Henrik Elvejord Borg og «Text on the Beach»:

- Ulrikke visste om alt helt fra starten

«Ex on the Beach»-Henrik skaper store overskrifter med psykiske lidelser og kokainavsløringer i ny bok.

SKAPER OVERSKRIFTER: I sin nye bok avslører Henrik Elvejord Borg psykiske lidelser og tidligere bruk av kokain. Dette visste kjæresten, Ulrikke Falch, alt om da de ble sammen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør
SKAPER OVERSKRIFTER: I sin nye bok avslører Henrik Elvejord Borg psykiske lidelser og tidligere bruk av kokain. Dette visste kjæresten, Ulrikke Falch, alt om da de ble sammen. Foto: Andreas Fadum / Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag kommer den mye omtalte boka til realitydeltaker Henrik Elvejord Borg (24), «Text on the Beach», i butikkhyllene.

I lang tid har 24-åringen, som i høst var en sentral deltaker i «Ex on the Beach», promotert boka si. I tillegg til en hard anmelderdom fra både Dagbladet og VG, som han for øvrig selv sier han ikke kunne brydd seg mindre om, skaper boka nå store overskrifter.

- Burde ikke deltatt

Det er spesielt kritikken han retter mot produksjonen og castingen til realityprogrammet «Ex on the Beach» som får mye oppmerksomhet.

Til VG uttalte Elvejord Borg blant annet at han aldri burde deltatt i realityprogrammet.

- Nei, jeg burde aldri deltatt. Jeg er jo bipolar! Jeg kunne blitt klin gal der nede. På ett tidspunkt lurte jeg på om jeg hadde klikket også, noe som gjorde at de ville at jeg skulle snakke med en psykolog der nede. Men det kunne jeg ikke, da ville jeg risikert at det jeg hadde holdt skjult, ville bli avslørt, fortalte han til VG.

Også til Se og Hør forteller 24-åringen om tidligere rusmisbruk og psykiske lidelser som, ifølge ham, aldri ble sjekket opp i av produksjonen før deltakelsen.

HEMMELIG OPPDRAG: Da Henrik Elvejord Borg var på «Ex on the Beach»-innspilling, jaktet han ikke på kjærligheten. Han var der nede for å skrive bok, og nå begynner den å ta form. Han leverte selvfølgelig en smakebit. Video: Ruben Pedersen / Helén Skogstad Vis mer

- Visste om alt

Morgentimene har vært svært hektiske for Elvejord Borg, som i hele formiddag har gjestet ulike programmer som «God morgen Norge», utallige radiointervjuer og besvart flere henvendelser fra ulike aviser.

- Jeg tar alt oppstyret med et smil, sier 24-åringen til Se og Hør.

Han har hatt kjæresten, «Skam»-stjernen Ulrikke Falch (22), ved sin side i hele dag.

Og til Se og Hør forteller Elvejord Borg at avsløringene i boka ikke kom som et sjokk på kjæresten.

- Ja, Ulrikke visste om alt dette helt fra starten av vårt forhold, så ingenting kom som et sjokk for henne. Hun har også lest boka, forteller han.

- Ulrikke er en fin støtte å ha når medieoppstyret står på som verst. Jeg har henne stadig med på ting, legger han til.

Mye hets

Det var i september Henrik Elvejord Borg og Ulrikke Falch skapte store overskrifter, da de bekreftet at de to hadde blitt kjærester.

Selv om en kanskje skulle tro at det å få seg kjæreste skulle være utelukkende hyggelig, fikk Ulrikke Falch imidlertid en helt annen opplevelse.

Etter at nyheten ble kjent opplevde Falch hets for sitt valg av kjæreste. 22-åringen har de siste årene vært en forkjemper mot kroppspress, og kaller seg selv feminist.

Flere hevdet dermed at hun var dobbeltmoralsk ved å innlede et forhold til Elvejord Borg, som for mange fremstod som det motsatte gjennom sin deltakelse i «Ex on the Beach».

- Flere av uttalelsene og oppførselen til Henrik på «Ex on the Beach» er bak mål og ugrei, men jeg kommer ikke til å stå til ansvar for hans uttalelser, eller tillate noen å diskreditere meg og min aktivisme på bakgrunn av at den jeg er sammen med har vært med på reality-TV, har Falch tidligere uttalt til Se og Hør.

Tross hets har de to stått ved hverandres side, og Elvejord Borg forteller i dag at det var naturlig å fortelle om sin turbulente fortid til kjæresten.

Se og Hør har i skrivende stund ikke lykkes med å få en kommentar fra Ulrikke Falch om saken.

Kokainmisbruk

For noen år tilbake studerte Elvejord Borg på Handelshøyskolen BI i Oslo. Ved siden av studiene ble det også mye festing. Dette gikk hardt utover både helsa og psyken til 24-åringen.

- Det var en del utagerende fester som jeg forsøkte å døyve med kokain. Det var slik jeg ble introdusert for rusmidlet, forteller han til Se og Hør.

I tillegg til å ha en bipolar lidelse ble dette en katastrofal kombinasjon. I tre år var 24-åringen en flittig bruker av det harde rusmiddelet, før han selv innså at noe måtte gjøres.

- Jeg flyttet til Tromsø for å bli frisk. Der jobbet jeg litt som journalist, før jeg vendte tilbake til Oslo. Jeg holder meg unna kokain i dag, sier han.

Kritikkverdig

Selv om 24-åringen nå har fått bukt med rusproblemet, uttrykker han i sin nye bok at det er svært kritikkverdig at produksjonen i «Ex on the Beach» ikke sjekket opp i noe av historikken hans før deltakelsen.

- Jeg burde jo aldri deltatt. Det kunne gått skikkelig galt. At hvem som helst kan delta på noe slikt er hårreisende, sier Elvejord Borg til Se og Hør.

Selv hevder han det kunne blitt uforsvarlig å ha ham med i programmet, på grunn av hans psykiske lidelse. Likevel føler han ikke noe ansvar for at han selv burde informert produksjonen på forhånd.

- Jeg fortalte selvfølgelig litt om mitt tidligere liv, men vi gikk aldri inn på detaljnivå. Litt kritikk kan selvfølgelig rettes mot meg også, jeg holdt igjen mye informasjon. Etter min mening slippes hvem som helst inn i konseptet, og jeg ville være med for bokprosjektet mitt, uttaler han til Se og Hør.

- vi har vært i løpende dialog

Ifølge Hanne McBride, mediesjef i Discovery som sender «Ex on the Beach», kjenner de seg ikke igjen i deler av kritikken Elvejord Borg nå retter mot dem.

- Vi har ikke fått lese boka ennå, så vi forholder oss bare til utdrag gjengitt i mediene. At Henrik har hatt en sterk opplevelse skal vi ikke underkjenne, men vi må samtidig huske hva som var utgangspunktet hans og motivet for å delta i serien.

- Det var nettopp å skrive ei bok og skape publisitet rundt denne. Noe av det som er gjengitt, er ting verken vi eller produksjonen kjenner oss igjen i, og jeg tror vi kan skrive noe av det på kontoen for at han har et behov for å overdramatisere og fargelegge noen av hendelsene for at boka skal bli så bra som mulig, sier hun til Se og Hør.

EX ON THE BEACH: Vera (88), Leif (92) og Torill (72) så den første episoden av den skandaleomsuste TV-serien «Ex on the beach». Lite visste de at det for det meste skulle handle om nakenhet, utskjelling og alkohol. Se den eldre gardes reaksjoner på det mye omdiskuterte skandaleprogrammet. Reporter: Julie Solberg. Video: Malene Storrusten. Klipp: Emilie Rydning / Malene Storrusten. Vis mer

McBride hevder også at samtlige av deltakerne er blitt tatt godt hånd om både før og etter produksjonen, og at samtlige av deltakerne har fått tilbud om profesjonell hjelp.

- Vi har vært i løpende dialog med alle deltakerne etter innspillingen, noen mer enn andre, og alle har i tillegg hatt stående tilbud om kontakt med profesjonelle samtalepartnere. Vi har også brukt de mest erfarne psykologene i TV-bransjen gjennom hele produksjonsprosessen, inkludert i castingprosessen, og det at en deltaker er bipolar, diskvalifiserer nødvendigvis ikke deltakelse. Castingen gjøres ut fra en helhetsvurdering, sier hun og fortsetter:

- Alle som gikk inn i denne serien visste hva de gikk til. Vi må sette oss ned å lese boka, og framgår det ting der han ikke har tatt opp med oss direkte, som er relevante tilbakemeldinger, tar vi selvfølgelig det på alvor. På samme måte som vi tar tilbakemeldinger fra alle deltakerne på alvor. Og vi tar med alle innspillene til Henrik og de andre deltakerne når vi går i gang med en ny sesong. Imellom ønsker vi Henrik lykke til med boksalget.

LES OGSÅ: - Ja, vi er kjærester

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer