Uoppdaget strandperle

Porto Santo er en nesten uoppdaget paradisøy. Dit reiser man for å få ro i sjelen.

NESTEN ENDELØS: Stranden er ni kilometer lang og 150 meter på sitt bredeste. Foto: Vidar Engum
NESTEN ENDELØS: Stranden er ni kilometer lang og 150 meter på sitt bredeste. Foto: Vidar Engum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ni kilometer sandstrand og nesten ingen å se! Det er Porto Santo på sitt mest innbydende. Den lille portugisiske øya 50 kilometer nordøst for Madeira er praktisk talt uoppdaget av mennesker. En knøttliten befolkning og turister som primært kommer fra Madeira, gjør sitt til at Porto Santo er et ytterst fredelig sted.

Det er hyggelig å ankomme den lille byen Vila Baleira sjøveien. Jeg forlot Madeira i grålysningen, og etter 2 1/2 times båttur med frokost på "danskebåt-skipet" M/S Lobo Marinho er jeg klar til å oppdage Porto Santo.

Få anstrengelser!

Lenge har øya vært en godt bevart hemmelighet, stedet hvor lokalbefolkningen på strandløse Madeira drar på sol- og strandferie. I juli, august og september kommer også turister fra det portugisiske fastlandet, men resten av året har du den ni kilometer lange stranden nesten for deg selv.

- Det mest anstrengende du kan gjøre på Porto Santo er å gå tur langs hele stranden, men det ligger hyggelige kafeer underveis, så det er bare å ta pauser, sier Inez i hotellresepsjonen på Vila Baleira Porto Santo, et av øyas få hoteller.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer