Urolig for reaksjoner etter «Ingen Grenser»

Leder for Norges Handikapforbund tror en del har feiltolket NRK-programmet.

SETTER REKORDER: Over 1,4 millioner nordmenn så deltagerne i «Ingen Grenser» bestige toppen av Snøhetta søndag kveld.  Foto: Håvard Jenssen/Mastiff
SETTER REKORDER: Over 1,4 millioner nordmenn så deltagerne i «Ingen Grenser» bestige toppen av Snøhetta søndag kveld. Foto: Håvard Jenssen/Mastiff Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Over 1,4 millioner nordmenn så på da de elleve deltagerne i «Ingen Grenser» besteg Snøhetta i finalen søndag kveld.

NRK-programmet har vært en stor suksess siden starten i januar og har slått andre populære helgprogrammer som «Norsk attraksjon», «Skavlan», siste delfinale i «Melodi Grand Prix» og ikke minst «Nytt på nytt».

Leder i Norges Handikapforbund, Arne Lein, synes programmet er spennende, men uroer seg for noen av tilbakemeldingene han har hørt i etterkant av programmet.

- Vi har fått en del tilbakemelding som gjør oss urolige. Flere har kommentert at når de ser funksjonshemmede som klarer å komme seg opp på Snøhetta skjønner de ikke hvorfor vi trenger et tilrettelagt samfunn. De tenker «vil du, så går du likevel», og tror tilrettelegging av samfunnet er unødvendig, sier Lein til Seher.no.

Forbundslederen minner om at det er viktig å skape et samfunn for alle.

- Disse menneskene har nok feiltolket programmet. Det er mange som daglig bestiger sin egen «snøhette». Det er viktig at vi skaper et samfunn med plass til alle.


Lein bekymrer seg også for at enkelte ser på deltagerne som stakkarslige.

- En annen reaksjon som skremmer oss er folk som tenker «de er så flinke og søte» og som gråter og beskuer deltagernes funksjonshemninger. Det kan tolkes som en stakkarsliggjøring og viser ikke at mennesker med funksjonshemning er som alle andre, forteller Lein.

«Ingen Grenser» har skapt ulike reaksjoner i handikapforbundet. Selv har forbundslederen sett nesten alle programmene, og forteller at han setter spesielt stor pris intervjuene fra deltagernes hverdagsliv.

- Portrettintervjuene der vi blir kjent med deltagerne er noe av det fineste i programmet. Det viser hvordan hverdagen arter seg for dem og får frem at funksjonshemmede er forskjellige som alle andre, sier han til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre mobilsider. Send sms med kodeord: SHMOBIL til 2255

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Jeg unner ingen å være ensom  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer