SNAKKER UT: - Det er jeg litt stolt av for oss som foreldre, jeg synes det er viktig å se positivt på ting og akseptere at ting er som de er, sier Maria Mohn om sønnens sykdom. Foto: Lina Hekkli/Seher.no
SNAKKER UT: - Det er jeg litt stolt av for oss som foreldre, jeg synes det er viktig å se positivt på ting og akseptere at ting er som de er, sier Maria Mohn om sønnens sykdom. Foto: Lina Hekkli/Seher.no Vis mer

- Unner ingen å nesten miste et barn

«Idol»-finalisten Maria Mohn var nær ved å oppleve en mors verste mareritt.

Publisert
Se video med «Idol»-finalist Maria Mohn nederst i saken!

SEHER.NO: Fredag er det klart for årets aller første delfinale i «Idol». Blant finalistene er tobarnsmamma Maria Mohn (27), som kommer fra Fredrikstad. 

Mammarollen har bydd på utfordringer for Maria og hennes mann, Ole-Henrik Mohn Pettersen. For drøye fem år siden kom nemlig lille Johannes til verden, mens det lykkelige paret ante fred og ingen fare.

Som nyfødte sov Johannes mye. Etter hvert som ukene gikk, ble han bare slappere og slappere. Da han var åtte uker gammel slo legene full alarm. Den lille gutten var svært blodfattig, og hadde en alvorlig bilyd på hjertet. Johannes måtte umiddelbart legges inn på sykehuset.

- Det å holde på å miste et barn er noe jeg ikke unner noen. Det er det verste marerittet man kan forestille seg, sier Maria Mohn til Seher.no.

Det viste seg til slutt at Johannes led av den sjeldne sykdommen diamond blackfan, en medfødt lidelse som gjør at kroppen ikke produserer nok røde blodlegemer. Marias sønn er derfor helt avhengig av å få tilført blod.

- Dette er ingen hemmelighet. Sønnen min trenger blod hver måned for å overleve. For en tid tilbake fikk vi vite at det var få blodgivere der ute, slik at vi kan risikere å komme på sykehuset uten å få en blodoverføring. Da blir dette så viktig for oss at vi vil gå ut med det, forteller «Idol»-finalisten.

28-åringen, som også har datteren Rebecca på åtte måneder, er glad for at hun og mannen har klart å gjøre de månedlige sykehusbesøkene til en positiv ting for sønnen Johannes.

- Han gleder seg til å dra på sykehuset. Han har det fint, og vil ikke hjem igjen. Det er jeg litt stolt av for oss som foreldre, jeg synes det er viktig å se positivt på ting og akseptere at ting er som de er. At man får perspektiv på livet, og verdsetter alt som er bra.

- Hvordan klarer du å kombinere rollen som tobarnsmamma med «Idol»?

- Det er jo en stor utfordring å ha to barn og være med her samtidig. I forhold til sønnen min, så savner jeg ham veldig - og han savner meg. Det er tøft, men han har det veldig bra med pappaen sin, forteller en åpenhjertig Maria Mohn til Seher.no.

Se bilder av Idol-Maria og hennes sønn i den nyeste utgaven av Se og Hør.

«Idol» ser du på TV 2 fredager klokka 20.00. Få full oversikt i Seher.nos TV-guide.  

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: - Vil ha tid til å være mamma  

Se video med «Idol»-finalist Maria Mohn her:[obj:media:10270]

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer