«Camp Kulinaris»

Ut mot sex-kaos: - Pinlig

Under innspillingen oppsto det konflikt mellom realitydeltakerne.

HETT: To av årets «Camp Kulinaris»-deltakere finner tonen kjapt og havner i boblebadet. Reporter: Thea Hope. Video: Kine Falch/ Celina Morken/Viaplay/Rød Løper Vis mer
Publisert

I disse dager går kjendiskokkeprogrammet «Camp Kulinaris» på skjermen. Programmet har ikke rykte på seg for å ha skapt de mest kontroversielle overskriftene - det er det gjerne andre reality-program som har stått for.

Under innspillingen, som fant sted i fjor sommer, ble det imidlertid ganske opphetet stemning mellom noen av deltakerne.

Flere deltakere forteller om høylytt krangling og roping mellom Maria Moen og Richard Liedholm, som tidlig innledet et seksuelt forhold under oppholdet (se videoen i topp av saken for flere detaljer).

Det var heller ingen tvil om hva de to drev med om nettene, og flere av deltakerne hørte godt hva som skjedde på andre siden av veggen.

- Jeg må jo innrømme det, at jeg ikke forstår at folk er så lite private, det må jeg bare si. Folk får gjøre hva de vil for min del, jeg har takhøyde for det, men man kan holde det litt for seg selv, sier en lattermild Mia Gundersen til Se og Hør.

VITNE TIL KONFLIKT: Mia Gundersen er en av flere «Camp Kulinaris»-deltakere som ble vitne til bråket mellom Moen og Liedholm. Foto: Tore Skaar
VITNE TIL KONFLIKT: Mia Gundersen er en av flere «Camp Kulinaris»-deltakere som ble vitne til bråket mellom Moen og Liedholm. Foto: Tore Skaar Vis mer

- Hyling og skriking

Under oppholdet oppsto det imidlertid en konflikt mellom de to, og tonen ble brått en annen. Den dårlige stemningen fikk også de andre deltakerne føle på.

Gundersen innrømmer at hun opplevde den verste kranglingen som ubehagelig, og at hun aldri hadde forventet at det skulle bli slik under kokkeprogrammet.

- Jeg kommer inn her og hører den ene historien etter den andre, og det er hyling og skriking. Jeg hadde ikke trodd at det skulle bli sånn, det passer ikke inn i et matprogram. Men jeg takler det, det går fint for meg, og jeg har storkost meg. Følelser kan jo være vanskelige å styre og kan oppstå når vi er så tett på hverandre døgnet rundt, understreker hun.

LIV OG EGGERØRE: Camp Kulinaris-casten er sluppet, og det lukter allerede svidd. Video: Rød Løper/TV3 Vis mer

Skuespilleren forteller at hun tok på seg rollen med å gå mellom kranglefantene, for å roe ned stemningen.

- Det er jo aldri kjekt når folk krangler og det blir grining og fosterstilling, det kan jo bli litt mye. Samtidig, når du er en gjeng, kan du ikke forvente at alle skal gå sammen og ha det fantastisk. Men vi gjorde faktisk det, vi hadde det veldig gøy hele gjengen, fortsetter hun.

Nekter for krangling

Se og Hør er kjent med årsaken til konflikten mellom Maria Moen og Richard Liedholm. Førstnevnte forklarer situasjonen slik:

- Det oppsto en ubehagelig situasjon mellom meg og Richard. Jeg forsøkte i utgangspunktet å holde meg unna, men gikk rundt med en vond klump i magen, sier hun til Se og Hør.

KONFLIKTFULL DELTAKELSE: Maria Moen havnet på kant med Richard Liedholm under «Camp Kulinaris». Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KONFLIKTFULL DELTAKELSE: Maria Moen havnet på kant med Richard Liedholm under «Camp Kulinaris». Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Hun mener de andre deltakerne legger skylden på henne fordi hun selv valgte å ha sex med Liedholm, og derfor måtte ta støyten da relasjonen tok en ny vending.

- Det var en veldig vanskelig situasjon å være i, og da er det klart jeg blir veldig frustrert og lei meg. Det skulle bare mangle at man reagerer når man opplever noe kjipt.

Moen understreker at hun og Liedholm for lengst har skværet opp, og i dag er gode venner. Selv mener Liedholm at han selv ikke har bidratt i noen krangel med noen.

- Det er ikke alle som takler tilbakemeldinger og kritikk like bra, og da gikk følelsene hennes litt amok, sier han til Se og Hør.

NEKTER FOR KRANGLING: Richard Liedholm mener han kun har fokusert på konkurransen. Foto: Ruben Pedersen/Dagbladet
NEKTER FOR KRANGLING: Richard Liedholm mener han kun har fokusert på konkurransen. Foto: Ruben Pedersen/Dagbladet Vis mer

Reality-profilen forklarer videre at fokuset hans var på selve tv-konkurransen, og at han gikk inn for å vinne.

- Men det er klart det ble slitsomt mot slutten da hun begynte å sette ut falske rykter og forsøkte å sabotere for meg sosialt. Det var kanskje en av grunnene til at jeg til slutt syntes det fristet mer å dra hjem, sier han, uten å røpe hvordan deltakelsen endte for hans del.

- BARE FOR GØY: Bettina Buchanan og Maria Moen har en hyggestund inne på «Paradise Hotel». Video: Viaplay / Rød Løper Vis mer

- Totalt på trynet

En av deltakerne - som ankommer innspillingen senere i programmet og dermed ikke navngis her - la ikke skjul på at berg-og-dal-banen til Moen og Liedholm preget oppholdet.

- Det er jævlig trist at det ble sånn. Det var ikke «Paradise Hotel» eller «Ex on the Beach» vi skulle være med på, men «Camp Kulinaris». Det styret som ble var pinlig, sa deltakeren til Se og Hør i Portør under finaleinnspillingen.

PRE-KRIG: Maria Moen og Richard Liedholm hadde en svært flørtete tone i starten av oppholdet. Foto: Skjermdump/TV3
PRE-KRIG: Maria Moen og Richard Liedholm hadde en svært flørtete tone i starten av oppholdet. Foto: Skjermdump/TV3 Vis mer

Vedkommende retter kritikk mot produksjonen, som ikke tok mer tak i tumultene som oppsto. Deltakeren understreker at det hele, med unntak av bråket blant noen av deltakerne, var en veldig positiv opplevelse.

- Jeg vil ikke si noe negativt, men castingen var totalt på trynet.

Personen mener også at produksjonen ikke gjorde mer for å hindre deltakerne i å krangle.

AVSLØRER: Deltagerne i fjorårets «Camp Kulinaris» avslører grøftefyll, da de fant seg en fest under innspilling. Vis mer

- Det var forferdelig styr uten ledelse. Produksjonen burde tatt tak i ting i forkant.

Mia Gundersen mener imidlertid at produksjonen ikke kan klandres for tumultene.

- Jeg synes produksjonen gjorde så godt de kunne. De har jo en produksjon å lage, og visste sikkert ikke hvordan de skulle håndtere dette, sier hun.

Seerrekord

Programdirektør i NENT, Jonas Møller, sier til Se og Hør at det innenfor realitysjangeren ikke er uvanlig med intriger, og at denne sesongen av «Camp Kulinaris» ikke er noe unntak.

- At det var en krangel så busta føyk, får være dine ord. Hvis det hadde utartet til vold, ville selvsagt produksjonen ha grepet inn, sier han.

PRESS: I den nyeste episoden av «Insider FEM» møter Marte Bratberg tidligere realitydeltakere. Hun deler de samme opplevelsene rundt press om likes og følgere på Instagram. Vis mer

- Det er ikke vår jobb å roe ned en frisk diskusjon mellom to voksne mennesker, legger han til.

På kritikken mot castingen svarer han at de ikke kan diskriminere deltakere ut fra hvilke serier de tidligere har deltatt i.

- Vi har fått mange gode tilbakemeldinger både fra seere og media om at casten denne sesongen er helt strålende. Her er det virkelig spredning i alder og bakgrunn. Det er også tydelig at seerne liker «Camp Kulinaris». Premieren sist mandag satte ny rekord hos oss, sier Jonas Møller.

- Hva tenker dere om at flere deltakere syntes dramaet mellom de to ble ubehagelig?

- Jeg har respekt for at noen av deltakerne føler at det ble ubehagelig, men jeg håper og tror de er enige at det gikk relativt fort over, avslutter han.

REALITY-KLAR? Superstjernene Kendall og Kylie Jenner poserte på det som så ut til å være «Paradise Hotel». Sannheten viser seg med 99% sikkerhet å være en annen. Video: Rød Løper Vis mer

En som ikke lot seg affisere av det betente forholdet med de to reality-profilene var dragartist Terje Schrøder. Han forteller til Se og Hør at han ikke involverte seg, og la seg tidlig om kvelden.

- Jeg tror det handler om hvor mye du engasjerer deg, og hva du gjør det til selv. Jeg stortrivdes og skulle gjerne vært der ennå, sier han.

Schrøder forteller at han ikke fikk med seg hva krangelen bunnet ut i, og at han man må regne med gnisninger når så mange ulike, sterke personligheter samles på ett sted.

LES OGSÅ: Advarer mot tv-sex

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer