NETTHETSET: Sportsdirektør i Start, Svein Mathisen, mener redaktørene må ta et oppgjør med "ytringsfrihetens forurensning" og tvinge debattanter til å skrive under med fullt navn. Her er han sammen med Stig Inge Bjørnebye da denne trakk seg som Star Foto: SCANPIX
NETTHETSET: Sportsdirektør i Start, Svein Mathisen, mener redaktørene må ta et oppgjør med "ytringsfrihetens forurensning" og tvinge debattanter til å skrive under med fullt navn. Her er han sammen med Stig Inge Bjørnebye da denne trakk seg som Star Foto: SCANPIXVis mer

- Ungene gråt seg i søvn

Nylig avgått Start-trener Stig Inbge Bjørnebye har blitt utsatt for svært grove beskyldninger på "ytringsfrihetens søppelplass".

SEHER.NO: 5. september meddelte Stig Inge Bjørnebye pressen at han trekker seg som trener for fotballaget Start i Kristiansand. Den tildligere landslagshelten og Liverpool-spilleren hadde da vært under et voldsomt etter svake resultater i høstsesongen.

Men det var ikke bare sportslige utfordringer Bjørneby måtte forholde seg til. På flere nettsteder har det nemlig blitt fremsatt svært grove beskyldninger 37-åringen. Nå reagerer sportsdirektør i Start, Svein ”Matta” Mathisen, som også selv har opplevd å bli sjikanert på nettsteder han omtaler som ”ytringsfrihetens søppelplass”.

- Det gikk mest utover Stig Inge. Han ble virkelig hetset, tynt og personlig sjikanert på en måte som jeg ikke trodde var mulig. Og det som virkelig får meg til å tenke er når ungene dine gråter seg i søvn fordi de har lest det som er skrevet om pappaen sin etter å ha åpnet PC-en, sier Svein Mathisen til VG.

Hetsen mot spesielt Stig Inge Bjørnebye har vært så grov og personlig krenkende at lederen i Norsk Toppfotball, Ernst Ravnaas, mener det må reageres.

- Jeg mener det er fremsatt svært grove beskyldninger uten forankring i virkeligheten som det er grunn til å forfølge strafferettslig, sier Toppfotball-lederen til VG.