Nytt «Farmen kjendis»-drama:

- Unødvendig og provoserende

Den kontroversielle handlingen førte til «oppvaskmøte» i «Farmen kjendis».

HVIT MÅNED: Adam Ezzari gjorde seg upopulær på «Farmen kjendis» da han valgte å helle ut alkoholen han fikk som storbonde. Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den tredje «Farmen kjendis»-uka er i gang, og tirsdag var det Adam Ezzari (23) som ble valgt til ny storbonde av Shabana Rehman (45), som søndag røk ut av programmet etter å ha tapt tvekampen mot Ingrid Simensen (28).

Men det tok ikke lange tida før Ezzari hisset på seg de aller fleste i gruppa - noe som til slutt endte i et «oppvaskmøte» mellom storbonden og de andre deltakerne.

KLINSJ: «Farmen Kjendis» er så vidt i gang, og allerede kan vi se en konflikt utspille seg mellom Shabana Rehman og Dorthe Skappel. Det gikk så langt at en av dem ønsket å trekke seg nesten før spillet hadde startet. Reporter: Bjørn Ekker. Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer

- Utrolig uenig

Årsaken var at den nye storbonden foran øynene på én av hjelperne sine, Øyunn Krogh (26), valgte å helle ut ei flaske med sprit i storbondehuset - et gode storbonden og hjelperne har hver uke.

Før han tømte ut alkoholen bedyret 23-åringen at han ikke drikker, og at han heller ikke liker at vennene hans gjør det.

- Jeg var utrolig uenig med ham i hele opplegget, forteller hjelper Øyunn Krogh til Se og Hør.

TOK GREP: Adam Ezzari helte ut en flaske med sprit foran øynene på Øyunn Krogh. Det vekket reaksjoner både hos Krogh og de andre deltakerne da det ble kjent. Foto: TV 2
TOK GREP: Adam Ezzari helte ut en flaske med sprit foran øynene på Øyunn Krogh. Det vekket reaksjoner både hos Krogh og de andre deltakerne da det ble kjent. Foto: TV 2 Vis mer

Hun understreker imidlertid at det aldri ble dårlig stemning eller uvennskap mellom henne og storbonden til tross for at han gjorde det han gjorde.

- Adam ble etter hvert min beste venn der inne. Det var litt sjargongen vår, og for oss var det helt greit å krangle litt. Så nei, vi ble aldri uvenner.

Ezzari: - Kontroversielt

Ifølge Sommerhytta»-vinneren fra 2020 tok den nye storbonden rollen sin svært seriøst og gikk inn i en nærmest komisk karakter.

- Selv hadde jeg ikke smakt en dråpe alkohol inne på «Farmen kjendis» og hadde lyst til å nyte denne ene «goden». Jeg vet ikke helt om jeg ville hatt Adam som statsminister i Norge, sier hun og ler.

Hun fortsetter:

- Hvis man skal velge en styremåte der man forbyr noe som er tiltenkt fellesskapet blir det fort litt skummelt.

REAGERTE: Niklas Baarli trodde nesten ikke det han hørte da han fikk nyss i hva storbonde Ezzari hadde gjort. Her er han sammen med utfordrer Tomine Harket. Foto: TV 2
REAGERTE: Niklas Baarli trodde nesten ikke det han hørte da han fikk nyss i hva storbonde Ezzari hadde gjort. Her er han sammen med utfordrer Tomine Harket. Foto: TV 2 Vis mer

Overfor Se og Hør forteller storbonde Adam Ezzari at han ikke synes handlingen han utførte var av det kontroversielle slaget.

- For meg handlet det om at jeg ikke hadde lyst på denne alkoholen. Jeg er heller ikke glad i at folk rundt meg, og de jeg er glad i, drikker. Jeg er ikke en som støtter at folk jeg er glad i drikker - så da valgte jeg å helle den ut for moro skyld. Men for andre ble det veldig kontroversielt, uttaler han.

Hvordan Ezzari opplevde oppstyret rundt alkohol-dramaet i tirsdagens «Farmen kjendis» ser du i videovinduet øverst i saken!

«Dreit på draget»

Venn og hjelper Øyunn Krogh er spent på hvordan TV-seerne reagerer på kompisens påfunn.

- Jeg er redd for at dette skal bli en diskusjon om religion. For i storbonderommet satt én kristen, én muslim og jeg - som ikke har noen spesiell trosretning. Vi tre kom utrolig godt overens og har stor respekt for hverandre, så det er ingenting annet enn kjipt om det skal framstå som at Adam prøver å prakke på oss Koranen eller slikt. For det var ikke tilfelle i det hele tatt.

Handlingen hans derimot, og reaksjonene som oppstår som følge av det, dét får han bare stå i, mener hun.

STILLE FØR STORMEN: Det var god stemning mellom Adam Azzari og Niklas Baarli. I hvert fall før førstenevnte tok en mildt sagt kontroversiell avgjørelse. Foto: Alex Iversen / TV 2
STILLE FØR STORMEN: Det var god stemning mellom Adam Azzari og Niklas Baarli. I hvert fall før førstenevnte tok en mildt sagt kontroversiell avgjørelse. Foto: Alex Iversen / TV 2 Vis mer

- Der var vi bare helt uenige. Han mente han gjorde noe godt ved å skjerme meg fra alkohol, men da umyndiggjør han meg bare. I mitt livssyn er alkohol med måte et gode i livet. Så der «dreit han rett på draget», rett og slett.

JEVNT: Det er en jevn kunnskapskonkurranse som avgjør hvem som tilslutt må forlate «Farmen Kjendis». Reporter: Bjørn Ekker. Video: Thea Hope / Rød Løper Vis mer

Krogh forteller at Ezzari hadde sagt det på tull lenge, at om han én dag kom seg inn på storbondehuset - da skulle han kvitte seg med spritflaska.

- Da det faktisk skjedde mente folk at det var unødvendig og provoserende. Hadde han vært en ydmyk storbonde før og etter, ville handlingen nok blitt mindre provoserende for folk. Det gjorde nok at folk ble mindre positive til lederstilen hans, mener Krogh.

Reagerte aller sterkest gjorde programleder-profil Niklas Baarli (32) - i hvert fall om man tolker TV-bildene rett.

Skjedde før spritsmugling

Overfor Se og Hør understreker Baarli at små ting ble store inne på «Farmen»-gården.

- Jeg synes det var unødvendig å helle ut denne spriten, som jo var tiltenkt storbonden og hjelperne hans. Det var kjipt av ham ikke å unne hjelperne sine den moroa. Men nå i ettertid må man bare le av det, sier 32-åringen, som mener den dårlige stemninga i gruppa gikk fort over.

- Det var ikke verre enn at vi sa ifra at dette var et rart valg. Og så hadde vi et «oppvaskmøte» etterpå.

SPRIT-DRAMA: Slik så det ut da Adam Ezzari helte ut spriten io storbondehuset. Foto: TV 2
SPRIT-DRAMA: Slik så det ut da Adam Ezzari helte ut spriten io storbondehuset. Foto: TV 2 Vis mer

Som Dagbladet tidligere har omtalt sto blant andre deltakerne Isak Dreyer (27) og Sophie Elise Isachsen (27) underveis i innspillinga bak en større smugleraksjon til gården, som også involverte flere liter med sprit.

NØDVENDIG: Det var helt nødvendig for «Farmen Kjendis»-deltakeren å ta med dette inn på gården. Reporter: Svend Aage Madsen. Video: Tor Lindseth/ Rød Løper Vis mer

Baarli understreker at denne «aksjonen» ikke hadde funnet sted på det tidspunktet der storbondespriten ikke lenger var å finne i storbondehuset.

- Der og da var dette den eneste moroa storbonden og de to hjelperne hadde. Det var nok derfor man reagerte såpass som man gjorde, sier han til Se og Hør.

LES OGSÅ: - Lurer på hva som egentlig feiler henne

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer