Ulrikke Falch og Matilda i «Naked»:

- Ulrikke er god til å kysse

Ulrikke Falch kliner til i musikkvideo med artisten Matilda.

KLINTE TIL: I Matildas nye musikkvideo for låta «Naked», er skuespiller og aktivist Ulrikke Falch med. Videoen kulminerer med et hett kyss mellom artisten selv og Falch. Video: Sony Music Vis mer

(Se og Hør): Se for deg å være ute i Oslos gater på nattetid med en du er interessert i. Stemningen er god, og dere bestemmer dere for å snike dere inn i en kirke sammen. Der, i månelyset gjennom de store kirkevinduene, blir det første kysset et faktum.

Den historien har den norske artisten Matilda foreviget i sin nye musikkvideo til låten «Naked». Med seg i videoen, som hun selv spiller en rolle i, har hun fått den norske skuespilleren og aktivisten Ulrikke Falch (21).

ROMANTISK: Musikkvideoen viser en romantisk kveld, som kulminerer i et kyss i en kirke. Foto: Skjermdump
ROMANTISK: Musikkvideoen viser en romantisk kveld, som kulminerer i et kyss i en kirke. Foto: Skjermdump Vis mer
  • Se en smakebit av videoen øverst i artikkelen!

Det norske nettstedet 730 hadde tidlig fredag premiere på den nye videoen, som er laget av fotografen Alvin Santos Tjernshaugen.

- God venninne

Musikkvideoen er sett omtrent 7000 ganger allerede, siden den ble publisert fredag morgen, og det er tydelig at fansen setter pris på at Falch har en rolle i videoen.

«Vilde from SKAM? Already in love. Amazing song!», kommenterer en. «The song, the video and ULRIKKE! I'm in love», skriver en annen.

STJERNE: Ulrikke Falch ble verdenskjent for sin rolle som Vilde i «Skam», og spiller nå i en ny musikkvideo. Foto: Skjermump
STJERNE: Ulrikke Falch ble verdenskjent for sin rolle som Vilde i «Skam», og spiller nå i en ny musikkvideo. Foto: Skjermump Vis mer

Kyssescenen er det også mange som har bitt seg merke i. Flere skriver at de er sjalu, mens andre kaller det en vakker seanse.

Matilda er artistnavnet til Matilda Gressberg (23), som i flere år har gitt ut musikk. Det er dog ikke første gang hun har tatt for seg kjærlighet mellom to kvinner i videoene sine. Hun har også benyttet seg av andre «Skam»-skuespillere tidligere.

Da hun slapp låten «Apologize» i 2016, var ingen ringere enn Ruby Dagnall med. Hun spilte Emma i «Skam», og kysset skuespiller Thea Sofie Loch Næss i videoen.

- Det at både Ruby og nå Ulrikke er med i video har faktisk ingenting med «Skam» å gjøre, sier Matilda til Se og Hør nå, og fortsetter:

- Da jeg spurte Ruby om å være med så var ikke hennes «Skam»-karriere offentlig ennå, så jeg visste ikke det. Hun ble castet på grunn av «Rosemari». Ulrikke er en god venninne og fantastisk skuespiller så jeg er veldig glad for at hun hadde lyst til å være med i videoen!, forteller artisten.

- Ulrikke er god til å kysse! Det er ingen andre jeg ville ha laget denne videoen med, understreker 23-åringen overfor 730.no.

Ny jobb

Mellom det å være en aktiv samfunnsdebattant og skuespiller, har for øvrig Ulrikke Falch flere sysler. I starten av april ledet hun sin første episode av den nye NRK-podkasten «Ulrikkes univers».

- Podkasten er motivert av nysgjerrighet og undring, med utgangspunkt i mine egne erfaringer. Det er en veldig ærlig og nær podkast, som involverer mennesker i livet mitt og problemstillinger jeg lurer på, sa 21-åringen i en pressemelding om saken.

SKAM: Under finalefesten for Skam avslørte Ulrikke Falch til Dagbladet at hun hadde drukket halvannen flaske med vin før hun spilte inn den første sexscenen med William. - Jeg håper ikke NRK blir saksøkt nå, ler den unge skuespillerstjerna. Video: Marie Røssland / Reporter: Henriette Eilertsen Vis mer

Tidligere i år trakk hun seg fra Vixen Influencer Awards fordi hun mente at utdelingen fremmer et for usunt fokus på kropp og utseende.

Første episode av «Ulrikkes univers» handlet derimot om hennes eget sinne. Den ti episoder lange podkastserien tar utgangspunkt i eget liv og erfaringer, forteller Falch.

- Det er først og fremst en sårbar podkast, men jeg håper at det kan inspirere til samtaler og konfrontasjoner i lytternes egne liv.

Gjestene i programmet blir mennesker Falch beundrer, nære venner, familiemedlemmer, ekskjæreste, eksperter og filosofer, skrev NRK.

Redaksjonsleder Trine Sollie sa følgende i pressemeldingen:

- Med hjelp fra andre kjente og kjære stemmer evner Ulrikke å belyse gjenkjennbar tematikk på en ny og annerledes måte. Jeg håper serien vil bidra til at unge forstår seg selv og hverandre bedre.

LES OGSÅ: Tar et endelig oppgjør med den beryktede kjendisfeiden