John Arne Riise i «Farmen kjendis»:

- Unødvendig hjerterått

John Arne Riise trygler om å få se sønnen mens han er inne på «Farmen kjendis».

SAVNER SØNNEN: John Arne Riise liker ikke at han ikke får snakket med sin ni måneder gamle sønn under «Farmen kjendis». Foto: Espen Solli/TV 2
SAVNER SØNNEN: John Arne Riise liker ikke at han ikke får snakket med sin ni måneder gamle sønn under «Farmen kjendis». Foto: Espen Solli/TV 2 Vis mer
Publisert

I forrige uke ankom de tolv deltakerne i neste års sesong av «Farmen kjendis» gården de skal tilbringe den neste tida på.

Blant dem er John Arne Riise (39). Han har tatt seg en pause fra trenerjobben i Flint Tønsberg for å delta i realityserien, men det er ikke bare jobben han er avskåret fra inne på gården.

Hjemme er også kona Louise Angelica Riise (30), og deres snart ett år gamle sønn Colin. Til tross for at TV-programmets regelverk er tydelig på at man ikke skal ha kontakt med omverdenen når man er inne på «Farmen»-gården, mener fotballkjendisen at TV 2 burde åpnet for unntak i forhold til veldig små barn. Savnet etter sønnen er nemlig stort.

STORT SAVN: Riise forteller at han gjerne skulle ha pratet med sønnen over Facetime under innspillingen. Det får han ikke lov til. Foto: Privat, gjengitt med tillatelse
STORT SAVN: Riise forteller at han gjerne skulle ha pratet med sønnen over Facetime under innspillingen. Det får han ikke lov til. Foto: Privat, gjengitt med tillatelse Vis mer

- Veldig tungt

- Det føles vanskelig å være her inne på «Farmen»-gården uten å kunne se eller ha noe kontakt med Colin. Jeg hadde ikke trodd det skulle være så vondt å savne ham, men dette går hardere inn på meg enn noe annet disse dagene, sier Riise, via sin manager Erland Bakke.

Riise forteller videre at han opplevde at han fikk et sterkere bånd også til sine tre andre barn etter at Colin ble født. Han har også knyttet seg stort til den lille gutten.

- Så det å ikke skulle se ham på en del uker, som dette oppholdet forhåpentligvis vil vare, er veldig tungt, sier han i uttalelsen.

Erland Bakke forteller at han som manager har anledning til å snakke med Riise med jevne mellomrom så lenge «Farmen»-oppholdet varer. Han uttrykker overfor Se og Hør at han var overbevist om at produksjonsselskapet Strix, som produserer serien for TV 2, ville tillate mulighet for noen korte videosamtaler mellom far og sønn Riise.

- TRYGLET: Riises manager, Erland Bakke, sier at han har tryglet TV 2 om å la den tidligere fotballspilleren prate med sønnen. Han ar foreløpig ikke fått gjennomslag. Foto: Privat, gjengitt med tillatelse
- TRYGLET: Riises manager, Erland Bakke, sier at han har tryglet TV 2 om å la den tidligere fotballspilleren prate med sønnen. Han ar foreløpig ikke fått gjennomslag. Foto: Privat, gjengitt med tillatelse Vis mer

- Ikke særbehandling

- Jeg har ved et par anledninger spurt, og nærmest tryglet, om dette på vegne av John Arne. Men produksjonsselskapet har sagt bombastisk nei. Slik jeg opplever det, er det unødvendig hjerterått, sier Bakke, og fortsetter:

- Jeg har forståelse for at det er et regelverk som skal følges, og som skal være rettferdig og likt for alle deltakerne. Men samtidig så er dette tross alt et underholdningsprogram på TV, og ikke et militæropptak for marinejegere, forklarer han, og legger til at han mener dette kunne vært løst enkelt.

BIG SPENDER: John Arne Riise får kjørt seg i denne ukens episode av «I lomma på Slije». Video: TV3/Viafree Vis mer

- Har dere forståelse for at dette kan oppfattes som sutrete eller urettferdig overfor de andre deltakerne?

- Målet er ikke å gi ham særbehandling. Det gis andre typer tilpasninger på «Farmen» allerede, som at enkelte kan ha med snus og røyk. Dersom jobben din er å oppdatere Instagram, får du dispensasjon for det, òg, sier Bakke.

Gråt på gården

Selv om innspillingen ikke var vart særlig lenge, forklarer Bakke at det ble ekstra tungt for Riise da han fikk høre at sønnen hadde sagt sine første ord. Han mener det må være mulig å kunne åpne for noen minutter på FaceTime med sønnen, slik at han også får oppleve dette.

- Han trodde dette skulle gå fint, men når sånt skjer hjemme, vil han gjerne være en del av det. Det er sjelden jeg hører John Arne gråte, men det har han gjort nå. Han savner sønnen fælt, og ber bare om en samtale.

BLANKT NEI: TV 2 forteller at de ikke vil forskjellsbehandle Riise. Pressekontakt Alex Iversen sier at godene Bakke lister opp under her er tilganger alle deltakerne har. Foto: Privat, gjengitt med tillatelse
BLANKT NEI: TV 2 forteller at de ikke vil forskjellsbehandle Riise. Pressekontakt Alex Iversen sier at godene Bakke lister opp under her er tilganger alle deltakerne har. Foto: Privat, gjengitt med tillatelse Vis mer

Bakke opplyser samtidig om at det ikke har vært aktuelt for den tidligere fotballspilleren å trekke seg fra innspilling.

- Han kommer seg gjennom det, men det er jo klart at han gjerne vil fokusere 100 prosent på «Farmen». Det er vanskelig når sønnen er alt som opptar ham dagen lang, sier han.

TV 2s presseansvarlig Alex Iversen er forelagt uttalelsene fra Riise og Bakke. I en kommentar svarer Iversen at de ikke kan forskjellsbehandle deltakerne inne på gården.

- Vi har stor forståelse for at John Arne Riise savner sønnen sin. Men han er ikke den eneste av deltakerne på «Farmen kjendis» som har barn, og han er ikke den eneste som savner dem. «Farmen»-konseptet handler om å leve 100 år tilbake i tid, noe som innebærer svært begrenset kontakt med verden utenfor den virkeligheten som skapes i programmet, forteller Iversen.

BEKYMRET: Louise Angelica Riise blir bekymret i «Kjendismødre» når hun får blødninger flere uker etter fødselen. Video: TV3 / Rød Løper Vis mer

TV 2: - Hadde vært urettferdig

Det betyr altså at man må leve uten mobiltelefon, og at man ikke skal ha noe kontakt med omverdenen. Iversen sier at deltakerne er informert om dette premisset på forhånd.

- Det vil være urettferdig overfor de andre deltakerne, som også savner sine barn, om John Arne Riise skal få denne muligheten, men ikke de. Alternativet vil være å la alle få ringe hjem når de kjenner på savn, men da ville ikke dette vært «Farmen kjendis» lenger, slår han fast.

Er deltakerne derimot selvstendig næringsdrivende, åpnes det opp for at man kan ha kontakt med managere, forretningspartnere og andre. Sammenligningen med tilgang på tobakk blir også slått tilbake av TV 2.

FÅR EN SØNN: Louise Angelica Riise føder i nyeste episode av «Kjendismødre». Video: Viafree / Thea Hope. Reporter: Kine Falch Vis mer

- For dem som lever av å være influensere inkluderer det muligheten til å poste forhåndsproduserte innlegg på blant annet Instagram. På «Farmen kjendis» har det alle sesonger vært tilgang på pipetobakk. I år er det også noe snus tilgjengelig. Dette er ikke en spesialavtale med enkeltdeltakere, men ingredienser som finnes på gården, tilgjengelig for alle, avslutter han.

Vil motbevise familien

Riise, som tidligere har levd et aktivt liv med mye reising som profesjonell fotballspiller, har det siste året virkelig fått kjenne på familielivet, i han og konas nye hus i Tønsberg. Det nye livet har blitt behørig dokumentert i sosiale medier.

Til VG fortalte Riise før han ankom gården at det verste med deltakelsen ville være å ikke ha kontakt med sønnen sin, men at han trodde han skulle takle det fint.

HØYGRAVID: John Arne Riise og Louise Angelica Riise dukket opp på den røde løperen før Elle-festen. Vis mer

- Corona har gjort ting litt lettere, for jeg har vært hjemme i mange uker nå og har hatt sønnen min 24 timer i døgnet. Jeg vet at de har kontroll hjemme, og kan gå inn her uten bekymringer. Det er en deilig følelse, meddelte han til avisa.

Nå kjenner han altså allerede på bekymringene rundt å ikke ha kontakt med Colin. Til VG fortalte han også at han skulle motbevise familien, som ikke trodde han kom særlig langt.

ROLIG: Det har vært stille fra John Arne Riise i det siste. I dette intervjuet forteller nordmannen hvorfor. Vis mer

Riise har vært med i en rekke realityprogrammer tidligere, blant annet «71 grader nord» i 2018. Den gangen valgte han å trekke seg fra programmet, og begrunnet det blant annet med at savnet etter kona og barna ble for stort.

- Det å trekke seg er en skikkelig nedtur. Men jeg gjorde dette for laget sin del. Selvsagt savnet jeg barna og Louise, men først og fremst ofret jeg meg for laget, sa han til Dagbladet den gangen.

Nå gjenstår det å se om savnet etter også sønnen blir for sterkt for den tidligere fotballspilleren.

LES OGSÅ: - Vi såret hverandre skikkelig stygt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer