Jodie Sweetin:

«Under samme tak»-stjernen fyllekjørte med datteren i bilen

Slik gikk det med den tidligere barnestjernen.

SUKSESS: Jodie Sweetin (nede til venstre) spilte rollen som Stephanie Tanner i «Under samme tak». Her til lands ble serien sendt på TV Norge. Foto: Warner Brothers 
<div><br></div>
SUKSESS: Jodie Sweetin (nede til venstre) spilte rollen som Stephanie Tanner i «Under samme tak». Her til lands ble serien sendt på TV Norge. Foto: Warner Brothers

Vis mer

(Seoghør.no): Det er 30 år siden første episode av komiserien «Under samme tak» tok verden med storm.

Den gang var skuespiller Jodie Sweetin (35) kun fem år gammel, men rollen som søte, lille Stephanie Tanner opptok de neste åtte åra av livet hennes.

STOR ENDRING: Det er 30 år siden skuespiller Jodie Sweetin debuterte som skuespiller. Siden den gang har det skjedd litt av hvert i livet hennes. Foto: Rex / NTB scanpix&nbsp;
STOR ENDRING: Det er 30 år siden skuespiller Jodie Sweetin debuterte som skuespiller. Siden den gang har det skjedd litt av hvert i livet hennes. Foto: Rex / NTB scanpix  Vis mer

Men deretter ble det relativt stille fra den unge skuespilleren, frem til Netflix-oppfølgeren «Fuller House» startet i fjor.

Årene før dette var imidlertid preget av en rekke tøffe tak for 35-åringen.

Tok verden med storm som femåring

Jodie Sweetin ble født 19. januar 1982 i Los Angeles, California. Hun ble adoptert og oppdratt av onkelen, Sam Sweetin, og hans kone Janice. De tok hånd om henne etter at hennes biologiske foreldre havnet i fengsel like etter at hun ble født, ifølge Fame10.

Hun debuterte som skuespiller i 1987 i serien «Valerie», der hun spilte en mindre rolle. Samme året fikk hun rollen som Stephanie Tanner i «Under samme tak».

Serien handlet om enkemannen Danny Tanner, som prøvde sitt beste for å oppdra sine tre døtre ved hjelp av svogeren og bestekameraten. Komiserien oppnådde enorm suksess, og var en av de mest populære seriene på den tiden.

MØTES IGJEN: I denne reklamefilmen får du et gjensyn med Bob Saget (57), John Stamos (50) og Dave Coulier (54) fra serien Under samme tak. Video: Oikos Yogurt Vis mer

Rusavhengig

Etter at «Under samme tak» ble tatt av lufta i 1995, da Sweetin var 13 år gammel, prøvde hun å fokusere på skolegang, men dette ble en brå overgang for henne.

Skumle stoffer som metamfetamin, ecstasy og kokain ble plutselig en del av hverdagen hennes da hun gikk på collage.

STOR DEL AV BARNDOMMEN: Sweetin (til høyre) spilte i den populære serien fram til hun var 13 år. Her avbildet med motspiller Andrea Barber i rollen som Kimmy Gibbler. Foto: Warner Brothers
STOR DEL AV BARNDOMMEN: Sweetin (til høyre) spilte i den populære serien fram til hun var 13 år. Her avbildet med motspiller Andrea Barber i rollen som Kimmy Gibbler. Foto: Warner Brothers Vis mer

Problemene har hun selv snakket åpent om i selvbiograien «UnSweetined», som hun ga ut i 2009. Der innrømmet hun også at hun begynte å drikke alkohol allerede som 14-åring.

- Da «Under samme tak» var ferdig, var jeg 13 år gammel og det var en stor endring i livet mitt. Alt jeg visste om siden jeg var fem år gammel, tok slutt.

- Dop og alkohol fikset på en måte alt. De mørkeste øyeblikkene var ikke nødvendigvis at jeg havnet på sykehuset eller noe sånt, men heller de stille øyeblikkene alene der jeg hatet den personen jeg hadde blitt, har hun tidligere uttalt, ifølge Fox8.

Fyllekjørte med dattera i bilen

I 2002 giftet hun seg med politimannen Shaun Holguin. Først i 2005, etter en hard kveld på byen som førte til sykehusinnleggelse, fikk han vite om problemene hennes.

- Han hadde ingen anelse. Jeg løy helt vilt mye. Jeg kunne ta dop på badet og Shaun kunne banke på døra og spørre hva jeg dreiv med, og jeg løy. Jeg løy om årsaken til hvorfor jeg ikke sov og hvorfor jeg gikk ned i vekt, har hun sagt til People.

Paret skilte seg i 2006.

Året etter falt hun for Cody Herpin, som hun giftet seg med etter et to måneder langt forhold. De fikk dattera Zoie (9) sammen ni måneder senere.

I boka «UnSweetined» trakk hun fram et øyeblikk da dattera var kun noen måneder gammel, som sitt livs verste.

Saken fortsetter under bildet.

DRAMATISK BRUDD: Jodie Sweetin var forlovet med Justin Hodak fram til nylig. Her sammen med sine to døtre,  Beatrix og Zoie. Foto: NTB scanpix
DRAMATISK BRUDD: Jodie Sweetin var forlovet med Justin Hodak fram til nylig. Her sammen med sine to døtre, Beatrix og Zoie. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Det var da jeg nådde bunnen. Jeg hadde drukket to glass vin og kjørte avgårde med henne. Jeg satte ikke bare mitt eget, men også mitt eget liv på spill. Etterpå følte jeg meg helt elendig, skrev hun, ifølge Redbook.

Livsstilen førte også til hennes andre skilsmisse, da det ett år lange ekteskapet med Herpin gikk i vasken.

Stygg skilsmisse

Det tok for øvrig ikke lang tid før skuespilleren fant kjærligheten igjen, og i april 2010 bekreftet en talsperson for stjerna at hun og kjæresten Morty Coyle ventet barn.

Dattera Beatrix (7) ble født i 2010, året før Sweetin og Coyle forlovet seg.

Men heller ikke dette forholdet varte lenge. Etter et 15 måneder langt ekteskap, gikk de hver til sitt i juni 2013. I rettspapirene hevdet Sweetin at mannen sluttet å jobbe like etter at de traff hverandre, og at han ikke betalte noen regninger, ifølge People.

Cody på sin side hevdet at Sweetin hadde begynt å misbruke rusmidler igjen, noe som førte til at en dommer bestemte at Sweetin kun fikk være med datteren under oppsyn.

Skilsmissen ble imidlertid ikke en realitet før i fjor.

Søkte om besøksforbud

Kjærlighetsproblemene sluttet fremdeles ikke for den tidligere barnestjerna. I 2016 annonserte hun sin forlovelse med Justin Hodak, som i likhet med henne selv også har en bakgrunn med rusmisbruk.

Også dette forholdet fikk en dramatisk slutt, da Hodak, ifølge People, skal ha truet med å ta sitt eget liv foran henne. Dette førte til at Sweetin søkte om besøksforbud, noe han brøt etter kun noen dager.

FØR: John Stamos, Dave Coulier, Bob Saget, Jodie Sweetin, Candace Cameron og Ashley eller Mary-Kate Olsen (tvillingene spilte samme rolle, journ. anm) i originalserien av «Under samme tak». Foto: Warner Brothers.
FØR: John Stamos, Dave Coulier, Bob Saget, Jodie Sweetin, Candace Cameron og Ashley eller Mary-Kate Olsen (tvillingene spilte samme rolle, journ. anm) i originalserien av «Under samme tak». Foto: Warner Brothers. Vis mer

Ifølge rettspapirene People innhentet skal 35-åringen ha ringt politet etter å ha følt seg uttrygg.

«Han sa han skulle ta en ni milimeter pistol og ta livet sitt», sto det i rapporten.

Det kom også fram at Hodak var under påvirkning av alkohol og marihuana, noe som trolig påvirket humøret hans.

NÅ: Candace Cameron og resten av kollgegen bak oppfølgerserien «Fuller House» tar i mot en pris under Kids' Choice Awards tidigere i år. Foto: NTB Scanpix &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp;
NÅ: Candace Cameron og resten av kollgegen bak oppfølgerserien «Fuller House» tar i mot en pris under Kids' Choice Awards tidigere i år. Foto: NTB Scanpix           Vis mer

«Konflikten eskalerte og Hodak veltet en stor bokhylle, som førte til at døren til rommet hvor Sweetin befant seg ble sperret, noe som gjorde at hun ble fanget der», sto det.

Ifølge Us Weekly ble det nylig kjent at Hodak ble dømt til seks års fengsel.

Tilbake på skjermen

I dag er Jodie Sweetin tilsynelatende singel, og er opptatt med innspillingen av Netflix-serien «Fuller House», som er en oppfølger av 90-tallsserien.

Der spiller også flere av de kjente skuespillerne fra den første serien, deriblant Candace Cameron Bure (41) i rollen som D. J. Tanner, og Andrea Barber (40) i rollen som Kimmy Gibbler.

I fjor var Sweetin også en av deltakerne i dansekonkurransen «Dancing With the Stars», der hun kom på sjetteplass med proffdanseren Keoikantse Motsepe.

Ifølge IMDb er hun også aktuell i komiserien «Hollywood Darlings», der hun spiller rollen som seg selv.