«Kompani Lauritzen»

Ute: - Kjempet hver dag

En ny rekrutt måtte lørdag forlate programmet.

PROBLEMLØSNING: Både Carl Martin Eggesbø og Vegard Harm var i dimmekamp lørdag. Foto: Matti Bernitz/TV 2
PROBLEMLØSNING: Både Carl Martin Eggesbø og Vegard Harm var i dimmekamp lørdag. Foto: Matti Bernitz/TV 2 Vis mer
Publisert

I lørdagens episode av «Kompani Lauritzen» får deltakerne bryne seg på problemløsning.

Praktiske utfordringer og et aldri så lite militært oppdrag er for de fleste kjærkomne, artige oppgaver, i motsetning til slitet og strevet de har blitt dratt med på av oberst Lauritzen og fenrik Aker tidligere i programmet.

Når poengene er regnet opp er det imidlertid kompaniaspiranter Carl Martin Eggesbø (25) og Vegard Harm (25) som skal til pers.

«KOMPANI LAURITZEN»: Alt gikk ikke helt som planlagt for Bernt Hulsker under lørdagens «Kompani Lauritzen»-konkurranse. Video: TV 2 Vis mer

Problemløsning

De skal på hver sin kant flytte tre og dynamitt fra én side til en annen med ei tralle - selvsagt med en tvist. Det kan ikke være flere ild-objekter enn dynamitter på en side.

Dette fører til hodekløing og forvirrede uttrykk på begge aspiranter, men det er til slutt Eggesbø som knekker koden.

Dermed blir Harm femte person ut av programmet.

- Jeg tok det fint. Jeg tenkte at hvis jeg ryker nå, så går det greit. Men det var kjipt å dra fra gjengen, sier han til Dagbladet.

ILD OG DYNAMITT: Carl Martin Eggesbø knekte koden kjappest. Foto: Matti Bernitz/TV 2
ILD OG DYNAMITT: Carl Martin Eggesbø knekte koden kjappest. Foto: Matti Bernitz/TV 2 Vis mer

At fem andre skulle ut før ham var på ingen måte gitt. Allerede etter to timer i leiren ville Harm hjem, og brøt sammen i tårer.

- Jeg er så ekstremt glad for at jeg ikke ga opp. Jeg kjempet hver dag der inne for å holde motivasjonen oppe. Så jeg sitter igjen med en veldig god følelse.

For både deltakere og seere har kompaniaspirant 13 Harm imponert stort. Man har blitt vitne til at han spretter opp fra gjørma etter å ha falt ned over to meter og at han segnet om etter å ha presset seg til utmattelse. Likevel kom han fra det hele skadefritt.

- Jeg kom faen meg fra det med bare noen skrubbsår på leggen ass, forteller han.

KAOS: Det blir kaos i lørdagens episode av «Kompani Lauritzen» når deltakerne blir «angrepet». Video: TV 2 Vis mer

Tøffere mentalt

Til tross for autoritetsangst og skjelven stemme så snart befalet var i nærheten, ble han altså værende så lenge han kunne. Og militærregimets rutiner gjorde han et iherdig forsøk å holde på etter innspillingen - til varierende hell.

- Jeg prøvde. Det jeg fortsatt har med meg er hvor mye jeg tåler. Jeg vet hva som bor i meg med bare et smil innabords. Jeg merker også at man får en sånn «vi bare gønner på»-mentalitet. Den kommer og går litt selvfølgelig, sier han, og legger til:

- Hadde noen sagt «løp ut i skogen, og ikke kom tilbake før du har bygd ei hytte med tre rom og kjøkken, så hadde jeg gjort det. Altså hvis fenriken hadde sagt det. Eller skreket det, sier han humoristisk.

TABBE: Av og til går det litt i krøll, det gjorde det for Dag Otto i denne ukens «Kompani Lauritzen». Da ba han TV 2 om å klippe det bort. Video: TV 2 Vis mer

Allerede ved første exit var det tre som måtte ut - Vida Lill Gausemel Berge (31), Faten Mahdi Al-Hussaini (27) og Edward Schulteiss (44). Margrethe Røed (44) fulgte etter i neste program, Christine Dancke måtte takke for seg sist lørdag.

LES OGSÅ: Tilbys millioner for «Kompani»-innspilling

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer