«Kompani Lauritzen»:

- Umulig å velge

«Kompani Lauritzen»-deltakerne sliter med å velge seg en favoritt før finalen, men to skiller seg ut.

FIRE FINALISTER: Det er en kjent sak at en av de fire finalistene Lise Karlsnes, Øyvind «Vinni» Sauvik, Marte Bratberg og Henrik Thodesen vinner «Kompani Lauritzen» på lørdag, men hvem skulle de tidligere rekruttene helst ha sett på pallen? Det viste seg å være et vanskelig spørsmål. Foto: Matti Bernitz / TV 2
FIRE FINALISTER: Det er en kjent sak at en av de fire finalistene Lise Karlsnes, Øyvind «Vinni» Sauvik, Marte Bratberg og Henrik Thodesen vinner «Kompani Lauritzen» på lørdag, men hvem skulle de tidligere rekruttene helst ha sett på pallen? Det viste seg å være et vanskelig spørsmål. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer
Publisert

Lørdag går den etterlengtede finalen i «Kompani Lauritzen» av stabelen. Uker med blodslit, tøffe oppdrag, samhold og en fremmed verden har ledet opp til dette store øyeblikket, der det kun er én som skal gå seirende ut. Gjennom sesongen har TV-titterne fått sine favoritter, som gjennom mang en oppgave har bevist at de fortjener en plass i finalen.

FORBANNA: Øyvind «Vinni» Sauvik er fast bestemt på å reise hjem før en lagkonkurranse i «Kompani Lauritzen». Video: Rød Løper/TV 2 Vis mer

Nå står det mellom Øyvind «Vinni» Sauvik, Marte Bratberg, Lise Karlsnes og Henrik Thodesen, som har sendt hjem ti andre deltakere fra konkurransen. Finalen blir utvilsomt intens og spennende. Se og Hør har allerede avslørt at det kommer en tvist som deltakerne ikke hadde sett for seg i programmet, som bare kommer til å bidra til enda mer spenning.

IGJEN TIL SLUTT: Disse fire finalistene har kjempet seg igjennom «Kompani Lauritzen» med blod, svette, tårer og mere til, og lørdag kveld skal én av dem kåres til vinner. Foto: Matti Bernitz / TV 2
IGJEN TIL SLUTT: Disse fire finalistene har kjempet seg igjennom «Kompani Lauritzen» med blod, svette, tårer og mere til, og lørdag kveld skal én av dem kåres til vinner. Foto: Matti Bernitz / TV 2 Vis mer

Se og Hør kan selvsagt ikke avsløre hvem som vinner, men det er ikke til å stikke under stol at folket har valgt sine favoritter. Men hvem heier egentlig de utslåtte deltakerne på? Da vi forsøkte å komme til bunns i nettopp dét, viste det seg at det skulle bli en vanskeligere sak enn først antatt.

- Umulig

Det har seg nemlig slik at alle kjendisene i kompaniet jobbet sammen konstant, og dermed er blitt nære venner. De har en Facebook-chat sammen, der de diskuterer alt fra privatliv til programinnhold. I tillegg møtes de titt og ofte, blant annet for å se episodene sammen.

Å velge seg en favoritt i finalen har derfor vært umulig og nesten uetisk for den utslåtte gjengen.

- For meg er alle verdige vinnere allerede, det er umulig å velge bare én, forteller Desta Marie Beeder, som røk ut i forrige uke.

IMPONERTE: Det ble dramatisk for Marte Bratberg i en episode av «Kompani Lauritzen» . Video: TV2 / Rød løper Vis mer

Hun får støtte av de fleste andre, som mener det er vanskelig å bestemme seg.

- Det er vanskelig for utenforstående å forstå, men vi ble så glade i hverandre og ville hver og en av oss så godt, at det for meg blir feil å komme med en ønskevinner, forteller Emil Solli-Tangen.

Bare to av de utslåtte deltakerne har en annen oppfatning. Abiel Tesfai drister seg til å nevne en han mener fortjener det litt mer enn de andre.

- Det er vanskelig å velge en vinner av de fire. Alle 14 som var med er vinnere i mine øyne. Men, det hadde vært gøy å si at man røk på grunn av vinneren, så da velger jeg Lise, sier han, og peker altså på konkurransen Karlsnes slo ham ut i.

TØFT: Det ble tøft for Lise Karlsnes under «Kompani Lauritzen» på TV 2. Video: TV 2 / Rødt Kort Vis mer

Lasse «Lazz» Jensen har også en favoritt.

- Da jeg var med, var det Vinni som var den største ressursen vi hadde, så for min del synes jeg han fortjener å vinne, sier han.

I sosiale medier er det mange som mener det samme. En særdeles uhøytidelig undersøkelse på Se og Hørs Facebook viser at mange vil ha Sauvik som militærets mester. Mange mener blant annet at de har fått et nytt inntrykk av ham etter deltakelsen.

Thodesen, Bratberg og Karlsnes har imidlertid også masse fans, så det blir utvilsomt mange øyne klistret til skjermen lørdag kveld.

Hemmelig tvist

At et program med den tidligere proffsyklisten som oberst skulle bli en så stor suksess, hadde nok få regnet med. Sammen med Kristian Ødegård (46) har Dag Otto Lauritzen (63) loset 14 av landets kjendiser gjennom fysiske og psykiske øvelser, der målet har vært at beinhard disiplin og intense utfordringer skal gjøre dem til «hele mennesker».

Som nevnt innledningsvis vil episoden by på en hemmelig tvist. Hva den innebærer vil seerne først få beskjed om i episoden, men resultatet blir at bare én vinner står igjen. Enkelte har trodd at det skulle kåres fire vinnere, men slik blir det altså ikke. Finalist Marte Bratberg forteller at tvisten tok henne på senga.

- Jeg trodde planen var at fire finalister skulle stå igjen samlet, så jeg ble veldig overrasket. Jeg kjente på en ordentlig skuffelse da jeg innså at det skulle kåres én vinner, sa hun til Se og Hør tidligere denne uken.

- Vi var et team hele veien, men nå sto vi brått på bar bakke. Det var litt rart når vi hadde bygd opp en fantastisk lagånd, la hun til.

Finalen av «Kompani Lauritzen» sendes på TV 2 lørdag kveld klokken 20:00.

TAR I FOR HARDT: Vita Mashadi går i bakken under et av oppdragene i «Kompani Lauritzen». Video: Steffen Pettersen / TV 2 / Reporter: Martine Johansen Vis mer

LES OGSÅ: Bryter historisk tradisjon

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer