Rebecca Fredriksson:

- Uroen og redselen gjør meg gal

To dager etter fødselen fikk influenseren blodpropp i hjernen.

BLE REDD: Den svenske influenseren Rebecca Fredriksson ble redd da hun mistet følelse i kroppen og fikk sterk hodepine. Foto: Skjermdump fra Instagram. Bildet publiseres med tillatelse.
BLE REDD: Den svenske influenseren Rebecca Fredriksson ble redd da hun mistet følelse i kroppen og fikk sterk hodepine. Foto: Skjermdump fra Instagram. Bildet publiseres med tillatelse. Vis mer
Publisert

Den svenske influenseren Rebecca Fredriksson (31) fødte datteren og var overlykkelig, men bare to dager seinere ble alt snudd på hodet.

Fredriksson og kjæresten, Henke, reiste hjem fra sykehuset bare 12 timer etter fødselen. Fra før av har paret sønnen Dylan (2), som de var glade for å komme hjem til.

«Jeg var så lykkelig og takknemlig», forteller influenseren i et Instagram-innlegg.

Men lykken skulle ikke vare lenge. Da hun reiste seg opp og tok et glass vann ble hun nødt til å rope etter kjæresten. Halve kroppen var lam og hun klarte ikke gå tilbake til sofaen selv.

DRAMATISK: Elin og CF møtte hverandre på «Paradise Hotel», og nå har de fått sitt tredje barn sammen. Video: Rød Løper Vis mer

Etter hvert fikk hun tilbake følelsen i beinet, men armen var fremdeles helt nummen. Hun hadde også problemer med bihulene og en ekstrem hodepine.

«Ble så redd»

Hun beskriver i innlegget at hodepinen var uvanlig, den ble verre da hun reiste seg, og mildere da hun la seg ned igjen.

Influenseren dro derfor tilbake til sykehuset, hvor det ble tatt flere tester. Hun ble sendt til røntgen for å ta bilder av hjernen.

«Jeg ble så redd. Det føltes så skummelt», beskriver hun i innlegget.

Røntgenbildene viste en skygge på venstre hjernehalvdel, og man mistenkte en blodpropp i hjernen, forteller hun videre.

«Uroen skyldte over meg og tankene mine begynte å snurre. Panikken begynte å komme og det sluttet ikke der. De sendte meg også på magnetrøntgen og der begynte en lang ventetid på svar», skriver hun, og følger opp:

«Seinere fikk vi svaret. Jeg har en blodpropp i hjernen».

MISTET HÅRET: Mari Haugersveen, kjent fra blant annet «Tigerstaden», mistet mye hår etter fødselen. Video: Mari Haugersveen Vis mer

- Jeg har det helt ok, men det har vært alt annet enn rolig siden vi kom hjem. Jeg var nødt til å dra inn igjen akutt samme dag som vi kom og vi har vært nødt til å ringe 112 to ganger på ei uke, ambulansen har vært hos oss to ganger, forteller influenseren når Se og Hør tar kontakt om hendelsen.

Hun forteller også at hun har blitt lam på hele høyre side.

- Et mareritt

- Det har strukket seg opp til ansiktet og til og med gitt problemer med taleevnen. Så den stadige uroen og redselen gjør meg gal. Mildt sagt et mareritt, samtidig som man har en toåring og en nyfødt å ta vare på, sier hun videre.

Fredriksson sier også at det hun har er svært uvanlig og at det rammer bare en-to per år på det sykehuset hun har vært innlagt på.

DRITSKUMMELT: Cecilie Kåss Furuseth snakket om fødselen i «P3morgen». Video: NRK Vis mer

- Så alt i mitt tilfelle er uvanlig. Jeg har en blodpropp i hjernen, som sitter på et uvanlig sted og som dessuten har skapt blødning og hevelse på hjernen.

31-åringen har fått blodfortynnende sprøyter, men forteller at det har vært vanskelig å finne riktig dose i hennes tilfelle, ettersom blodpropp og blødning ikke er en bra kombinasjon.

Heldigvis har influenseren fått komme hjem fra sykehuset, og nyter tilværelsen som tobarnsmamma, til tross for situasjonen.

- Magisk

- Det er helt magisk å få være hjemme igjen og få begynne med baby-bobla på nytt. Nå håper vi at vi får det bra og rolig en stund, men vi tar time for time, dag for dag, sier hun, og følger opp:

- Jeg skal bare nyte å få være sammen med mine elskede barn, skal kysse dem litt ekstra.

ÆRLIGE BILDER: Tea Broholm, kjent fra «Paradise Hotel» delte ærlige bilder av kroppen etter fødselen. Video: Instagram / Rød Løper Vis mer

Hun sier også at hendelsen har gitt henne et annet perspektiv på livet, at hun har innsett hva som virkelig er viktig.

Til Se og Hør forklarer influenseren at bakgrunnen for blodproppen er fødselen hun var gjennom. Da hun fødte sitt første barn mistet hun mye blod.

- Kvinner har en høyere risiko for blodpropp etter en fødsel, men legen min trodde også at kroppen kompenserte denne fødselen, siden jeg mistet så mye blod forrige gang.

Se og Hør har fått tillatelse til å gjengi Instagram-innlegget.

Ifølge Norsk Helseinformatikk kan det være flere sykdommer og ikke-arvelige forhold fører til at man er mer utsatt for blodpropp.

LES OGSÅ: Hertuginne Kates arr vekker oppsikt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer