USAs første proff-idrettsutøver kom ut av skapet

- Det var ikke planen å være den første til å komme ut, men siden jeg nå først er det, har jeg ingenting imot å sette i gang trenden, forteller Jason Collins åpenhjertig.

ÅPEN: Jason Collins er den første amerikanske proff-idrettsutøveren som står åpent frem som homofil. Foto: All Over Press
ÅPEN: Jason Collins er den første amerikanske proff-idrettsutøveren som står åpent frem som homofil. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: Washington Wizards-spiller Jason Collins (34) forteller i et åpenhjertig intervju med Sport Illustrated at han er homofil.

- Jeg er en 34 år gammel NBA-spiller. Jeg er svart og jeg er homofil.

Dette gjør ham til den første amerikanske idrettsutøveren på proff-nivå, som kommer ut av skapet.

- Det var ikke planen å være den første til å komme ut, men siden jeg nå først er det, har jeg ingenting imot å sette i gang trenden.

Collins forteller videre at det ikke var før i fjor sommer at han fortalte tvillingbroren Jarron om hans legning.

- Han ble rett og slett målløs. Han hadde aldri mistekt det. Så, så mye for tvilling-telepati! Men det tok ikke lang tid før han ga meg sin fulle, broderlige støtte. Og for første gang i livet ville han steppe inn og beskytte meg, sier Collins.

Han merket i 12-årsalderen at han ikke var som sin tvillingbror Jarron.

- Jeg kunne ikke identitere meg med hans fascinasjon for jenter, og undertrykte følelsene gjennom videregående. Men jeg visste at når jeg en dag var klar for å erkjenne følelsene mine, hadde jeg noen å gå til. Onkelen min Mark er homofil, og han ble en god støtte for meg da jeg kom ut i fjor, sier Collins videre.

34-åringen har spilt i NBA siden 2001.

LES OGSÅ: Barnestjernen fikk sparken etter denne videoen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer