FOR PEN: Jennifer Hawkins' nakne kropp ble for pen for kritikerne, selv om hun ble avbildet uretusjert. Foto: Stella Pictures
FOR PEN: Jennifer Hawkins' nakne kropp ble for pen for kritikerne, selv om hun ble avbildet uretusjert. Foto: Stella Pictures Vis mer

Uretusjert - men for pen

Ville fremme en positiv kroppsoppfatning, men fikk bare kritikk...

SEHER.NO: Motemagasinet "Marie Claire" gjorde det de kunne for å fremme en positiv kroppsoppfatning, ved å klistre en splitter naken - men uretusjert - Jennifer Hawkins (26) på coveret. Det har ikke falt i smak hos alle.

Det er i den australske utgaven av magasinet bildet av skjønnheten, og den tidligere Miss Universe, har blitt gitt ut. Det har ført til en ny runde kroppsdebatt.

Redaktør Jackie Frank hevdet at hun ønsket å føre frem et mer positivt kroppsbilde i magasinet, spesielt etter at hun gjennom en leserundersøkelse fant ut at kun tolv prosent av leserne var fornøyd med sin egen kropp.

Det som har startet debatten, er at et annet motemagasin gjorde nettopp det samme som "Marie Claire" i høst, da magasinet "Madison" hadde et nakenbilde av radioprogramlederen Bianca Dye i utgaven. Bianca selv er kritisk til bildene av Hawkins, som hun rett og slett mener er for pen.

- Det var som et slag i ansiktet til mennesker som meg selv. Hvordan kan hun være et forbilde for kroppsoppfatning når gjennomsnittskvinnen ikke en gang minner om henne? sier hun til nettstedet Ninemsn ifølge svenske Resume.se.

Også Mia Freedman, som er tidligere redaktør i Cosmopolitan, mener av Frank er nødt til å ta større ansvar.

"Marie Claire"-redaktøren selv går ut og forsvarer sitt valg ved å sette den tidligere "Miss Universe" for forsiden.

- Det som overrasker meg er at kvinner kritiserer hverandre. Hvor er solidariteten? Bianca Dyes kommentar gjør meg skuffet. Hun fremmet en fantastisk sak da hun poserte naken i "Madison". Men det viste også mitt poeng her. Det kreves en stor kjendis for å lage store nyheter, samt å få i gang diskusjonen. Jennifer fikk gjennomslag der Bianca mislyktes.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: - Rumpa hennes forsvinner