- Unnskyld, men sønnen din er en drittsekk

Sophie Elise Isachsen har tatt i bruk en ny metode for å bukt med hets fra mindreårige.

BLIR HETSET: Sophie Elise Isachsen har blogget siden 2011, og det er ingen tvil om at medaljen har en bakside. Nå tar hun et oppgjør med mindreårige mobbere. Foto: Mimsy Møller / Samfoto
BLIR HETSET: Sophie Elise Isachsen har blogget siden 2011, og det er ingen tvil om at medaljen har en bakside. Nå tar hun et oppgjør med mindreårige mobbere. Foto: Mimsy Møller / Samfoto Vis mer
OPPGJØR: Sophie Elise (her avbildet under fjorårets Spellemann-utdeling) har fått nok av hetsende kommentarer fra mindreårige, og nå har hun tatt affære ved å sende meldinger til foreldrene deres. Foto: NTB scanpix
OPPGJØR: Sophie Elise (her avbildet under fjorårets Spellemann-utdeling) har fått nok av hetsende kommentarer fra mindreårige, og nå har hun tatt affære ved å sende meldinger til foreldrene deres. Foto: NTB scanpix Vis mer

SEOGHØR.NO: De siste årene har Sophie Elise Isachsen (21) blitt en stadig større profil, og i dag krever hun mer spalteplass enn noensinne.

Siden den søte nordlendingen fra Harstad startet bloggen i 2011, har den vokst enormt og i fjor ble hun kåret til «den mektigste kvinnen i norske medier».

Det har vært mye fokus på toppbloggernes skyhøye lønnssummer og hauger med sponsede produkter, men det er heller ingen tvil om at medaljen har en bakside.

Isachsen har tidligere avslørt at hun daglig mottar hetsende meldinger både på bloggen (noe som førte til at hun stengte kommentarfeltet sitt i juni i fjor), og under bildene sine på Instagram og Facebook.

Saken fortsetter under bildet.


Nå tar 21-åringen et oppgjør med de mindreårige som sjikanerer henne på nett – ved å kontakte foreldrene deres.

I innlegget «Unnskyld, men sønnen din er en drittsekk» forteller Isachsen om hvordan hun nå har bestemt seg for å ta opp kampen mot de unge mobberne – er man «myndig og likevel idiot» føler hun ikke at det er så mye hun kan gjøre – i stedet for å sitte passivt på sidelinjen.

«Om du er tolv, tretten, fjorten eller kanskje til og med femten år og finner en slags pervers glede i å være slem mot andre på internett, hvem er det en sak for da? Foreldrene dine. Og de vet garantert ingenting. Men, i dag satt jeg meg ned og sørget for at foreldrene dine vet. At de vet hvilken drittunge du er på internett», lyder deler av teksten.

Les innlegget i sin helhet her.

Videre deler den profilerte blondinen et skjermdump av én av meldingene hun har sendt ut.

SIER IFRA: Slik så én av meldingene toppblogger Sophie Elise Isachsen sendte til en – formodentlig – intetanende forelder ut. Foto: Skjerdump / Sophieelise.blogg.no
SIER IFRA: Slik så én av meldingene toppblogger Sophie Elise Isachsen sendte til en – formodentlig – intetanende forelder ut. Foto: Skjerdump / Sophieelise.blogg.no Vis mer

– Viktig for meg å si ifra

I en uttalelse gjennom manager Marte Schei sier Isachsen at et av de største problemene med nettmobbing, er at det separeres fra mobbing i det virkelige liv – at det ses på som to forskjellige ting. Det mener hun er feil.

– Når de grove og stygge ordene kommer fra barn, ble det viktig for meg å si ifra til de jeg mener må ta tak og bevisstgjøre. Nemlig foreldrene, utdyper bloggeren.

Hun forteller også om reaksjonene hun har fått.

– Det har vært voldsomt med tilbakemeldinger. De fleste har takket og sagt at de skal ta en alvorsprat rundt middagsbordet. I tillegg har flere på eget initiativ tatt kontakt og sagt at de har innsett at de må følge bedre med. At dette er en form for mobbing de ikke har tenkt så nøye over, avslutter Isachsen.

LES OGSÅ: Nå snakker eks-kjæresten ut om voldsdommen