Aksel Hennie:

- Umulig å ikke bli berørt

Skuespilleren var tydelig i ekstase over å kunne servere publikum en blodig, norsk film.

PREMIERE: Aksel Hennie spiller én av to hovedroller i den nye norske spillefilmen «I Onde Dager». Onsdag hadde filmen premiere. Video: Celina Morken Vis mer
Publisert

COLOSSEUM/OSLO (Se og Hør): Onsdag var det duket for storstilt festpremiere på den norske splatterkomedien «I onde dager».

Regissør Tommy Wirkola (41) hadde samlet flere store skuespillere til å vasse i gørr, haglehylser, biljardkuler og glasskår.

Et ektepar som er møkk lei hverandre, spilt av Aksel Hennie (45) og Noomi Rapace (41), legger hver sin plan om å ta livet av hverandre på hytta, men får drapsplanene forkludret av en skurketrio bestående av Atle Antonsen (51), Christian Rubeck (41) og André Eriksen (45).

Ekstatisk Hennie

Den røde løperen ble tatt ned fra et støvet coronaloft og rullet ut i anledning festpremieren, og pyntede kjendiser tasset en etter en inn i den mørke kinosalen, for å se en enda mørkere actionthriller.

- Det er utrolig deilig å gå inn i en mørk kinosal sammen med masse folk, skvette, le, grine og glede seg over film. Det gleder jeg meg enormt til, sier Hennie til Se og Hør før kinodørene lukker seg bak ham.

FESTPREMIERE: Atle Antonsen, Stig Frode Henriksen og Aksel Hennie. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør
FESTPREMIERE: Atle Antonsen, Stig Frode Henriksen og Aksel Hennie. Foto: Tor Lindseth / Se og Hør Vis mer

- Jeg håper folk blir underholdt. Vi kommer til å ta filmen på forskjellige måter, den går i alle retninger. Det er umulig å ikke bli berørt.

45-åringen har en rekke store roller i både norske og internasjonale storfilmer bak seg, men legger ikke skjul på at det å gjøre norske filmer er noe han setter mest pris på.

- Det er utrolig kjærkomment. Fra bunn av mitt hjerte: Det er utrolig godt å jobbe med den norske filmfamilien, å lage film med venner, å endelig få snakke på sitt eget språk, og å vise film for det norske folk. Det er det viktigste for meg.

NY HUMORSERIE: Komiker Martin Lepperød spiller en av hovedrollene i humorserien «Bislett bnb», som har premiere på TV 2 Play til høsten. Her er de første bildene. Video: TV 2 Vis mer

Hemmelighetsfull om kona

Hennie, kledd i sort dress for anledningen, kom sammen med skuespillerkollegaene på løperen. Kona Karoline Hegbom (29) var ikke å se, men Hennie er som kjent en kar som liker å holde privatlivet sitt unna offentligheten.

- Hun kommer nok til å se filmen, ja. Nå skal vi snakke om film, he-he, sier Hennie lurt på spørsmål om hun har lurt seg inn en bakdør til kinosalen.

De to giftet seg på romantisk vis på den italienske øya Sicilia i 2019, selvsagt med stjernespekket gjesteliste, og en festhelg i ordentlig mafiastil. De to kunne juble over å bli foreldre sammen for andre gang i fjor. Hennie har også en datter fra et tidligere forhold.

MANN OG KONE: Karoline Hegbom og Aksel Hennie giftet seg i 2019. Foto: Agencias
MANN OG KONE: Karoline Hegbom og Aksel Hennie giftet seg i 2019. Foto: Agencias Vis mer

Selv om Hennie foretrekker å være en privat fyr, har han tidvis gitt noen glimt av hvordan det står til på hjemmebane.

- Jeg har det veldig fint. Helt kjempefint, egentlig. Jeg er ikke så glad i å snakke om privatlivet mitt, men akkurat nå er det litt vanskelig å ikke gjøre det, for jeg er blitt gift, sa han da han var gjest i podkasten til Kyrre Holm Johannessen, «Krisemøter».

BRYLLUP: Helene Olafsen snakker om bryllupsplanleggingen. Reporter: Sofe Losen/Video: Se og HØR Vis mer

Fikk juling i en uke

Skuespilleren avslører til Se og Hør at det har blitt noen blåmerker under innspillingen, men at han har kommet fra det med hele kroppen i behold.

Noen av blåmerkene er det nok medskuespiller Atle Antonsen som har stått for.

- Jeg fikk være en ordentlig usympatisk og jævlig fyr, det er jo en glede. Så fikk jeg muligheten til å banke Aksel Hennie hver dag i en uke, alle drømmer jo om det. Jeg gjør en tjeneste for hele Norge, noen må ta den jobben, og jeg tok den, fleiper han.

- Han er veldig flink til å få juling, det hjelper litt. Han er en strålende fyr som er fryktelig morsom å jobbe med, han og hele gjengen. Vi har kost oss glugg, skryter han videre.

NY SESONG: Hele Norges «Rådebank» var i gang med innspillingen av sesong tre av suksesserien. Men hvem er egentlig hovedpersonen denne gang? Vi har prøvd å få skuespillerne til å svare. Reporter: Jonas Hammer/ Thea Hope. Video: Dennis Appelong. Vis mer

LES OGSÅ: Røper sjokkvalg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer