- Umulig å vinne uten doping

Natt til fredag innrømmet «Tour de France»-stjernen for åpent kamera at han har holdt hele verden for narr i en årrekke.

JUKSET I ALLE ÅR: Lance Armstrong tilsto til Oprah Winfrey at han dopet seg fra midten av 90-tallet og fram til 2005, og han selv ikke synes ikke han gjorde noe galt. Foto: NTB Scanpix
JUKSET I ALLE ÅR: Lance Armstrong tilsto til Oprah Winfrey at han dopet seg fra midten av 90-tallet og fram til 2005, og han selv ikke synes ikke han gjorde noe galt. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEOGHØR.NO: I fjor høst ble sykkelkongen Lance Armstrong (41) fratatt syv «Tour de France»-titler og utstengt fra all olympisk idrett på livstid etter at det ble framlagt dopingbevis mot ham. Selv innrømmet han ingenting.

Men nylig ble kjent at Lance hadde sagt ja til å bli intervjuet av talkshow-dronningen Oprah Winfrey, og de siste dagene har det vært mange spekulasjoner rundt hva 41-åringen ville fortelle.

Armstrong har tidligere gått rettens vei mot folk som har anklaget ham for doping. Natt til fredag (norsk tid) avslørte han til Oprah at han har levd på en løgn i 14 år og dopet seg til samtlige syv «Tour de France»-seire.

Winfrey gikk rett på sak da hun satt øyne til øyne med sykkellegenden.

- Dopet du deg?

- Ja, svarte Armstrong.

Deretter bekreftet han at har han bloddopet seg, brukt EPO, og stoffer som kortison, veksthormoner og testosteron helt fra midten av 90-tallet.

- Var det mulig å vinne Tour de France uten doping?

- Ikke i min mening, svarte Lance med et smil om munnen.

Armstrong har også blitt anklaget for å ha presset hjelperytterne sine til å dope seg. Dette benektet han for. Samtidig sa han at han var en bølle som prøvde å kontrollere alt og alle, og at han alltid har vært slik.

Natt til lørdag sendes del to av intervjuet på Discovery Channel.LES OGSÅ: - Han er en god mann og en av de beste

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer