BRYTER GRENSER: Kristin Spitznogles største forbilde er Madonna, som også bruker sex i sitt feministiske prosjekt. Foto: Marius Fiskum/Fototopia
BRYTER GRENSER: Kristin Spitznogles største forbilde er Madonna, som også bruker sex i sitt feministiske prosjekt. Foto: Marius Fiskum/FototopiaVis mer

- Ungdomstida mi var knalltøff

- Den tøffe bakgrunnen har preget meg, sier den dypt religiøse sex-eksperten Kristin Spitznogle.

SEHER.NO: - Jeg vokste opp i ei lita bygd med lav takhøyde og mye pietisme og læstadiansime. Alt som var godt, var synd og skam, forteller kjendispsykologen Kristin Spitznogle (36) til siste nummer kvinnemagasinet Kamille.

Psykologen og samlivseksperten som blant annet er kjent som sexekspert i VG og fra "Sexskolen" på TV3, forklarer i et lengre portrettintervju hvordan hennes oppvekst på Skjervøy i Nord-Troms har formet henne til å bli den ekshibisjonisten hun er i dag.

- Veldig tidlig hadde jeg en følelse av annerledeshet og var mye ensom. Ungdomstida mi var knalltøff, og jeg ble utsatt for utfrysning og jantelov fra de andre jentene. (...) Jeg kan se hvordan jeg i alle år har utfordret konvensjoner og fordommer, og mye av dette opprøret har jeg tatt med meg videre. Mitt liv har etter hvert blitt et slags feministisk prosjekt hvor jeg bruker meg sjøl som aktør og utfordrer skammen jeg vokste opp med, forklarer Spitznogle.

Hun sammenligner seg med den verdenskjente artisten Madonna, som også bruker sex i sin feministiske kamp.

– Mitt store forbilde Madonna har vist at man både kan være vakker og sexy, og samtidig ha full kontroll over sitt eget liv, sier hun.

Til tross for at hun er utdannet ekspert på samliv har psykologen hatt to samlivsbrudd bak seg. Hun har to sønner på 10 og 16 år. Etter en kort singeltilværelse i vår, har hun nå funnet kjærligheten på nytt i en sju år yngre mann.

LES OGSÅ: Rocco-forlovelse var en bløff