Unni Lindell var livredd for å gå på skolen

Suksessforfatteren snakker ut om hvordan mobbingen har preget henne for livet.

VANSKELIG BARNDOM: Unni Lindell har virkelig lykkes som forfatter. I et åpenhjertig intervju med Se og Hør forteller hun om mobbingen hun ble utsatt for som barn. 

 Foto: © Mimsy Møller / Samfoto Foto: Samfoto
VANSKELIG BARNDOM: Unni Lindell har virkelig lykkes som forfatter. I et åpenhjertig intervju med Se og Hør forteller hun om mobbingen hun ble utsatt for som barn. Foto: © Mimsy Møller / Samfoto Foto: Samfoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Unni Lindell (58) har opplevd enorm suksess som forfatter, men som barn hadde hun det ikke så greit.

I et stort portrettintervju med Se og Hør forteller krimdronningen om den utfordrende oppveksten på 1960-tallet.

- Jeg var nok sterk og sårbar på samme tid. Faren min hadde en tøff oppvekst hos besteforeldrene sine, og det at han nok følte seg forlatt av sine foreldre preget ham. Og det preget igjen oppveksten min, sier Unni Lindell til Se og Hør.

Da forfatteren var med i NRK-programmet «Hvem tror du at du er?» for noen år siden, kom hun også inn på hvordan farens tungsinn preget familien.

Saken fortsetter under bildet.

Var livredd på barneskolen

Og da Unni begynte på skolen hjemme i Bærum, startet også mobbingen. 58-åringen husker at hun blant annet ble mobbet for mellomrommet hun hadde mellom fortennene:

- Men det verste var aldri det fysiske eller det som ble sagt, det verste var utestengelsen. Aldri å bli invitert, aldri få være med på noe. Etter hvert føler man at man faktisk fortjener det, at man er verdiløs. Jeg husker en gang en gjeng fra klassen sto utenfor vinduet mitt i blokka og hoiet, for å plage meg. Jeg følte meg helt fortapt. Jeg var livredd for å gå på skolen, sier hun åpenhjertig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer