DRAMATISK: - Jeg har i hvert fall bestemt meg for aldri å dra til Mexico igjen. Etter opplevelsen gikk vi rundt og sa unnskyld til alt og alle - det ødela mye av ferien vår. Og selv hadde vi ikke gjort noe mot dem, det var totalt umotivert fra deres si Foto: TVNorge
DRAMATISK: - Jeg har i hvert fall bestemt meg for aldri å dra til Mexico igjen. Etter opplevelsen gikk vi rundt og sa unnskyld til alt og alle - det ødela mye av ferien vår. Og selv hadde vi ikke gjort noe mot dem, det var totalt umotivert fra deres si Foto: TVNorgeVis mer

Ungkaren truet på livet i Mexico

Ble angrepet av mellom 20 og 25 karer. Jørgen Festervoll fryktet at kameraten hans allerede var død...

SEHER.NO: Det var i 2006 at årets TVNorge-ungkar, Jørgen Festervoll, sammen med en kamerat reiste på det som skulle være en helt uskyldig tur til Mexico City for å besøke en annen venn, som var på utveksling i det latin-amerikanske landet. Det ble mer dramatisk enn Asker-kjekkasen noensinne hadde forestilt seg.

Angrepet av over 20 mann
Kompisgjengen bestemte seg nemlig for å dra rett fra flyplassen til byen for å ta seg en liten fest og for å få med seg det yrende utelivet i byen. Dermed havnet de fire på en fin nattklubb, som "Ungkaren" selv kaller det.

- Jeg tittet ut i lokalet og fikk en uggen følelse av at noen tittet på oss. Plutselig ble vi angrepet av mellom 20 og 25 karer. Selv sto jeg litt utenfor og ble ikke angrepet direkte. Men to av kompisene mine ble dratt bort, men han andre beinet alt han kunne ned trappene, forteller en åpenhjertig Jørgen Festervoll til Seher.no.

Jørgen fikk panikk, og løp bort til sjefen for vaktholdet på utestedet for å gi beskjed om at de måtte trå til. Da fikk han beskjed om at den eneste muligheten de hadde var å forsvinne fra stedet, lynraskt - ellers ville de bli drept.

Da TVNorge-ungkaren kom seg ut på gata fikk han øye på en av sine kompiser, som satt i en drosje.

- Han hadde blitt banket opp, og var full av blod. Jeg løp bort til ham og spurte hvor tredjemannen var blitt av. Han hadde vært borte lenge. Ikke svarte han på telefonen heller, derfor ringte jeg utenriksdepartementet. Hvis vi hadde oppsøkt polititet, ville vi bare blitt arrestert selv, ettersom de ikke er til å stole på. Jeg begynte å ane det verste.

Møtte mann med pistol
I det øyeblikket Festervoll fikk UD på tråden, dukket tredjemann opp. Og historien hans kan skremmet livet av de fleste.

Kameraten havnet nemlig på kjøkkenet, og løp videre ned trappene. På vei ned oppdaget han en blindvei, en dead end. Han fikk dødsangst, tenkte at hvis han gikk ned dit - da var han ferdig.
- Han løp alt hva han orket ut i et parkeringshus, og kom seg dit - med 20 mann i hælene. Han kommer seg ut, løper forbi utestedet, men ble plutselig slått til, og mistet mobiltelefonen. Han løper videre og kommer til et sted der han måtte komme seg over noe som lignet på gjerder med spyd på toppen. Da tenkte han bare at det var bedre å dø der enn å bli drept av disse gutta.
Over kom han. Men dramatikken var ikke over av den grunn.

- Innenfor var det et parkeringsbygg. Han kom seg inn, men møter så en mann med pistol som sikter på ham. Kameraten min la seg ned på bakken, han var sikker på at han skulle dø, forteller Festervoll.

Redd for å bli forfulgt
Men "Ungkarens" venn hadde flaks. Mannen var nemlig bare en parkeringsvakt. Dermed klarte han å ta seg tilbake til sine to venner, som begge var fra seg av bekymring.

- Vi tok drosje tilbake igjen, og byttet bil flere ganger - i tilfelle de fulgte etter oss. Litt senere fortalte han som var utplassert i Mexico at det ikke hadde kostet gangsterne en kalori å skyte oss, og at et menneskelivet ikke betyr en dritt der nede. Mest sannsynlig gjorde de det bare for å skremme oss, forteller Jørgen, som tror han vet hvem som sto bak angrepene.

- Etterpå fikk vi høre at det var sønnen til en høyststående politiker - med kriminelle livvakter - som sto bak. Det er folk man ikke kødder med, for å si det sånn.

Alt dette var noe guttene ble informert om av deres Mexico-boende kamerats kontakter.

- Skal aldri tilbake
- Hvordan påvirket episoden deg etterpå?

- Jeg har i hvert fall bestemt meg for aldri å dra til Mexico igjen. Etter opplevelsen gikk vi rundt og sa unnskyld til alt og alle - det ødela mye av ferien vår. Og selv hadde vi ikke gjort noe mot dem, det var totalt umotivert fra deres side. Det er det sykeste jeg noen gang har opplevd.

Ifølge 30-åringen var han som ble forfulgt av mennene sterkt preget av det som skjedde.

- Han var livredd, og begynte faktisk å tenke tanken om at "nå er det meg eller dem". Det var fryktelig ubehagelig, og ekstra ille når politiet ikke er til å stole på - på grunn av et vanstelt styre, forteller Jørgen Festervoll til Seher.no.

"Ungkaren 20 vs. 40" ser du på TVNorge torsdag klokka 20.30.

Har du et Ungkaren-tips? Tips oss her, eller ring vår tipstelefon 93076767.

LES OGSÅ: - Jeg er bare så fantastisk!