Alexandra Joner og «Bloggerne»:

Ut mot TV 2: - Handler om forbilder

Den nye «Bloggerne»-casten fikk Alexandra Joner til å stille spørsmål.

«BLOGGERNE»: Alexandra Joner etterlyser mer mangfold i «Bloggerne»-casten. Video: Alexandra Joner / Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Denne uken slapp TV 2 nyheten om hvem som skal være med i den kommende sesongen av «Bloggerne». I TV 2-programmet får man følge livene til noen av landets største internettpersonligheter.

Nærmest alt som kan krype og gå av bloggere og influensere har vært med i serien tidligere, og nå er det altså duket for nok en sesong. Blant dem som skal være med er influenser Sophie Elise Isachsen (25) som gjør et aldri så lite comeback i tv-serien etter flere års pause.

De andre «Bloggerne»-profilene man kan vente seg å se på tv-skjermen er Linnéa Myhre (30), Iselin Guttormsen (33), Emma Ellingsen (19), Monica Nyhus (32), Joakim Kleven (28) og Eveline Karlsen (28).

NY SESONG: I den kommende sesongen av «Bloggerne» får vi et gjensyn med flere, men vi skal også få bli kjent med nye influensere. Foto: TV 2
NY SESONG: I den kommende sesongen av «Bloggerne» får vi et gjensyn med flere, men vi skal også få bli kjent med nye influensere. Foto: TV 2 Vis mer

Kort tid etter at casten for den kommende sesongen ble sluppet, gikk imidlertid influenser, sanger og danser Alexandra Joner (30) hardt ut på sin Instagram-story.

Det var Medier24 som først omtalte saken.

I flere videoer stilte Joner, som selv er halvt kubansk, spørsmål ved hvor det blir av mangfoldet i den kommende sesongen. Dette på bakgrunn av at det ikke er med én person med flerkulturell bakgrunn.

  • Se videoen øverst i saken!
MØTER IKKE OPP: Joakim Kleven, som er med i årets sesong av «Bloggerne», skal på date, men daten dukker ikke opp. Vis mer

- Handler om å føle seg inkludert

I videoene innrømmet Joner at hun savner å se en person med flerkulturell bakgrunn i «Bloggerne»-casten.

- Det handler rett og slett om å føle seg inkludert, det handler om forbilder, og det handler selvfølgelig om å se noen som seg selv og føle tilhørighet, var blant det hun uttalte.

Overfor Se og Hør forteller Joner at det var viktig for henne å rope ut sin mening, da hun alltid har tenkt og følt på dette. Hun forklarer også at samtalene alltid har eksistert, men bare med nære venner og familie.

REAGERER: Alexandra Joner skulle ønske at noen med flerkulturell bakgrunn var med i den kommende sesongen av «Bloggerne». Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør
REAGERER: Alexandra Joner skulle ønske at noen med flerkulturell bakgrunn var med i den kommende sesongen av «Bloggerne». Foto: Tor Lindseth/ Se og Hør Vis mer

- Den siste tiden har fått meg til å reflektere mer over mine egne tanker og hva som kanskje dessverre har blitt integrert i mitt eget tankemønster. Det har fått meg til å ville dele, forklarer hun.

Videre forteller Joner at det første hun tenkte da hun så «Bloggerne»-casten var at det virket å være en fet gjeng.

- Jeg tenkte at det er kult at de har med Emma, Joakim og andre fete folk jeg ser opp til. Men så begynte jeg å tenke over at jeg gjerne ville hatt en representasjon av mangfold, og noen med flerkulturell bakgrunn, fortsetter hun.

Sofie Nilsen er ferdig i «Bloggerne» etter to sesonger. Nå avslører hun hvorfor hun ikke ønsket å bli med videre. Vis mer

Ønsker å gjøre en endring

Joner mener at mangfold er viktig for alle, men spesielt ungdom.

- De er mye mer såbare i form av sin reise til å finne sin identitet, og da trenger de forbilder. Alle mennesker søker tilhørighet og representasjon i samfunnet, påpeker hun.

Videre retter hun en pekefinger mot TV 2 og mener at de burde begynne å tenke over dette. Da Se og Hør stiller spørsmål om Joner selv har følt seg utestengt på grunn av mangel på mangfold, svarer hun:

- Jeg har venninner og familie som har opplevd dette. Problemet er der selv om det ikke har skjedd meg. Jeg har lyst til å være med å gjøre en endring.

BLOGGERNE: Iselin Guttormsen er nytt tilskudd til denne sesongen av «Bloggerne» på TV 2. Hun studerer sexolog og bruker Instagram til å fremme vanlige kropper og sex. Det synes ikke bildetjenesten noe om. Reporter: Thea Hope. Video: Steffen Pettersen/Rød Løper Vis mer

Kathrine Haldorsen, programredaktør i TV 2, er forelagt kritikken fra Alexandra Joner. På dette svarer hun i en e-post at mangfold er noe som står høyt hver eneste dag i deres arbeid rundt de ulike programmene som sendes på TV 2-kanalene.

- Alexandra Joner sine innspill er absolutt relevante. Når vi caster deltakere til «Bloggerne» så søker vi alltid etter et bredest mulig mangfold, som personer med forskjellig ståsted i livet, etnisitet, ulik legning og ulike meninger, fortsetter hun.

RABALDER: Det ble rabalder da Sofie Nilsen, med venner, dro på Halloween-fest i LA i det noen sier var vågale kostymer. Nå vises episoden i «Bloggerne», og Sofie svarer på kritikken. Vis mer

Haldorsen forklarer videre at de selvsagt har spurt personer med flerkulturell bakgrunn, men at de av ulike årsaker ikke har blitt en del av programmet så langt.

- Vi ønsker absolutt å få med influensere med flerkulturell bakgrunn i kommende sesonger av serien, avslutter hun.

LES OGSÅ: Raser mot TV 2: - Det bobler

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer