier på nå, er han kjapp med å svare:

- Jeg har fått en veldig god tone med Thomas underveis, og heier derfor litt ekstra på ham. Men alle er veldig flinke, og de gir alt.

Han sto i fare for å ryke ut forrige uke, men hadde ingen planer om å gjøre det lett for verken dommerne eller seerne å sende ham hjem. I en forrykende tango viste paret nemlig dansevilje og -glede.

STOLTE: KEiiNO havnet til slutt på femteplass i Melodi Grand Prix. Etter finalen var det en stolt gjeng som møtte pressen. Reporter: Marie Røssland. Video: Christian Roth Christensen/Dagbladet Vis mer

- Det var masse energi, trøkk og vilje. Du danser også bra, men en vanlig feil er at dere ikke står over beina deres. Forholdsvis bra, men jeg sitter ikke og jubler, sa dommer Merete Lingjærde.

Alt gikk ikke helt riktig for seg da Filipenko skulle gi paret poenget sitt. Han ga nemlig en femmer, men tok opp plansjen som viste en treer. Det tok litt tid før han oppdaget det selv, men tok feilen med humor.

- Det er en femmer i Russland, humret han.

Kveldens poengsummer:

Nate og Helene, cha cha cha: 6 + 7 + 6 + 7 = 26

Siri og Tarjei, rumba: 6 + 6 + 6 + 7 = 25

Michael og Ewa, salsa: 7 + 7 + 8 + 8 =30

Andreas og Mai, rumba: 8 + 8 + 8 + 9 + 33

Birgit og Philip, tango: 8 + 8 + 7 + 8 = 31

Synnøve og Santino, quickstep: 5 + 5 + 6 + 6 = 22

Fred og Lillian, tango: 5 + 5 + 6 + 5 = 21

Agnete og Bjørn, rumba: 7 + 7 + 5 + 7 = 26

Kristin og Catalin, cha cha cha: 5 + 6 + 5 + 6 = 22

Thomas og Rikke, paso doble: 7 + 7 + 7 + 7 = 28

Marte og Benjamin, tango: 8 + 9 + 6 + 8 = 31

ÅRETS VINNER: Keiino skal representere Norge i den internasjonale finalen i Israel. Reporter: Henriette Eilertsen. Video: Marie Røssland / Dagbladet Vis mer

Ikke forventet

Den utslåtte deltakeren havner nå i selskap med «Ex on the Beach»-deltaker Øystein Lihaug Solberg, som var den første som måtte forlate konkurransen.

- Jeg hadde ikke forventet det. Jeg er ikke en av de dårligste i det hele tatt, så derfor synes jeg det var kjipt å ryke ut, sa han etter den overraskende exiten forrige uke.

Selv om det er leit at nok en deltaker er ute av dansen, har de siste ukene også bydd på flere høydepunkt. På filmkvelden alene var det mange av dem. Andreas Wahl fikk blant andre mye skryt, for sin dyriske rumba til tonene av «Can You Feel The Love Tonight». Han fikk kveldens høyeste poengsum, hele 33 poeng.

HARD MEDFART: Det gikk ikke helt som planlagt for radioprofil Siri Kristiansen og dansepartneren Tarjei Nøstvold Svalastog under lørdagens «Skal vi danse». Video: «Skal vi danse», TV 2 / Privat / Rød Løper Vis mer

Birgit Skarsteins tango til «Roxanne» fra «Moulin Rouge» imponerte også dommerne. Hun havnet på en gjev andreplass, med 31 poeng.

Så langt har «Skal vi danse» bydd på mange høydepunkter, også fra de to første sendingene.. Vi har blant annet fått se Birgit Skarstein bli løftet av sin dansepartner Philip Raabe, noe som rørte salen til tårer.

De fikk den høyeste poengsummen i første sending. I den andre direktesendte sendingen bydde programleder Synnøve Skarbø også på imponerende dans, spesielt om man tenker på at hun danset med en ribbeinsskade.

Hun pådro seg nemlig den skaden under trening, noe som medførte at uka ble «kjip». Hun klarte likevel å gjennomføre. Skilegenden Thomas Alsgaard klarte også å gjennomføre, men det var nesten så alt gikk ad undas.

OverforDagbladet innrømmet han nemlig at han fikk en blackout under dansen, som han slettes ikke husker å ha gjennomført.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer