«Sommerhytta»:

Ut mot reaksjonene: - Ikke slemt

«Sommerhytta»-paret har fått så hatten passer i sosiale medier. Dette sier de selv.

OPPMERKSOMHET: Anna og Jone som er med i årets sesong av «Sommerhytta», og de har fått mye oppmerksomhet etter deltagelsen. Video: TV 2 Vis mer
Publisert

Årets sesong av «Sommerhytta» er godt i gang. Fire deltakerpar kjemper om å bygge den fineste hytta, for så å beholde den. Seerfavoritten har utvilsomt slått an hos tv-publikumet, og hyttebyggingen skaper sterkt engasjement hos seerne.

I år har særlig kjæresteparet Anna Rosenlund Skretteberg (23) og Jone Engemoen Hansen (27) fått oppmerksomhet.

I sosiale medier har flere tv-seere reagert på hvordan Skretteberg snakker til samboeren i serien. Noen har ment at hun er streng og frekk, og at hun herser med 27-åringen.

Deltakerne er selv uenig i reaksjonene som har kommet.

PAR I HJERTER: Skretteberg og Hansen bygger hytte på TV 2 i disse dager. Foto: Espen Solli / TV 2
PAR I HJERTER: Skretteberg og Hansen bygger hytte på TV 2 i disse dager. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

- Det er jo egentlig litt til å le av fordi vi vet jo at det ikke er sånn det er. At jeg sjefer over Jone og at han blir herset med. Det blir på en måte litt feil framstilt fra de enkelte som kritiserer, sier Skretteberg til Se og Hør.

Kjæresteparet har lite erfaring med oppussing, selv om Hansen jobber på Maxbo. Han tror mangelen på erfaring har bidratt til all den negative omtalen.

- Jeg føler også at det er en del av klippen og historien vår. Jeg har ikke noe stor praktisk erfaring, og da lener jeg meg veldig på Anna sine valg, sier Hansen.

PROMO: Se de første bildene fra «Sommerhytta». Video: TV 2 Vis mer

- Ikke nedverdigende

Skretteberg har en handy far som til vanlig pleier å hjelpe henne med praktiske ting og gjøremål. Samboerparets utfordring i serien blir dermed å pusse opp for egen maskin, uten pappas hjelp.

- Historien vår er jo at Anna gjerne har spurt svigerfar, og det er jo fordi at jeg ofte har vært veldig avvisende og litt usikker på å skulle gjøre ting. For jeg har nesten aldri har gjort noe som dette, sier Hansen.

Han fortsetter:

- Jeg har vært borti det på byggevaren, men jeg har aldri gjort noe selv. Derfor føler jeg at fallhøyden har vært så stor, så jeg har vært litt feig.

Skretteberg sier at klippingen av noen av episodene gjør at det ser ut som at hun sitter og snakker om faren hele tiden.

I tillegg blir det gjentatt at 23-åringen sier at hun «tror det er viktig for Jone å vise meg at han faktisk duger til noe».

- Det er jo humor i mye av det jeg sier og selvfølgelig ikke noe jeg mener nedverdigende. Men folk tar ting ille opp og mener at jeg sier slemme ting om Jone, sier hun til Se og Hør.

HELE HURVEN: Denne gjengen er med i årets sesong av «Sommerhytta». Foto: Espen Solli / TV 2
HELE HURVEN: Denne gjengen er med i årets sesong av «Sommerhytta». Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Hansen tror mange glemmer at deltakerne befinner seg i ei boble under «Sommerhytta»-innspillingen, og at alt som står i hodet på dem, er bygging og oppussing.

- Når Anna snakker om «duger til noe», så er jo selvfølgelig det innenfor bygging. Jeg tror at folk tenker «duger til noe i hele livet», sier han og fortsetter:

- Det er jo ikke sånn at Anna rakker ned på meg hver dag og sier: «Nei, du kan ikke spille fotball, du kan ikke jobbe, du kan ikke regne, du kan ikke kle på deg». Det er jo ikke sånn.

LIVREDD: Trude Lium i «Sommerhytta» blir livredd når hun møter på en meitemark. Video: TV 2 Vis mer

«Sett Jone fri»

På Jodel har til og med emneknaggen #FreeJone fått oppmerksomhet. Kjæresteparet har selv fått med seg at noen mener at Jone bør «settes fri». I starten synes de det hele bare var artig.

- Men det begrenset hvor gøy det er hvis det går på personen Anna eller personen Jone. Jeg ser jo selvfølgelig selv at jeg har lagt meg litt lavt og er litt ydmyk i starten, og lar Anna ta styringen. Hun er mer kreativ og flink til å planlegge enn meg, sier Jone Hansen, og legger til:

- Jeg har en tendens til å bare bruse inn i noe, uten å tenke gjennom det. Anna setter seg ned og lager en plan, og da har hun blitt en slags prosjektleder.

Skretteberg forteller at hun ikke tvinger kjæresten til noe som helst, og at hun lar ham ta seg pauser etter lange perioder med jobbing. Dette kommer ikke like godt frem på tv, synes hun.

«SOMMERHYTTA»: Øyunn Krogh og Levi Try vant «Sommerhytta», men ikke uten å støte på problemer på veien. Video: TV 2 «Senkveld med Helene og Stian» ser du fredag kl. 22.15 på TV 2 og TV 2 Sumo Vis mer

- Har kritikken vært en påkjenning?

- Jeg har kjent litt ekstra på det de siste dagene, siden det har blitt så mye av det. Når det blir veldig mange negative kommentarer, er det nesten så man begynner å tro på det selv, selv om man vet at det ikke stemmer. Man må bare prøve å gi blaffen, sier Skretteberg.

Test for forholdet

Til tross for de negative reaksjonene, har samboerparet for det meste bare opplevd god respons etter tv-deltakelsen, både fra venner, familie og seere.

De hyggelige tilbakemeldingene veier opp for all negativitet, men likevel kan Skretteberg forstå at noen reagerer.

- Jeg skjønner at folk kan misforstå, for jeg kan være dårlig på å finne de riktige ordene når jeg prater og forklarer. Slik at det jeg sier kan oppfattes nedverdigende overfor Jone uten at jeg mener å være det, sier 23-åringen.

SA OPP JOBBEN: «Sommerhytta»-vinner Øyunn Krogh sa opp jobben. Slik er livet som arbeidsledig. Video: Øyunn Krogh / Tiktok Vis mer

De tror begge at forholdet har blitt sterkere etter at de deltok i TV 2-programmet.

- Vi har det gøy og forholdet har blitt sterkere etter «Sommerhytta». Et hvert forhold trenger ti uker med oppussing, sier Skretteberg.

- Det er en test, skyter Hansen inn.

LES OGSÅ: - Trodde jeg ikke skulle klare det

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer