Christine Koht:

«Unnskyld meg, dør jeg i kveld?»

Christine Koht åpner seg om den tøffe tiden som kreftsyk.

SNAKKER UT: Christine Koht åpner seg til Dagbladet om den tøffe tiden som kreftsyk. Foto: Andreas Fadum
SNAKKER UT: Christine Koht åpner seg til Dagbladet om den tøffe tiden som kreftsyk. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert

I 2019 fikk komikeren Christine Koht (53) den knusende beskjeden om at hun hadde fått kreft. Året før fikk hun nemlig operert bort en godartet svulst, men det skulle senere vise seg at hun hadde en form for kreft som var svært vanskelig å behandle.

Siden den gang har Norges befolkning fått følge sykdomsforløpet hennes tett, der hun jevnlig har delt oppdateringer om hvordan hun har det.

Med godt humør og en sprudlende energi har hun dermed tatt det norske folk storm, til tross for en rekke tøffe behandlinger.

Nå har hun nylig vært innlagt på sykehus for niende gang.

- SKAMMET MEG: Christine Koht besøker Lindmo etter bokbomba. Video med tillatelse fra NRK Vis mer

«Dør jeg i kveld?»

Nå snakker hun åpent ut i et intervju med Dagbladet, der hun blant annet kan fortelle at hun føler seg i god form for tiden, men at det raskt kan endre seg.

Der røper hun også at hun alltid har kofferten pakket og klar med alt hun trenger, hvis det skal vise seg at hun må bli innlagt på kort varsel. Da hun ble lagt inn denne gangen, avslører hun at det kom tre leger inn på sykehusrommet med en alvorlig mine.

- Når de kom inn tenkte jeg: «Unnskyld meg, dør jeg i kveld?». Så sa de at jeg har hvite stafylokokker i blodet mitt, og at de er nødt til å sette meg på antibiotika med en gang fordi det kan gå til hjerteklaffene. Det kan være veldig farlig, forklarer hun.

- Skjerp deg og vær blid

En av tingene hun trekker frem i intervjuet, er de gode legene som har tatt vare på henne gjennom årene. Hun legger også til at en av tingene som har reddet henne, har vært all støtten hun har mottatt.

ÅRETS FORBILDE: Christine Koht ble kåret til årets forbilde under Se og Hørs kjendisgalla 2019. Video: Privat Vis mer

Som nevnt har det norske folk fått følge den blide komikeren gjennom behandlinger, sykdom og sykehusbesøk. Til tross for at det har vært tunge tider, forteller hun til Dagbladet at at det lønner seg å være blid, og at det har fungert som et slags motto for henne gjennom sykdommen.

- Jeg har lært at del av kreften som handler om å ta seg sammen og skjerpe seg. Det er ting med denne sykdommen som gjør at du bare bestemmer deg for ting. Ikke bruk tid på tullete ting - skjerp deg og vær blid.

Avslutningsvis kan hun avsløre at til tross for alt hun har vært gjennom, og alt som fremdeles gjenstår av behandlinger og tøffe tider, har hun én stor drøm.

- Min store, store drøm er å få ha show til høsten, sier hun til Dagbladet.

GODT GIFT: Christine Koht har hele tiden hatt kona, Pernille Rygg, ved sin side. Foto: Vegard Grøtt / NTB
GODT GIFT: Christine Koht har hele tiden hatt kona, Pernille Rygg, ved sin side. Foto: Vegard Grøtt / NTB Vis mer

Ny operasjon

I et Facebook-innlegg forrige uke skrev den kreftsyke komikeren at hun skulle opereres. Før helgen fikk bekreftet Kohts kone, Pernille Rygg, at halsoperasjonen hadde gått bra og at komikeren kunne reise hjem.

- Operasjonen gikk fint, så Christine kommer ut i helgen, sa Rygg da.

Den folkekjære komikeren har som nevnt kommet med jevne oppdateringer om hvordan det går med henne og helsen de siste årene, og innleggene på Facebook har fått mye oppmerksomhet.

RØRENDE TALE: Kirsten Koht tok imot prisen «årets forbilde» på vegne av datteren Christine Koht, under Se og Hørs kjendisgalla. Hun holdt en rørende takketale om datterens sykdom. Video: Bjørn Lindgren Vis mer

«Jeg har sagt til til Pernille hver dag de siste 10 dagene: «Jeg NEKTER å bli lagt inn på sykehus igjen. Nå vil jeg ha fred til å begynne å hekle. Jeg VIL ikke inn for 9. gang siden august. Og hvis, så må du ringe politiet for å bære meg ut.» Men så, hva skjer - her er jeg igjen», skrev hun i sosiale medier torsdag forrige uke.

Operasjonen skal imidlertid ha gått bra, og Koht fikk altså komme hjem i helgen.

LES OGSÅ: - En påminnelse om at vi må passe på hverandre

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer