BILDRAMA: "Ungkaren"-deltager Katinka Hellan fikk beskjed om at lillesøsteren mest sannsynlig hadde fått hjernebløding. Men det hele var bare en liten hjernerystelse. Foto: Anders Myhren/Seher.no
BILDRAMA: "Ungkaren"-deltager Katinka Hellan fikk beskjed om at lillesøsteren mest sannsynlig hadde fått hjernebløding. Men det hele var bare en liten hjernerystelse. Foto: Anders Myhren/Seher.no Vis mer

- Ulykken knyttet oss sammen

En sjokkert "Ungkaren"-deltager fikk beskjed om at lillesøsteren hadde fått hjerneblødning.

Publisert
OSLO-SØR-AFRIKA (SEHER.NO): I "Ungkaren 20 vs" 40 kjemper Katinka Hellan (21) om å vinne "Ungkaren" Jørgen Festervolls (30) hjerte. Men den vakre 21-åringen har opplevd mer dramatikk i livet enn som så, for eksempel i 2006 da hun, sammen med eks-kjæresten og lillesøsteren Tanja, havnet i en alvorlig trafikkulykke.

Det hele startet etter at Katinka og Tanja hadde danset for en turnerende Carina Dahl i Trondheim. På veien hjem bestemte de seg for å ta et nattbad. Men da de skulle ta turen fra Estenstadmarka og hjem startet marerittet.

- Jeg, eks-kjæresten og min søster satt i én bil, mens Carina Dahl og kjæresten Anton kjørte i bilen bak. Plutselig så vi et dyr i veien, forteller en preget Katinka Hellan til Seher.no.

- Alt ble svart
Det var en grusvei de kjørte på, og ettersom de på det tidspunktet hadde det litt morsomt med å kjøre i sikksakk - eller sleive - i veibanen, skjedde det fatale. Bilen begynte å skli ned en skråning - et juv - og rullet rundt. Til slutt landet kjøretøyet på taket oppå et stort kloakksrør, slik at taket ble presset ned.

- Jeg husker at jeg var i sjokk, og at alt ble svart. Etterpå syntes jeg det var dødsgøy - sikkert på grunn av adrenalinkicket - og ropte at "dette må vi gjøre igjen"! Så besvimte jeg.

Da Katinka våknet opp igjen fikk hun sitt livs sjokk. Lillesøsteren, som da var 16 år gammel, lå på bakken og ristet. Dermed bestemte de seg for å ringe etter en sykebil.

- Jeg måtte bare gjennom helt ordinær sjekk, mens Tanja havnet på et helt annet sted. Og det var det som var så ille, at jeg lå helt alene - og ikke visste hvordan det hadde gått med de andre. Jeg spurte hvor søsteren min var, men fikk bare beskjed om å legge meg rolig tilbake i senga, forteller 21-åringen.

Trodde det var hjerneblødning
Senere kom sykepleierne tilbake igjen, sjekket øynene til Katinka - og fant ut at alt var bra. Igjen spurte hun hvordan det gikk med Tanja, men nok en gang fikk hun ikke noe ordentlig svar.

- Til slutt fikk jeg vite - jeg tror det var i resepsjonen - at hun hadde havnet på en avdeling for de som var veldig dårlige eller skadet. De trodde hun hadde fått hjerneblødning. Deretter fikk jeg ikke vite noe som helst på flere timer.

Timene gikk. Men til slutt fikk Katinka Hellan gå inn på rommet der søsteren lå. Overraskelsen var stor da 16-åringen satt på sengekanten, tilsynelatende helt frisk.

- De hadde sjekket henne, og funnet ut at hun bare hadde pådratt seg en liten hjernerystelse. Jeg var helt ødelagt av den mangelfulle informasjonen, og skjønner virkelig ikke hvordan de som jobbet på sykehuset i det hele tatt kan gi meg beskjed om at hun kanskje hadde fått hjerneblødning når det ikke stemte i det hele tatt, forteller hun oppgitt. 

Da de kom hjem tok Katinka umiddelbart telefonen fatt, ringte sykehuset - og sa akkurat hva hun mente.

- Klart jeg var preget
- Jeg fortalte at jeg synes meldingen de ga meg var helt forferdelig, og at det rett og slett er helt utrolig at de kan komme med en sånn beskjed. Da ble jeg bare opplyst om at sykehuset var nytt, og at alt ikke var som det skulle være helt ennå.

- Hvordan preget ulykken livet ditt etterpå?

- Jeg sitter og "bremser" med føttene når jeg sitter i en bil den dag i dag. Det jeg opplevde på sykehuset startet som en irritasjon, men utviklet seg til frustrasjon og til slutt en enorm redsel. Det gikk mange tanker gjennom kroppen, jeg følte meg helt tom etterpå. Så det er klart det preget meg.

I dag er lillesøster 19 år gammel. Og Katinka legger ikke skjul på at hun og Tanja er mer søsken enn noen gang tidligere.

- Ulykken gjorde at vi ble veldig knyttet til hverandre. Vi har et herlig forhold! Men det er synd at slike forferdelige ting skal skje før man setter ting i perspektiv, sier "Ungkaren"-deltager Katinka Hellan til Seher.no.

"Ungkaren 20 vs. 40" sendes på TVNorge torsdag klokka 21.30.

Har du et tips om årets "Ungkaren"-deltagere eller andre kjendistips? Tips oss her, eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: Hvem av disse vil ha sex på TV?  

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer