VENTER BARN: Popstjerne Christina Aguilera og ektemannen Jordan Bateman venter sitt førstefødte. Foto: Faksimile Marie Claire
VENTER BARN: Popstjerne Christina Aguilera og ektemannen Jordan Bateman venter sitt førstefødte. Foto: Faksimile Marie ClaireVis mer

Ung babyboom i Hollywood

Stadig flere unge superstjerner kaster seg på babybølgen som rir filmbyen.

SEHER.NO: Stadig flere unge superstjerner kaster seg på babybølgen som for tiden rir Hollywood.


Og "jo yngre jo bedre" virker som er blitt et trend-uttrykk i filmbyen.


For nylig meldte supersexy Jessica Alba at hun i en alder av kun 26 år nå skal ha barn med sin kjæreste Cash Warren.  


Og før henne har både popdiva Christina Aguilera (26) og "Simple Life"-stjerne Nicole Richie (26) meldt at de nå venter sine førstefødte.


Men hva er det som gjør at nåtidens unge superstjerner velger å få barn i så ung alder?spør amerikanske ABC News.


For etter å ha slitt i flere år med å oppnå den perfekte kropp, de perfekte rollene og den rett status i filmbyen skulle en jo tro at de gjerne ville beholde den posisjonen i noen år.


Men nei.


For det er ikke bare Jessica, Christina og Nicole som er blant stjernene som får barn i ung alder. Også skandalepopstjerne Britney Spears (26) fikk barn da hun var ung, kun 23 år, og filmstjerne Reese Witherspoon fikk også sin første datter, Ava, da hun var 23.


Nåtidens "unge Hollywood" står altså i sterk kontrast til mer etablerte stjerner som Geena Davis, Madonna og Susan Sarandon, som alle valgte å sette karrieren først og heller vente med barn til de var fylt nærmere 40.


Ifølge amerikanske eksperter er det likevel ikke noe unormalt ved at stjerner velger å få barn i ung alder. For i henhold til gjennomsnittet i USA er det normalt å føde sin førstefødte når man er 25,2 år.


I tillegg mener flere eksperter at det er en "pro-feministisk"-tankegang som nå preger filmbyen.


Istedet for å vente med å få barn og spare sin figur for karrieren, ønsker mange unge stjerner å trosse dette og heller satse på familie, mens deres eldre kolleger drar på nattklubb og blir tatt for fyllekjøring.


- Jeg tror det er en pro-feministisk tankegang. Det handler om valg. Det handler om å bryte med normene og si "jeg vil ikke bli definert av min livmor, jeg kan ha en dynamisk karriere og være en dynamisk mor på samme tid", enn å si "jeg må velge mellom de to", sier Ted Casablanca, spaltist hos E!Online.

LES OGSÅ: - Blir mamma neste år