Nikolay Ramm må trekke «Maskorama»-veddemålet:

- Ulovlig!

- Det har gått over hodet på meg, sier Nicolay Ramm.

LØPEGUTT: Det stormer rundt programleder Nicolay Ramm om dagen. Foto: Terje Bendiksby / NTB
LØPEGUTT: Det stormer rundt programleder Nicolay Ramm om dagen. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert

Lørdagens «Maskorama»-sending har preget overskriftene de siste dagene, og det er svært delte meninger blant seerne om hvem som skjuler seg under de spektakulære maskene.

Hele 40% av seerne var sikre på at det var skuespiller Mari Maurstad (65) som skjulte seg i kostymet til Snøroboten - det var også detektiv Nicolay Ramm (33).

- For meg er det overtydelig. Jeg løper naken over Slottsplassen om det ikke er riktig. Det var maur på drakta - dette er Mari Maurstad!, ytret han fra panelet under det direktesendte programmet.

GLIPP: «Maskorama» er tilbake på skjermen, og spekulasjonene om hvem som skjuler seg bak maskene, er godt i gang. En av figurene ga seerne et ufrivillig hint under lørdagens opptreden. Video: Rød Løper Vis mer

Lørdagens gjestedetektiv Selma Ibrahim (27) mente at det kanskje ble litt for åpenbart, og påpekte at «Maskorama» er kjent for å gjøre det hele mystisk.

- Enten har de tatt maur og Donald Duck for at vi skal bli opphengt i det og tro ... (at det er Mari Maurstad, journ.anm), men så har noen av oss tenkt litt lenger, parerte hun, og antydet at hintene tilhørende Snøroboten muligens skulle lure seerne og detektivpanelet.

Overraskelsen var uansett stor da det viste seg at det slett ikke var Maurstad som skjulte seg i det gøyale kostymet, men heller den kjente og kjære barne-TV figuren Fantorangen.

Hyllest: Leah Isadora Behn tar med seerne hjem i «Powerwomen» og hyller moren Märtha Louise. Video: ViaPlay/Rød Løper Vis mer

Det har skapt furore i sosiale medier, og flere av seerne har gått hardt ut og sagt at de ikke lenger kommer til å se på det folkekjære programmet etter den sjokkerende avsløringen.

Skulle løpe naken

Etter at Fantorangen var avmasket, konfronterte Se og Hør Ramm med den bastante påstanden, og veddemålet han nå hadde tapt.

- Man må jo holde det man lover, folk har spist pannebånd på TV før. Hvor langt er det, da? Er ikke det sånn 100-200 meter? Det er gjort på noen sekunder, kanskje jeg må gjøre det, da.

GJETTET FEIL: Maskorama-detektiv Nicolay Ramm gjettet feil under lørdagens sending. Nå må han løpe naken gjennom slottsparken. Reporter: Karoline Henriette Video: Nora Skavhaug Vis mer

Selv om den sporty programlederen tilsynelatende virket å ta den litt pikante utfordringen på strak arm, har det nå vist seg at det ikke var så lett som det man først skulle tro.

I et bilde, delt på Instagrams historiefunksjon, skrev programlederen følgende:

«Ok, JA jeg sa jeg skulle løpe over Slottsplassen, men når det viser seg å være ULOVLIG - hva gjør man da?»

ULOVLIG: Ramm forteller at det ikke er lov til å gjennomføre stuntet. Foto: Skjermdump fra Instagram
ULOVLIG: Ramm forteller at det ikke er lov til å gjennomføre stuntet. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer

Ifølge Lovdata.no, er det i utgangspunktet ikke ulovlig å være naken i offentligheten i Norge. Imidlertid står det i straffeloven § 298 at det er ulovlig å utvise «seksuelt krenkende eller annen uanstendig atferd på offentlig sted, eller i nærvær av eller overfor noen som ikke har samtykket til det». Dette kan straffes med bot eller fengsel i inntil et år.

I en SMS til Se og Hør skriver Ramm at avgjørelsen rundt dette stuntet har gått helt over hodet på han, og henviser til pressekontakt Tonje Bergmo, som uttaler følgende:

- Hva Nicolay Ramm gjør på fritiden, med eller uten klær, legger ikke NRKs presseavdeling seg opp i.

LES OGSÅ: Raser mot Se og Hør

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer