Stein Erik Hagen

- Ulykker kan jo skje, men dette?

Stein Erik Hagen minnes ekskona i rørende intervju.

VONDT: I slutten av september døde Mille-Marie Treschow brått. Hun har tidligere vært gift med Stein Erik Hagen, og nå snakker han ut om sorgen han følte på da han fikk dødsbudskapet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix.
VONDT: I slutten av september døde Mille-Marie Treschow brått. Hun har tidligere vært gift med Stein Erik Hagen, og nå snakker han ut om sorgen han følte på da han fikk dødsbudskapet. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix. Vis mer
Publisert

I slutten av september sendte Treschow-familien ut en pressemelding for å fortelle at Mille-Marie Treschow hadde gått bort.

- Det er med stor sorg vi må meddele at vår mor Mille-Marie Treschow døde lørdag 29. september, 64 år gammel etter sykdom, sa eier og styreleder i Treschow-Fritzøe, Michael Stang Treschow, til NTB.

Larvik-kvinnen ble 64 år gammel, og var kjent som forretningskvinne, bruks- og skogeier og Treschow-Fritzøe-arving. Hun ble også godt kjent for sitt ekteskap til Stein Erik Hagen. Dødsfallet preget mange, og flere av 64-åringens nærmeste venner uttalte kort tid etter dødsfallet at de ikke så det komme.

- Helt absurd

Dødsfallet kom også som et sjokk på Stein Erik Hagen, som var gift med Mille-Marie fra 2004 til 2012. Selv etter skilsmissen forble de nære venner, og bare dager før hun døde hadde de avtalt å møtes til lunsj. Slik ble det dessverre ikke.

- Det var et sjokk. Helt absurd. Å dø på den måten … En skulle ikke tro det var mulig i dag. Ulykker kan jo skje, men dette? Høy feber, som viste seg å være forårsaket av lungebetennelse som igjen førte til blodforgiftning? Og så dø av det, kort tid etter?

- SJOKK: Stein Erik Hagen snakker ut om dødsfallet til ekskona, Mille-Marie Treschow. Bildet er fra bryllupet deres i 2004. Foto: NTB scanpix
- SJOKK: Stein Erik Hagen snakker ut om dødsfallet til ekskona, Mille-Marie Treschow. Bildet er fra bryllupet deres i 2004. Foto: NTB scanpix Vis mer

Det er til Dagbladet Magasinet at Hagen nå snakker åpent om dødsfallet. Han fikk beskjeden på kvelden den 29. september, og da var det bare to dager siden han sist hadde pratet med ekskona. Det hadde ikke vært tegn til at det hadde vært noe galt med henne da.

Han synes dødsfallet er vanskelig å takle, og sier at det er uvirkelig at hun ikke er her lenger.

- Livet er skjørt. Og Mille-Maries død tidligere i høst preger meg sterkt. Det har gitt meg et annet perspektiv på livet: Slutte å tenke på hva man skal gjøre en gang i fremtiden, og i stedet gjøre det i dag.

I SORG: Stein Erik Hagen var på plass i bisettelsen for å minnes sin tidligere kone. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
I SORG: Stein Erik Hagen var på plass i bisettelsen for å minnes sin tidligere kone. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer

To år etter at de ble kjærester - ble Treschow og Hagen smidd i hymens lenker i det som fortsatt betegnes som «tidenes sosietetsbryllup» i Norge. Bryllupsfeiringen på Fritzøehus i Larvik gikk over tre dager, og mer enn 1000 gjester var til stede.

Men ti år etter at de ble kjærester, åtte av dem som mann og kone, sto ikke ekteskapet til å redde. Mille-Marie Treschow holdt kontakt med alle sine eksmenn, og inviterte dem til både bursdager og større anledninger. Til Dagbladet Magasinet har hun tidligere uttalt at de «absolutt er i livet mitt».

Reddet livet

Hagen setter pris på minnene han har med ekskona, og husker spesielt godt en hendelse.

- Mille-Marie reddet forresten livet mitt for noen år siden, da jeg fikk blodforgiftning. «Dette går over», tenkte jeg, men hun insisterte på at jeg skulle på sykehus. Da vi kom dit ble jeg lagt for å vente, men hun laget et helvete. «Min mann har høy feber! Han skal inn på akutten nå!», forteller han til Magasinet.

Han ble liggende på sykehuset i tre dager, mens han svevde mellom liv og død, med kroppen med diverse antibiotika. Hagen forteller at legene sa det var flaks at han dukket opp når han gjorde, for om han hadde ventet to timer til, kunne det ha vært for sent.

GODT FORHOLD: Stein Erik Hagen og Mille-Marie Treschow sammen i 2005 - året etter at de ble mann og kone. Foto: NTB Scanpix
GODT FORHOLD: Stein Erik Hagen og Mille-Marie Treschow sammen i 2005 - året etter at de ble mann og kone. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hadde det ikke vært for Mille-Marie, kunne han ha mistet livet. Selv om livet har bydd på en rekke vanskelige momenter, sier han at det også har medført positive ting.

Hagen har nemlig bestemt seg for å gjøre ting han i lang tid har drømt om, som han av en eller annen grunn ikke har gjort. Han har eksempelvis et ønske om å besøke nordsiden av Svalbard og å se Påskeøya.

Minneord fra barna

Treschow etterlater seg to voksne barn, Michael og Victoria Marie, som hun fikk med eksmannen Andreas Stang. Det var hennes andre ektemann. Treschow var først gift med forretningsmannen Morten Henrik Kielland, før hun giftet seg med Stang. Etter at Treschow og Stang gikk fra hverandre, møtte hun Hagen.

Da hun ble bisatt fra Larvik kirke den 10. oktober, holdt barna tale. Datteren Victoria Marie omtalte sin mor på rørende vis i sin tale.

- Min kjære mamma. Dette var uventet. Vi er så takknemlig for den ubegrensede kjærligheten du ga oss hver eneste dag av ditt liv. Kjærligheten din vil leve evig i oss - for alltid. Dine barnebarn er nå så heldige at de har fått sin helt egen engel som passer på dem, sa hun innledningsvis og fortsatte:

- Som mamma har du forberedt oss på best mulig måte for dette livet som vi nå må leve uten deg. Savnet vil bli enormt, sa Victoria Marie med brist i stemmen.

- Men for oss vil du aldri være borte. Du er nå i alt som er vakkert, du er i hver eneste vakre rose her i salen, du er i musikken og i lysene, du er med oss og vi elsker deg for alltid.

Fikk ønske oppfylt

Treschow var arving til en av Norges største formuer og en av Norges eldste bedrifter - Treschow-Fritzøe. Skogdrift- og eiendomsforvaltningsbedriften har vært i Treschow-familiens eie i sju generasjoner - i over 180 år.

Mille-Marie Treschow var den sjette generasjonen som overtok bedriften.

I 2012 ble det kjent at Treschow ønsket å stedes til hvile på sin egen godseiendom, i «Haven», som hun kalte det.

Hun fikk det som hun ville, etter at Fylkesmannen i Vestfold gjorde et unntak fra hovedregelen. På den måten kunne Treschow-familiens tradisjon følges.

LES OGSÅ: Må opereres etter ulykken

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer