FØLTE URETTFERDIGHET: Lippestad syntes det var urettferdig at han skulle bli pappa mens andre hadde mistet sine barn 22. juli 2011. Foto: Stella Pictures
FØLTE URETTFERDIGHET: Lippestad syntes det var urettferdig at han skulle bli pappa mens andre hadde mistet sine barn 22. juli 2011. Foto: Stella PicturesVis mer

- Urettferdig at vi skulle få barn

Geir Lippestads kone var gravid under terrorangrepene i 2011.

SEOGHØR.NO: For mange ble advokat Geir Lippestad et kjent navn da han tok på seg den vanskelige oppgaven å forsvare Anders Behring Breivik etter terrorhandlingene i Oslo og på Utøya.

Lippestad, som ble kåret til årets navn av VG som følge av håndteringen av rettssaken, ventet barn da terroraksjonene fant sted.

- Når det gjelder det private, ble jeg pappa igjen i februar. Det var veldig stort. Signe ble gravid i juni i fjor, så kom 22. juli. Jeg hadde en følelse av at det var stor urettferdighet i at vi skulle få barn, mens andre hadde mistet. Man setter mer pris på livet etter noe slikt, sier han til avisen.

To av Lippestads fire barn er funksjonshemmede. For fire-fem år siden sluttet lungene til datteren Rebekka å fungere, og foreldrene måtte ta et vanskelig valg. Skulle hun leve eller ikke?

- Hadde du sett journalen hennes ville du kanskje spurt deg selv om dette er et verdig liv. Men vi syntes det. Hun smiler og ler, og kan for det meste bo hjemme, sier Lippestad.

LES OGSÅ: - Har levd lenge med to syke familiemedlemmer