Trump-familien

«Upassende» forhold til livvaktene

Trump-datteren og ekskona til Donald Trump junior skal ha hatt svært nære forhold til agenter fra Secret Service, ifølge en ny bok.

ANKLAGES: Både Donald Trumps datter, Tiffany (t.h.) og ekskona til Donald Trump junior, Vanessa Trump (i midten) anklages for å ha innledet for nære forhold til livvaktene, ifølge ny bok. Her er de to avbildet med Lara Trump i 2016. Foto: Scott Olson / AFP / NTB
ANKLAGES: Både Donald Trumps datter, Tiffany (t.h.) og ekskona til Donald Trump junior, Vanessa Trump (i midten) anklages for å ha innledet for nære forhold til livvaktene, ifølge ny bok. Her er de to avbildet med Lara Trump i 2016. Foto: Scott Olson / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

To medlemmer av Trump-familien kom «upassende - og kanskje farlig - nær» Secret Service-agenter, ifølge den nye boka «Zero Fail: The Rise and Fall of the Secret Service», skrevet av den svært prisbelønte Washington Post-journalisten Carol Leonnig, ifølge The Guardian og Washington Post.

Leonnig vant den prestisjefylte Pulitzer-prisen i 2015 for avsløringer av sikkerhetssvikt innad i Secret Service. I 2020 ga hun også ut boken «A Very Stable Genius: Donald J Trump's Testing of America» sammen med kollega Philip Rucker.

STJERNEMØTE: Kathrine Sørland møtte president Donald Trump da hun konkurrerte om å bli Miss Universe i 2004. Slik var det. Video: Nina Hansen. Reporter: Ruben Pedersen. Foto: Geir Hamnes. Faksimile: Se og Hør. Klipp: Ingebjørg Iversen / Se og Hør Vis mer

- Innledet forhold

I den nye boken skriver hun at den daværende kona til Donald Trump junior (43), Vanessa Trump, «begynte å date» én av Secret Service-agentene, som hadde i oppdrag å passe på Trump-familiens sikkerhet. Kildene hennes er andre Secret Service-agenter.

Vanessa og Donald Trump junior søkte om skilsmisse i mars 2018. Agenten fikk ingen disiplinær reaksjon fordi verken han eller Secret Service hadde ansvaret for å beskytte Vanessa Trump på det tidspunktet.

VEKKER OPPSIKT: I fjor var flere ivrige Twitter-brukere overbevist om at Donald Trump hadde leid inn en stand-in for Melania Trump. Video: AP Vis mer

Trumps datter

Leonnig skriver også at Donald Trumps datter Tiffany (27) slo opp med kjæresten og «begynte å tilbringe en uvanlig mengde tid alene med en Secret Service-agent».

Ifølge boken ble lederne i Secret Service bekymret for «hvor nær Tiffany så ut til å være med en høy, mørk og kjekk agent».

Agenten ble etter hvert omplassert, skriver The Guardian.

Agenter har ikke lov til å innlede personlige forhold til personer de er satt til å beskytte av frykt for at dette skal svekke dømmekraften deres.

En talskvinne for Tiffany Trump benekter innholdet i boken.

BLOKKERT: Chrissy Teigen og Donald Trump er ikke bestevenner, og det ble stadig bråk mellom dem på Twitter. Video: Viaplay. Bilder: NTB Reporter: Ingebjørg Iversen / Rød Løper Vis mer

- Dette er ikke noe mer enn sladder, og er simpelthen ikke sant. Tiffanys erfaring med Secret Service var utelukkende profesjonell, sier hun til Washington Post.

På farens siste dag i Det hvite hus, 19. januar i år, kunngjorde hun også at hun hadde forlovet seg med arvingen Michael Boulos (23).

- Feite

Det er ikke klart om daværende president Trump var klar over de nære forbindelsene mellom familien og Secret Service-agenter.

Han skal imidlertid ha ønsket å fjerne livvakter han syntes var for feite eller korte.

- Jeg vil ikke at de feite karene skal beskytte meg. Hvordan skal de klare å beskytte meg og familien min når de ikke kan løpe ned gaten? skal Trump ha sagt, ifølge boken.

DEBATT: Denne videoen av Melania Trump og ektemannen ble hyppig delt på Twitter. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

LES OGSÅ: Sjokkpåstand om Ivanka og ektemannen

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer