«Black Panther»:

Under jorda etter kritikkstorm

Stjernen fjernet seg fra sosiale medier.

I BRÅK: Letitia Wright er kjent fra Marvel-filmene, særlig «Black Panther»-delen av universet. Nå er hun i såpass hardt vær at hun har bestemt seg for å slette sosiale medier. Her fotografert med avdøde Chadwick Boseman. Foto: Marvel/ Disney/ Kobal/ REX/ NTB
I BRÅK: Letitia Wright er kjent fra Marvel-filmene, særlig «Black Panther»-delen av universet. Nå er hun i såpass hardt vær at hun har bestemt seg for å slette sosiale medier. Her fotografert med avdøde Chadwick Boseman. Foto: Marvel/ Disney/ Kobal/ REX/ NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pandemien herjer fortsatt, noe som også betyr at konspirasjonsteorier om alt fra viruset til vaksiner fortsetter.

I enkelte fora i sosiale medier eksisterer det teorier som på ingen måte støttes av offisielle myndigheter, men som likevel spres som ild i tørt gress. Mindre problematisk blir det ikke av at disse teoriene tidvis deles av stjerner med stor påvirkningskraft.

CORONABRÅK: Superstjernen Madonna er i hardt vær etter et innlegg på Instagram. Video/foto: Twitter/Instagram/NTB Scanpix Vis mer

Denne gangen er det den britiske «Black Panther»-stjernen Letitia Wright (27) som får gjennomgå. Hun delte nemlig en kontroversiell video med sine følgere på Twitter, ifølge BBC.

Videoen faller under kategorien «anti-vaksinasjon», som vil si at den i prinsippet tar for seg teorier om hvorfor vaksiner er «skadelig».

SLETTET: Filmstjernen har fjernet seg fra sosiale medier etter alt bråket rundt den kontroversielle vaksine-videoen. Foto: NTB
SLETTET: Filmstjernen har fjernet seg fra sosiale medier etter alt bråket rundt den kontroversielle vaksine-videoen. Foto: NTB Vis mer

Slettet sosiale medier

I den gitte 70 minutter lange videoen sår en mann tvil om både vaksinens innhold og virkning, og sier blant annet at han «håper den ikke sørger for at man gror en ekstra kroppsdel». Det tok, med andre ord, ikke lang tid før fansen begynte å reagere.

Hun ble møtt med kritikk fra hundrevis, hvor flere av dem gikk til et faktabasert angrep på stjernen. De poengterte at det ikke var hold i påstandene som kom i videoen, og da hun begynte å forsvare hvorfor hun hadde lagt videoen ut, begynte det virkelig å storme.

CORONA-TEST: Marna Haugen også kjent som «komikerfrue» har vært i hardt vær etter at hun publiserte denne videoen. Video: Instagram / @Komikerfrue. Reporter: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

«Det var ikke min intensjon å såre noen, det eneste jeg ville med publiseringen av denne videoen var å vise at jeg er bekymret over hva vaksinen inneholder og at jeg stiller spørsmål ved hva vi putter i kroppene våre», skrev stjernen i sitt forsvar.

Det ble siste ord i saken fra stjernen. Kort tid etter å ha lagt ut videoen, deaktiverte hun sin konto på Twitter. Hun har også fjernet kontoen sin på Instagram.

BORTE VEKK: Stjernen er borte fra både Twitter og Instagram etter kritikkstormen. Foto: Skjermdump
BORTE VEKK: Stjernen er borte fra både Twitter og Instagram etter kritikkstormen. Foto: Skjermdump Vis mer

Hun har ikke uttalt seg om hvorfor, men blant andre Deadline slår fast at det dreier seg om all kritikken hun mottok som følge av antivaksineringsvideoen. BBC har forsøkt å komme i kontakt med skuespilleren, foreløpig uten hell.

Britiske myndigheter har godkjent sin første vaksine fra Pfizer og BioNTech, og har understreket at sikkerheten i prosessen har vært ivaretatt.

Samtidig driver andre land med samme prosesser, både for nevnte vaksine og andre. Målet internasjonalt er å starte vaksinasjon av folk allerede på nyåret.

Mistet kollegaen

Letitia Wright har vært å se i en rekke storfilmer og tv-serier opp gjennom årene. Hun er trolig best kjent for sin rolle i Marvel-universet, der hun spiller søsteren til T'Challa i «Black Panther» og «Avengers»-filmene.

T'Challa ble spilt av Chadwick Boseman, som døde tidligere i år. Han ble bare 43 år gammel. Karrieren til Boseman eksploderte da han fikk rollen som superhelten fra «Black Panther».

DØD: Chadwick Boseman gikk bort i august, 43 år gammel. Han og Wright spilte sammen i Marvel-filmene. Her fotografert midt i en klem under en prisutdeling i mars 2019. Foto: Mario Anzuoni/ Reuters/ NTB
DØD: Chadwick Boseman gikk bort i august, 43 år gammel. Han og Wright spilte sammen i Marvel-filmene. Her fotografert midt i en klem under en prisutdeling i mars 2019. Foto: Mario Anzuoni/ Reuters/ NTB Vis mer

Før det spilte han blant annet de afroamerikanske ikonene Jackie Robinson i filmen «42» fra 2013 og James Brown i filmen «Get on Up» fra 2014.

Boseman ble diagnostisert med tarmkreft i 2016, og holdt diagnosen hemmelig helt til han gikk bort i august. Først da ble det bekreftet at han var syk, og at det til slutt var kreften som kostet ham livet.

LES OGSÅ: Åpen om bakgrunnen for vekttapet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer