Leonardo DiCaprio:

Ultimatum kostet ham nesten «Titanic»

Skuespilleren fikk nesten ikke den ikoniske rollen.

KAMELEON: Leonardo DiCaprio har vært å se i mange ulike roller. Foto: Press Agency/NurPhoto/Shutterstock/NTB
KAMELEON: Leonardo DiCaprio har vært å se i mange ulike roller. Foto: Press Agency/NurPhoto/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

Leonardo DiCaprio (48) har med årene blitt en av verdens mest anerkjente skuespillere. Den store Hollywood-stjernen har spilt i en rekke filmer, men det virkelige gjennombruddet kom i 1997.

Da spilte DiCaprio rollen som Jack i storfilmen «Titanic», en rolle veldig mange husker ham for. Sammen med skuespiller Kate Winslet (47) som spilte Rose i filmen, skapte de tiårets filmromanse.

Regissøren av «Titanic», James Cameron (68), har nylig uttalt seg om den populære filmen og kunne avsløre at DiCaprio nesten ikke fikk rollen som Jack.

TITANIC: Da Céline Dion var gjest i carpool karaoke i talkshowet «The Late Late Show» med James Corden, var det klart at låta «My heart will go on» måtte synges. Og så klart måtte det gjøres ekstravagant. Vis mer

Vanskelig audition

I et nytt intervju med magasinet GQ forteller Cameron at DiCaprios auditionprosess var langt fra enkel. Ifølge Variety skal DiCaprio ha nektet å prøvelese for rollen på kamera sammen med Winslet.

Cameron skal da ha kommet med en klar og tydelig beskjed:

- Du skal prøvelese, eller så får du ikke rollen.

DiCaprio skal ha vært under det inntrykket at han bare skulle møte Winslet enda en gang, før han fikk beskjed om at de skulle prøvelese på kamera.

Skuespilleren fortalte Cameron at han ikke kom til å prøvelese - pipa fikk imidlertid en annen lyd da han forsto at han kom til å miste rollen.

FANT TITANIC: James Cameron jobbet i sju år med å konstruere og planlegge turen ned til havets dypeste dyp, over 10 000 meter under havoverfalten. Vis mer

- Okei, han er rette mannen

DiCaprio skal ha spurt Cameron om han virkelig ikke fikk rollen dersom han ikke prøveleste.

- Ja, kom igjen da. Dette er en enorm film som kommer til å ta to år av livet mitt, og du kommer til å være i gang med fem andre prosjekter mens jeg holder på med post-produksjon. Så jeg kommer ikke til å ødelegge dette ved å ansette feil mann i rollen. Så du skal prøvelese, eller så får du ikke rollen, svarte Cameron.

Med halen mellom beina skal DiCaprio ha bestemt seg for å prøvelese likevel. Cameron beskriver han som en negativt innstilt skuespiller - som likevel leverte en fantastisk audition.

- Han ble Jack. Kate lyste opp og de spilte ut scenen. Mørke skyer åpnet seg og soltrålene kom ned og skinte på Jack. Jeg tenkte: «Okei, han er rette mannen», fastslo Cameron.

LES OGSÅ: Det danske kongehuset svarer på kritikken

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer