Wanda Mashadi:

Ut mot «modellmamma»: - Sjokkert og paff

«Modellmamma» Eivor Øvrebøs uttalelse om at hennes modell er «heldig som ikke har strekkmerker», har fått influenser Wanda Mashadi til å se rødt.

REAGERER: Wanda Mashadi sperret opp øynene over strekkmerke-kommentar. Foto: Privat, gjengitt med tillatelse
REAGERER: Wanda Mashadi sperret opp øynene over strekkmerke-kommentar. Foto: Privat, gjengitt med tillatelse Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag skrev blant andre Se og Hør og VG om Juliane Snekkestad, Marius Borg Høibys kjæreste, som hadde kapret ny modelljobb for Bik Bok.

Ifølge VG, som først omtalte Snekkestads nye modelloppdrag, har Bik Bok i denne kampanjen valgt å vise uretusjerte bilder, hvor strekkmerker og ulik hudfarge på modellene er en del av uttrykket.

Influenser reagerer

Modellagent Eivor Øvrebø, som representerer Snekkestad, uttalte seg bredt om samarbeidet overfor VGs moteredaksjon, der hun skrøt hemningsløst av Snekkestad og hennes talent.

Hun uttalte også følgende:

- Juliane ble booket inn for to dager til masse ulike klær, ikke bare som undertøysmodell. Hun er ung og er heldig som ikke har strekkmerker.

Strekkmerke-bemerkningen har fått influenser og tv-profil Wanda Mashadi (28) til å reagere.

Foto: Skjermdump fra Wandas Instagram, gjengitt med tillatelse
Foto: Skjermdump fra Wandas Instagram, gjengitt med tillatelse Vis mer
Foto: Skjermdump fra Wandas Instagram, gjengitt med tillatelse
Foto: Skjermdump fra Wandas Instagram, gjengitt med tillatelse Vis mer

«Hvordan forsvarer du dette Eivor», skriver Mashadi til en skjermdump av VG-saken, på sin Instagram-historie.

«Dette er saken, til dere som lurer på hvor Eivor forteller at strekkmerker er UHELDIG å ha!!!», fortsetter hun.

Avslutningsvis har Mashadi delt et bilde av seg selv hvor hun ser relativt oppgitt ut, og skriver: «Bare jeg som sitter her og tenker på hvor ung og UHELDIG jeg er, som har strekkmerker. Takket være Eivor».

Foto: Skjermdump fra Wandas Instagram, gjengitt med tillatelse
Foto: Skjermdump fra Wandas Instagram, gjengitt med tillatelse Vis mer

- Sjokkert og paff

Overfor Se og Hør påpeker 28-åringen at man som influenser, forbilde -eller en person med et kjent navn - har et ansvar.

- I det ansvaret ligger det at man er bevisst på hvilke kroppsideal man viser og fronter, spesielt for unge, sier Mashadi, som altså synes Øvrebøs uttalelse er svært uheldig.

- Hun antyder at strekkmerker, som er så vanvittig vanlig, ikke er bra eller riktig å ha.

28-åringen ble paff og sjokkert da hun leste uttalelsen fra en voksen kvinne - som hun mener har en så viktig og stor rolle.

Eivor Øvrebø (også kjent under tilnavnet «modellmammaen»), som har drevet Team Models i godt over 50 år, har tidligere fått mye oppmerksomhet for å ha ment at norske modeller er tjukke og late.

Se og Hør har lagt frem Mashadis kritikk for Øvrebø. Hun ønsker ikke å svare på noen av våre spørsmål.

- Dette har jeg fått med meg, og jeg har ingen kommentarer til det. Bare dropp det, sier hun.

VITA OG WANDA: Tvillingene Vita og Wanda Mashadi avslørte at de fikk tilbud om å være med på TV 3-serien «Paradise Hotel». Reporter: Jonas Hammer. Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer

Ønsker å normalisere strekkmerker

Overfor Se og Hør forteller markedssjef ved Bik Bok, Nina Ruud, at kampanjen Juliane Snekkestad er med på å fronte, er designet for å passe alle jenter, uansett kroppsfasong, størrelse og hudfarge.

- Vi ønsker at alle jenter skal kunne identifisere seg med bildene våre og at kommunikasjonen skal være så ekte som mulig. Derfor retusjerer vi ikke bildene våre, foruten lys og farger, fortsetter hun, og legger til:

- Strekkmerker er en naturlig del av livet for de fleste, og dette ønsker vi å være med på å normalisere.

Juliane Snekkestad har ikke besvart Se og Hørs henvendelser.

FOTOREDIGERING: Wanda Mashadi får kritikk av Mads Hansen for å redigere seg tynnere på et bilde tatt på Elle-festen. Det tar hun med en klype salt. Vis mer

Viste stolt frem strekkmerkene

De siste årene har flere kjente profiler delt ærlige bilder av kroppen sin med både strekkmerker og cellulitter. Dette for å vise at kroppen ikke er feilfri.

I juni delte blant andre den svenske influenseren Amanda Lundgren et bilde av rumpa si på Instagrams historiefunksjon. Dette for å fortelle at hun hadde sett seg lei på hvordan cellulitter og strekkmerker ble oppfattet av det motsatte kjønn.

Foto: Skjermdump fra Instagram/amandaaalundgren
Foto: Skjermdump fra Instagram/amandaaalundgren Vis mer

«Noe jeg konstant blir veldig, veldig lei meg over er når jeg deler et liknende bilde, eller viser et liknende bilde til en gutt og forteller at dette er menneskelig og helt normalt», skrev hun, og fortsatte:

«Da titter de fortvilet på meg og sier «usj, nei». Jeg har cellulitter her og der, og jeg blir skikkelig lei meg når en gutt skriker« usj, fy» når jeg viser det. De tror at alle ser ut som redigerte, plettfrie mennesker i virkeligheten uten cellulitter».

HYLLES: Den Australske komikeren Celeste Barber hylles av kjendisene etter å ha tullet mye med kroppen sin på Instagram. Vis mer

Ønsket å dele sin erfaring

Lundgrens bilde kom bare noen måneder etter at den tidligere Miss World-deltakeren Alexandra Backström mye oppmerksomhet. Den forholdsvis nybakte moren delte et åpenhjertig innlegg med et svært ærlig bilde av seg selv på Instagram, hvor man kunne se magen hennes med flere strekkmerker.

«Det er lett å føle seg mislykket med «gravidjobben» når man ser sånn her ut 15 uker etter fødsel. Jeg sammenlikner meg med andre nye mammaer, lurer på hva hemmeligheten deres er. Løfter jeg ikke babyen min nok, går jeg ikke lange nok turer?» skrev hun.

Videre påpekte Backström at det på bildedelingstjenesten florerer med vakre «mammakropper», med tilsynelatende lite strekkmerker og hengepupper.

Til Se og Hør fortalte Backström at hun ikke var forberedt på at kroppen fortsatt skulle se slik ut bare få måneder etter fødselen av sønnen. Derfor ønsket hun å dele sin erfaring med andre mødre.

LES OGSÅ: - Jeg skammet meg så jævlig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer