TOK LANDET MED STORM: Chris (Ina Svenningsdal), Eva (Lisa Teige), Sana (Iman Meskini) Vilde (Ulrikke Falch) og Noora (Josefine Frida Pettersen) hadde alle sentrale roller i de to første sesongene av ungdomsserien «Skam». Foto: NRK
TOK LANDET MED STORM: Chris (Ina Svenningsdal), Eva (Lisa Teige), Sana (Iman Meskini) Vilde (Ulrikke Falch) og Noora (Josefine Frida Pettersen) hadde alle sentrale roller i de to første sesongene av ungdomsserien «Skam». Foto: NRKVis mer

Unge jenter lokkes til falsk «Skam»-audition

NRK politianmelder saken.

SEOGHØR.NO: NRK-serien «Skam» har tatt Norge med storm og gjorde seriens hovedpersoner til stjerner over natten.

Å få en rolle i TV-suksessen står nok høyt på listen for mange unge skuespiller-spirer, og dette har nå noen prøvd å utnytte.

Tirsdag avslører NRK at en falsk e-post utgir seg ut for å være en invitasjon til å prøvespille for den populære ungdomsserien.

Kanalen politianmelder nå saken.

Én ting er at det kan skade NRKs rennommé og troverdighet, men det mest alvorlige er at unge jenter i verste fall blir lurt inn til Oslo på en falsk audition, der de kan bli utnyttet, sier NRKs advokat Kari Anne Lang-Ree til NRK.no.

Saken fortsetter under bildet.

UHYRE POPULÆR: Thomas Hayes' rollefigur i de to første sesongene av «Skam», William Magnusson, var en periode på alles lepper - særlig etter at William og Noora (Josefine Pettersen) ble sammen.  Foto: NRK
UHYRE POPULÆR: Thomas Hayes' rollefigur i de to første sesongene av «Skam», William Magnusson, var en periode på alles lepper - særlig etter at William og Noora (Josefine Pettersen) ble sammen. Foto: NRK Vis mer

Fikk tips fra publikum

I e-posten oppfordres unge, slanke jenter som kan snakke østlandsk til å søke. De blir videre bedt om å sende bilde av seg selv for å bli med i betraktningen til det som beskrives som «en relativt stor rolle i siste episode» av serien.

P3s redaktør Håkon Moslet mottok mange tips fra publikum om den falske e-posten. Selv om han ikke synes e-posten virker troverdig har han full forståelse for at unge og håpefulle kan bli lurt.

– Bakteppet er at det har vært et voldsomt påtrykk for å få roller i «Skam». Og vi har jo hatt åpne auditions både før sesong 1 og 2. Personlig synes jeg ikke e-posten er troverdig, blant annet fordi vi aldri bruker vikarbyråer til rekruttering. Dessuten står det at man søker skuespiller til sesong 2, og den er jo over.

– Men det er ikke rart om unge håpefulle skuespillere kan tro e-posten er ekte. «Skam» er jo en svært populær serie, sier Moslet til NRK.

Saken fortsetter under bildet.

NYE FJES: I sesong tre av "Skam" blir det flere nye fjes å se. Karakter Mahdi Disi (t.v) spilles av Sacha Kléber, mens Isak og Jonas sin kamerat Magnus Fossbakken (t.h) spilles av David Sjøholt.  Foto: NRK
NYE FJES: I sesong tre av "Skam" blir det flere nye fjes å se. Karakter Mahdi Disi (t.v) spilles av Sacha Kléber, mens Isak og Jonas sin kamerat Magnus Fossbakken (t.h) spilles av David Sjøholt. Foto: NRK Vis mer

Her er den falske e-posten:

«På vegne av NRK VIKAR NORGE (NRK DRAMA sitt eget produksjonsselskap) søkes det etter en skuespiller til å medvirke i den siste episoden av den nå pågående sesong 2 av SKAM / NRK grunnet frafall av allerede castet skuespiller.

Du må være en jente mellom 18 og 24 (gjerne noe lavere spillealder). Normalt utseende, slank/trent figur. Du bør beherske østlandsdialekt / varianter av østlandsdialekter flytende, og kunne raskt sette deg inn i en rolle. Det er snakk om en relativt stor rolle i den siste episoden, med en god del replikker og linjer. Samt litt krevende (mentalt) scener. Innspilling skjer i Oslo Fredag 28 og Lørdag 29 Oktober. Reise til og fra og opphold dekkes av NRK Drama (innenfor Norge). Lønn etter avtale.

Fortløpende utvelgelse.

For interessende send en epost MED oppdaterte bilder og nøkkelinformasjon om deg som svar på denne e-post.

NRK Drama

Vikar og Produksjon

NB!

Denne epost er å anse som konfidensiell, og dets innhold skal ikke deles med tredjeparter»

LES OGSÅ: Dette er de nye fjesene i «Skam»