Prinsesse Märtha Louise:

Ut etter rystende dødsfall

Prinsesse Märtha Louise er blant flere som går ut i sosiale medier etter at George Floyd (46) døde etter basketak med politiet.

TRYGLER OM ENDRING: Märtha Louise har latt seg berøre av drapet på George Floyd, og ber om en endring på Instagram. Foto: NTB scanpix
TRYGLER OM ENDRING: Märtha Louise har latt seg berøre av drapet på George Floyd, og ber om en endring på Instagram. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fire politimenn har fått sparken etter at George Floyd (46) ble offer for nok en politiskandale i USA. Videoen av hendelsen har blitt delt hyppig på sosiale medier de siste dagene, og viser en politimann som plasserer kneet over nakken til Floyd.

Det fører til at han ikke får puste, og han mister til slutt bevisstheten. 46-åringen dør seinere som følge av hendelsen. Det har ført til opprør i USA, og flere sammenstøt mellom demonstranter og politi.

Dødsfallet har ført til nok en debatt om hensynsløs atferd fra politiet mot svarte i USA.

Flere internasjonale kjendiser har delt hendelsen i sine sosiale medier, som artist Justin Bieber (26), basketballspiller LeBron James (30) og artist Billie Eilish (18).

Politivolden har også vakt harme her til lands, og hendelsen er dekket av landets riksmedier, inkludert Dagbladet.

Nå har også prinsesse Märtha Louise (48) valgt å ytre seg om hendelsen på Instagram. Hun har lagt ved et bilde av en demonstrant som holder opp plakaten «George Floyds life mattered».

- Stopp! Dette har foregått altfor lenge - drap på uskyldige menn og kvinner. Hvem er disse monstrene av forskrudde verdier som tror de har rett til å drepe noen bare fordi de har en annen pigmentering i huden, spør en tydelig opprørt Märtha Louise.

- Det sårer meg så dypt at vi som menneskerase ikke har utviklet forbi oss forbi det å drepe hverandre, å trykke andre ned, å såre hverandre på grunn av våre egne usikkerhet, fortsetter hun.

Hun ber videre folk våkne opp for å inne at vi alle er like, og at vi kan stole på og elske hverandre.

- Hvor mange flere menn og kvinner vil dø, bli såret, mobbet eller truet før noe endrer seg? Når vil vi våkne opp? Slutt med denne umenneskeligheten, skriver hun.

LES OGSÅ: Mistet nyfødt datter

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer