Brit Awards-skandalene:

Ulykker, merkelige taler og frekke håndbevegelser

Her er noen av de mest minneverdige Brit Awards-øyeblikkene. 

SKANDALER: Under alle prisutdelinger skjer det minneverdige hendelser. Brit Awards er inget unntak. Foto: NTB Scanpix. 
SKANDALER: Under alle prisutdelinger skjer det minneverdige hendelser. Brit Awards er inget unntak. Foto: NTB Scanpix.  Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): Onsdag kveld arrangeres årets Brit Awards-utdeling på det enorme konsertstedet The O2 Arena i London.

Siden 1989 har utdelingen funnet sted hvert år under navnet Brit Awards, og i årenes løp er det blitt mange oppsiktsvekkende øyeblikk på scenen under popmusikk-prisutdelingen.

Som oppvarming til 2017-utgaven av Brit Awards, ser vi tilbake på et knippe av de mest minneverdige skandalene fra utdelingen!

2016: Adeles gråting og banning

Under fjorårets Brit Awards var det Adele Adkins (28) som stjal mye av oppmerksomheten. Sangstjernen regjerte på utdelingen ved å bli tildelt hele fire priser, men suksessen ble visst i meste laget for «Hello»-sangeren.

Ifølge Billboard både gråt og bannet Adele da hun entret scenen for tredje gang - for å motta prisen for årets «globale suksess».

- Jeg vedder på at dere alle er j*vla lei av meg (...) Ungen min kommer til å synes at jeg er så kul, sa hun fra scenen mellom hulking og snufsing.

FØLELSESLADD: Adele brøt sammen i gråt da hun vant prisen for Global suksess under fjorårets Brit Awards. Senere på kvelden beklaget artisten for både bannskap og «stygt gråtefjes» da hun takket for prisen. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer

Adele tok en pause fra musikken i forbindelse med at hun ble mor til sønnen Angelo James (4), som ble født i oktober 2012. Året før hun fødte sønnen, i 2011, gjorde hun sukess med albumet «21».

Og fire år senere gjorde hun et fantastisk comeback med «25», etter å ha blitt rammet av kraftig fødselsdepresjon etter at hun ble mor. Dette var nok mye av grunnen til at tårene rant på scenen for Adele under Brit Awards 2016:

- Jeg sa det tidligere, men å komme tilbake ... Jeg var veldig fortapt en stund. Jeg visste ikke om jeg noensinne ville komme tilbake og at dere alle ville være så snille mot meg, sa hun gråtkvalt i talen, ifølge JustJared.

2015: Madonnas trappefall

På prisutdelingen i 2015 ble popikonet Madonna (58) utsatt for både knall og fall, men heldigvis ikke teppefall, da hun falt ned en trapp under opptredenen sin.

Popstjernen hadde fått æren av å avslutte prisutdelingen i The O2 Arena, men da hun fremførte singelen «Living For Love» gav hun publikum en annen opptreden enn forventet.

Iført et matador-inspirert Nicolas Jebran-antrekk med lang kappe, mistet hun balansen på toppen av en trapp på scenen, da kappen hennes ble dratt bakover.

Heldigvis kom popstjernen seg raskt på beina igjen etter det dramatiske fallet, og avsluttet fremføringen sin på profesjonelt vis.

Etterpå forsikret hun Instagram-fansen om at alt stod bra til med henne. Da hun gjestet «The Jonathan Ross Show» i London dagen etter, avslørte Madonna imidlertid at hun ikke kom helt uskadet fra trappefallet.

- Jeg skadet ikke rumpa mi, men jeg slo hodet mitt. Jeg fikk litt «whiplash», jeg slo bakhodet. Og så var det en mann som stod over meg med en pupillelykt til cirka klokken tre om morgenen, for å være sikker på at alt var bra med hodet mitt, fortalte Madonna den gang, ifølge Mirror.

I intervjuet utdypet hun også årsaken til fallfadesen, som ifølge Mashable fikk Twitter til å flomme over av festlige reaksjoner.

2014: Kate Moss stepper inn for David Bowie

I januar 2016 døde poplegenden David Bowie brått og uventet 69 år gammel, etter å ha holdt kreftsykdommen sin skjult for offentligheten i halvannet år.

STEPPET INN: Da David Bowie vant prisen for «Best British Male Award» i 2014, steppet Kate Moss inn og mottok prisen. Foto: NTB Scanpix. 
STEPPET INN: Da David Bowie vant prisen for «Best British Male Award» i 2014, steppet Kate Moss inn og mottok prisen. Foto: NTB Scanpix.  Vis mer

To år tidligere, under Brit Awards i 2014, vant Bowie prisen «Best British Male Award». Imidlertid valgte han å utebli fra prisutdelingen, og sendte supermodell Kate Moss (43) i sitt sted. Og dét ble en temmelig spesiell affære.

Moss var iført Bowies jumpsuit med kanintrykk fra Kansai Yamamoto, som popikonet brukte i 1972. Og hun var sendt til utdelingen som Bowies «representant på jorda», ifølge The Telegraph.

Toppmodellen fremførte en kort tale, som hadde en kontroversiell avslutning der Bowie henviste til den kommende folkeavstemningen om skotsk uavhengighet i september 2014:

- Nydelig. Ifølge japansk mytologi bor kaninene på mitt gamle kostyme som Kate har på seg, på månen. Kate kommer fra Venus og jeg er fra Mars. Så det er fint! Jeg er fullstendig henrykt over å få en BRIT for å være den beste mannen. Men jeg er det, er jeg ikke, Kate? Jeg synes det er en flott måte å avslutte dagen på. Tusen, tusen takk. Skottland, vær så snill og bli hos oss, lød den minneverdige takketalen.

2012: Adele viser finger'n

Ikke overraskende har Adele skapt overskrifter på Brit Awards mer enn én gang. På utdelingen for fem år siden mottok hun prisen for årets britiske album med «21», men sangeren fikk ikke avslutte takketalen sin som ønsket.

VISTE FINGERN: I 2012 ble Adele avbrutt av tv-produsentene. Da valgte hun å vise fingeren. Foto: NTB Scanpix. 
VISTE FINGERN: I 2012 ble Adele avbrutt av tv-produsentene. Da valgte hun å vise fingeren. Foto: NTB Scanpix.  Vis mer

Kveldens vert, komiker James Corden (38), ble nødt til å avbryte talen til Adele fordi tv-produsentene var redde for å gå over tiden. Og dét falt ikke i særlig god jord hos sangeren:

Adele valgte nemlig å vise fingeren til tv-kameraene etter at hun ble avbrutt midt i takketalen.

Etter hendelsen har artisten imidlertid unnskyldt seg og forklart at fingeren var til Brit-Awards og ikke til hennes egne fans.

Da hun i 2013 vant igjen, hadde hun ikke mulighet til å være tilstede, men benyttet likevel anledningen til å trekke frem fjorårets hendelse.

- Jeg vil ikke oppholde dere så lenge, for jeg ønsker ikke å avbryte «Beste album»- talen på slutten av kvelden, sa hun.

2000: Robbie Williams inviterte til slåsskamp

På prisutdelingen i 2000 vant Robbie Williams (43) prisen for «Best British Single».

Da han skulle motta prisen var det imidlertid oppfordringen til tidligere Oasis-vokalist Liam Gallagher (44) om en slåsskamp på tv, som stjal showet.

INVITERTE TIL KAMP: Da Robbie Williams mottok pris under Brit Awards i 2000 inviterte han Liam Gallagher til slåsskamp fra scenen. Foto: NTB Scanpix. 
INVITERTE TIL KAMP: Da Robbie Williams mottok pris under Brit Awards i 2000 inviterte han Liam Gallagher til slåsskamp fra scenen. Foto: NTB Scanpix.  Vis mer

- Vil noen av dere se meg slåss mot Liam, sa han fra scenen før han spurte om seerne var villig til å betale for kampen.

Det virket imidlertid som at publikum i salen var klare for at dette skulle skje og brøyt ut i jubel.

Williams og Gallagher fant tonen da Williams forlot boyband-gruppen «Take that» i 1995. De to artistene var som erteris, men den gode stemningen varte ikke lenge.

Nå ser det imidlertid ut til at artistene, som har hatt en anspent tone de siste årene, kan gå en lysere tid i møte. I hvertfall fra Williams sin side.

I et nytt intervju med New Musical Express har nemlig Williams uttalt at han gjerne skulle ha jobbet med Gallagher.

- Jeg hadde f*** meg likt å jobbe med Liam Gallagher, sa han, før han fortalte at Gallagher antakelig ikke var klar for et samarbeid.

LES OGSÅ: Overrasket fansen med sexy feriebilder

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer