Uoppdaget strandperle

Porto Santo er en nesten uoppdaget paradisøy. Dit reiser man for å få ro i sjelen.

NESTEN ENDELØS: Stranden er ni kilometer lang og 150 meter på sitt bredeste. Foto: Vidar Engum
NESTEN ENDELØS: Stranden er ni kilometer lang og 150 meter på sitt bredeste. Foto: Vidar Engum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ni kilometer sandstrand og nesten ingen å se! Det er Porto Santo på sitt mest innbydende. Den lille portugisiske øya 50 kilometer nordøst for Madeira er praktisk talt uoppdaget av mennesker. En knøttliten befolkning og turister som primært kommer fra Madeira, gjør sitt til at Porto Santo er et ytterst fredelig sted.


Det er hyggelig å ankomme den lille byen Vila Baleira sjøveien. Jeg forlot Madeira i grålysningen, og etter 2 1/2 times båttur med frokost på "danskebåt-skipet" M/S Lobo Marinho er jeg klar til å oppdage Porto Santo.


Få anstrengelser!


Lenge har øya vært en godt bevart hemmelighet, stedet hvor lokalbefolkningen på strandløse Madeira drar på sol- og strandferie. I juli, august og september kommer også turister fra det portugisiske fastlandet, men resten av året har du den ni kilometer lange stranden nesten for deg selv.


- Det mest anstrengende du kan gjøre på Porto Santo er å gå tur langs hele stranden, men det ligger hyggelige kafeer underveis, så det er bare å ta pauser, sier Inez i hotellresepsjonen på Vila Baleira Porto Santo, et av øyas få hoteller.


Maken til avslappende sted skal du lete lenge etter. Denne øya er stedet for ro og hvile, og bortsett fra noen hyggelige puber i Vila Baleira finnes knapt natteliv. Det finnes flere gode restauranter, der man får servert nasjonalfisken espetada, nydelig bacalao og andre fristende retter.


Øya har fått golfbane, og noen hoteller har spa med thalassoterapi. Dette lokker nye typer turister til Porto Santo, men det er langt igjen til masseturismen når frem hit.


Du kan også bedrive forskjellige typer vannsport, tennis eller sykling, leie hest, prøve paragliding eller spille strandvolleyball, men mest fristende av alt er kanskje å gjøre minst mulig. Porto Santo er et slikt sted…


Golf og spa


Øya er flat og tørr, og på langt nær så grønn som mer kjente Madeira. Men solen skinner oftere – og stranden passer for både turgåere, badenymfer og barnefamilier. Det er langgrunt og fint, og få om plassen.


Det arrangeres dagsutflukter fra Madeira til Porto Santo, men det er ikke dumt å bli noen dager og finne total ro. Charterselskapene har både dagsturer og opphold med overnatting. Kombinasjonen Madeira og Porto Santo er ypperlig – du får naturopplevelser og uteliv på Madeira – og sol, strand og sjelefred på Porto Santo. I pose og sekk, altså.


 


 Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer