«Farmen kjendis»:

Ut mot Riise: - Slutt å sutre

Tidligere «Farmen kjendis»-deltakere har delte meninger om John Arne Riises krav. Lothepus mener han bør holde munn.

IKKE ENIG: Leif Einar «Lothepus» Lothe mener John Arne Riise må slutte å sutre på «Farmen kjendis». Foto: Tor Lindseth/Se og Hør
IKKE ENIG: Leif Einar «Lothepus» Lothe mener John Arne Riise må slutte å sutre på «Farmen kjendis». Foto: Tor Lindseth/Se og Hør Vis mer
Publisert

Onsdag gikk John Arne Riise (39), via sin manager, ut i Se og Hør og kritiserte TV 2. Riise befinner seg for tida på «Farmen kjendis»-innspilling ved Kragerø, og synes det er «hjerterått» av produksjonen å ikke la ham få ha kontakt med sønnen Colin (9 md.) underveis i oppholdet.

Manager Erland Bakke får han derimot ha begrenset kontakt med. Bakke har viderebrakt følgende synspunkt fra den tidligere fotballproffen:

- Det føles vanskelig å være her inne på «Farmen»-gården uten å kunne se eller ha noe kontakt med Colin. Jeg hadde ikke trodd det skulle være så vondt å savne ham, men dette går hardere inn på meg enn noe annet disse dagene.

Riise har sønnen Colin med kona, Louise Angelica Riise (30). Han har også tre andre barn fra tidligere forhold.

FARMEN: Her er deltakerne for årets "Farmen kjendis". Reporter: Celina Morken. Foto: TV2 Vis mer

- Ikke lov å sutre

Selve grunnmuren i «Farmen»-konseptet innebærer at man skal leve slik nordmenn gjorde for 100 år siden. For å gjøre opplevelsen så autentisk som mulig, skal deltakerne unngå kontakt med omverdenen.

I kjendisversjonen er det riktignok gjort visse unntak. Der får selvstendig næringsdrivende lov til å ha kontakt med managere, forretningspartnere og andre - med streng overvåkning fra produksjonen.

Kontakten innebærer altså ikke familie, noe TV 2 begrunner med å nettopp holde deltakerne i «Farmen»-bobla. Deltakerne er informert om premisset på forhånd, og ingen har fått - eller vil få - forskjellsbehandling.

SAVNER SØNNEN: John Arne Riise (39) trygler TV 2 om å få se sønnen sin, via videochat, underveis i «Farmen»-innspillingen. Det får han ikke lov til. Foto: Espen Solli/TV 2
SAVNER SØNNEN: John Arne Riise (39) trygler TV 2 om å få se sønnen sin, via videochat, underveis i «Farmen»-innspillingen. Det får han ikke lov til. Foto: Espen Solli/TV 2 Vis mer

Leif Einar «Lothepus» Lothe (50) vant den første sesongen av «Farmen kjendis» i 2017. Han hadde selv barn på utsida, nærmere bestemt Stian (26), Ida (16) og Vetle (13).

Overfor Se og Hør forteller Lothe at han er vant til å være borte fra barna, og at tv-oppholdet dermed forløp uten problemer. Han har forståelse for at Riise kjenner på savnet, men mener TV 2 gjør rett i å nekte deltakerne kontakt med familien. Med mindre det dreier seg om alvorlige ting, selvsagt.

Kreften er ikke det som har skremt Lothepus mest. Han har har hatt to arbeidsulykker der han var sikker på at han var ferdig. I kveldens «Senkveld med Helene og Stian» forteller han om dramatikken. Vis mer

- Det forstyrrer hele opplegget hvis du skal ha kontakt med ungene dine. Da vil du bare hjem til dem - og glemmer hvorfor du er der, sier han, og legger til:

- Han må slutte med denne sutringen sin. Det er klart at det er tøft å reise hjemmefra, spesielt når du har små unger. Men du vet hva du går til, så da er det ikke lov å sutre, mener han.

Forstår behovet

Modell og tv-personlighet Kathrine Sørland (39), som var med i den tredje sesongen av programmet, forteller til Se og Hør at hun kjenner seg igjen i Riise.

Selv om savnet etter sønnen Leon (11) opplevdes uutholdelig, mener hun likevel ikke at TV 2 skal åpne opp for telefontid med familien.

- Det er en del av «gamet». Jeg synes det var utrolig tøft å ikke få snakke med Leon gjennom de seks ukene jeg var der, men jeg forstår grunnen til at de ikke anbefalte det. Hadde jeg fått høre stemmen hans hadde jeg nok løpt ut av gården, sier hun til Se og Hør.

KJENNER SEG IGJEN: Kathrine Sørland skjønner at Riise savner sønnen, men mener det er riktig av TV 2 å nekte kontakt med familien. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet
KJENNER SEG IGJEN: Kathrine Sørland skjønner at Riise savner sønnen, men mener det er riktig av TV 2 å nekte kontakt med familien. Foto: Lars Eivind Bones/Dagbladet Vis mer

Hun syntes savnet var verst den første uka, der hun stadig lengtet tilbake til virkeligheten. Etter hvert gikk det derimot bedre, forklarer Sørland. Selv er Riise i skrivende stund inne i sin første innspillingsuke.

Tidligere håndballspiller og urokråke Frank Løke (40) var en sentral del av «Farmen»-universet i 2018. På utsida ventet to døtre, som i dag er 13 og 6 år gamle.

I motsetning til de ovennevnte, tror ikke Løke at kontakt med familien hadde gått spesielt mye utover opplevelsen. Løke påpeker at det i så fall må være likt for alle.

FOR ENDRING: Frank Løke mener det må være greit å ha kontakt med familien inne på gården, men bare dersom det er likt for alle. Foto: Tore Skaar/Dagbladet
FOR ENDRING: Frank Løke mener det må være greit å ha kontakt med familien inne på gården, men bare dersom det er likt for alle. Foto: Tore Skaar/Dagbladet Vis mer

- Det gikk helt fint for min regel del, men det må være lov å ønske å ha kontakt, spesielt når man har en liten baby. Jeg har forståelse for at han ønsker å ha kontakt med barna sine, sier han.

- Mareritt

Ole «Lukkøye» Klemetsen (48) mener på sin side at Riise kan ha gått på samme smell som han, nemlig ved å ha feil forventninger til oppholdet.

Klemetsen gikk hardt ut mot produksjonen da han var med i konkurransen for et par år siden, og mente at det overhodet ikke ble gitt tilstrekkelig informasjon til deltakerne om hva som ventet dem.

- Savnet til livet på utsida er enormt, og det kan føles som et fengsel der inne. Selv opplevde jeg det som et mareritt, og han får min sympati, sier Klemetsen.

Likevel:

- Det er en mann jeg har mye respekt for, men dette går nok bare på hans egen samvittighet. En baby på ni måneder snakker man ikke med på samme måte som med eldre barn, mener han.

SULTEN: Ole «Lukkøye» Klemetsen forteller om hvordan mat-vanene ble snudd på hodet på «Farmen»-gården. Vis mer

Gjør ikke endringer

Klemetsen kan for øvrig fortelle at han «utnyttet» samtalene med manageren sin gjennom «Farmen»-innspillingen, ved å få hans ni år gamle datter til å være i bakgrunnen av samtalen - uten at produksjonen visste om det, ifølge ham selv.

Riises manager, Erland Bakke, har fått lest de andre deltakernes uttalelser. Han holder på det han uttalte til Se og Hør i går, om at deltakerne tidligere har fått lov til å ha med seg datamaskiner og at de har fått servert pizza.

- Snus som er innført i år skyldes at noen snuser. John Arne har en baby som snakket for første gang mens han var på gården. Jeg forstår ikke hvorfor alle med barn under to år kan ha en tre minutter Facetime med sine barn så lenge «Farmen» har lang historikk til å tilpasse seg kjendisens sine nødvendige behov og ønsker, sier han, og fortsetter:

- «Lothepus» er en som John Arne liker veldig godt og respekter, men de har nok litt forskjellige perspektiver på slike ting. John Arne ønsker ikke andre regler for han enn for andre, han har bare et behov for å se at sin nyfødte baby har det bra og høre stemmen til Colin, forklarer han.

FARMEN: Erik Alfred Tesaker vant «Farmen kjendis». Nå ser han tilbake på gårdsoppholdet, og har innsett at reality kanskje ikke er helt for ham. Video: Rød Løper / TV2 Vis mer

Pressekontakt for «Farmen» i TV 2, Alex Iversen, konstaterte overfor Se og Hør onsdag at premisset om å ha ikke kontakt med familien under tv-innspillingen, forblir.

- Vi har stor forståelse for at John Arne Riise savner sønnen sin. Men han er ikke den eneste av deltakerne på «Farmen kjendis» som har barn, og han er ikke den eneste som savner dem. «Farmen»-konseptet handler om å leve 100 år tilbake i tid, noe som innebærer svært begrenset kontakt med verden utenfor den virkeligheten som skapes i programmet, fortalte Iversen, som også slo fast følgende:

- Alternativet vil være å la alle få ringe hjem når de kjenner på savn, men da ville ikke dette vært «Farmen kjendis» lenger.

TRYNER: De resterende i «Farmen Kjendis» må gjennom en tøff hinderløype, og for en av deltakerne går det skikkelig galt. Video: TV 2/ Rød Løper Vis mer

LES OGSÅ: - Som å leve i et mareritt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer