UT AV SKAPET TIDLIG: - Jeg skjønte vel at jeg var homofil som 13- åring, og jeg fortalte det til mamma først, sier han til Seher.no  Foto: NRK
UT AV SKAPET TIDLIG: - Jeg skjønte vel at jeg var homofil som 13- åring, og jeg fortalte det til mamma først, sier han til Seher.no Foto: NRK Vis mer

Ut av skapet som 13-åring

Bedre Puuls-deltager Marius Sørensen-Sjømæling visste tidlig at han var homofil. Det gjorde resten av familien hans også.

SEHER.NO:  Marius Sørensen-Sjømæling (25) er en av årets deltakere i «Bedre puls» på NRK1.  Marius har hatt en tøff oppvekst med en mor som var narkoman, og tidlig forstod han at han likte gutter bedre enn jenter.

- Jeg skjønte vel at jeg var homofil som 12-13 åring, og jeg fortalte det til mamma først, sier han til Seher.no

Marius sin mor, Ingrid Sjømæling, slet med rusproblemer, men var et svært varmt og åpent menneske.

Være ærlig
- Mamma brydde seg ikke om jeg likte gutter bedre enn jenter, og hun sa at jeg skulle slappe helt av med det. Men at hun fortalte det til alle i familien synes jeg var litt vanskelig, sier han.

Han sier at det viktigste han har lært av sin mor er å være ærlig med seg selv.

- Både besteforeldrene mine og foreldrene mine har lært meg at alle mennesker har en egenverdi, og det har jeg stor nytte av i jobben min i dag, sier han. Marius er i dag generalsekretær i organisasjonen «Barn av rusmisbrukere».

Lykkelig gift
Marius er i dag lykkelig gift med Alex som han traff to uker etter at moren døde. For Marius representerte Alex tryggheten og framtiden.

- Jeg var jo ganske klar for en stabil tilværelse etter en lang kamp for min rusavhengige mor, og heldigvis var Alex ute etter noe trygt og stabilt han også.

- På grunn av en urolig oppvekst har jeg nok alltid søkt mot det trygge A4-livet, og nå har jeg funnet det, sier Marius. 

 Bedre Puls sendes mandager kl 19.45 på NRK1.
Se Seher.nos TV-guide her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vårtipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.
 
LES OGSÅ: Fikk en ut av kroppen-opplevelse