Unni Askeland ble gravid mens hun ammet

Kunstneren glemmer ikke månedene etter at hun ble mor for første gang.

BLE GRAVID MENS HUN AMMET: Unni Askeland sier til Se og Hør at hun måtte avvenne sin første datter fra amming etter åtte måneder, fordi hun var blitt gravid med tvillinger. Foto: Espen Solli, Se og Hør
BLE GRAVID MENS HUN AMMET: Unni Askeland sier til Se og Hør at hun måtte avvenne sin første datter fra amming etter åtte måneder, fordi hun var blitt gravid med tvillinger. Foto: Espen Solli, Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: I nyeste nummer av Se og Hør Extra forteller kunstneren Marianne Aulie at hun vil amme datteren Aella Malove Bluebell Marie Ingeborg Hjørdis (3) så lenge datteren vil det selv.

Flere andre norske kjendiskvinner deler også sine personlige ammehistorier med bladet.

En av dem er kunstneren Unni Askeland, som begynte å avvenne sin eldste datter, Oda, etter åtte måneder.

Grunnen: Hun var blitt gravid på nytt!

- Jeg ammet alle barna mine. Den eldste, Oda, i cirka åtte måneder. Men da var jeg blitt gravid med tvillinger, og vi prøvde en myk avvenning.

LES MER: I nyeste nummer av Se og Hør kan du lese mer om Marianne Aulie og Aune Sand, og se flere bilder av paret og deres datter. Foto: Se og Hør Extra
LES MER: I nyeste nummer av Se og Hør kan du lese mer om Marianne Aulie og Aune Sand, og se flere bilder av paret og deres datter. Foto: Se og Hør Extra Vis mer

- Tvillingene ammet jeg i rundt seks måneder, jeg ammet begge samtidig for å øke melkeproduksjonen. Thea ble født fire år senere, og jeg ammet henne til hun var nesten ett år. Amming er det mest naturlige som finnes!

I nyeste nummer av Se og Hør Extra kan du lese flere norske kjendisers amme-minner.

Den populære bloggeren og tidligere «Skal vi danse?»-deltageren Caroline Berg Eriksen har tidligere sagt til Seoghør.no at hun ikke har hatt noe i mot å amme sin datter Nalia offentlig.

- Dette er blitt en veldig naturlig ting for meg. Jeg setter meg ikke midt i et lokale og ammer, men finner en rolig plass hvor vi kan sitte i fred, helst litt skjermet.

- Det skal jo være en fin stund, og et barn trenger også matro. Må jeg amme et sted hvor det er litt mennesker, så går det helt greit også - det er overraskende hvor fort man blir vant til akkurat denne situasjonen, sa hun til Seoghør.no i 2014, da datteren var ni måneder gammel.

LES OGSÅ: - Amming holder meg slank

 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer