«Farmen kjendis»:

Ukjent «Farmen»-kobling

Maurstad-familien tar sakte, men sikkert over Steinsjøen gård.

FORTELLERSTEMMEN: Du har nok hørt stemmen hans, men få vet hvem som står bak. Foto: Espen Solli
FORTELLERSTEMMEN: Du har nok hørt stemmen hans, men få vet hvem som står bak. Foto: Espen Solli Vis mer
Publisert

Nok en «Farmen kjendis»-sesong er å se på norske TV-skjermer, og på Steinsjøen gård flyttet tolv kjendiser inn for å leve som de gjorde i 1923.

Det er imidlertid ikke bare foran kameraene vi ser kjente fjes. Også bak kameraene skjuler det seg en stemme du muligens har hørt før.

I episodene av «Farmen kjendis» kan man titt og ofte høre en fortellerstemme, som bidrar til å formidle historien og som blant annet presenterer de ulike tvekampgrenene.

KASTER KLÆRNE: De andre deltakerne reagerte da Ørnulf Høyer kastet klærne for en vask i nærheten av dem på «Farmen kjendis». Video: TV 2 / Rød Løper. Reporter: Klaus Fjellro. Klipp & Manus: Klaus Fjellro. Vis mer

Bak fortellerstemmen finner vi Scott Maurstad (34), sønn av den kjente skuespilleren Mari Maurstad (65).

Dette er den tredje sesongen av «Farmen kjendis» 34-åringen har hatt jobben som fortellerstemme. I vanlige «Farmen» kan man fortsatt høre skuespiller Erik Hivju (75).

Maurstad har en lang karriere bak seg som stemmeskuespiller. Som femåring fikk han sin første rolle som stemmen til kengurubarnet i «Ole Brumm»-serien. Noen år senere ble stemmen hans enda mer kjent, da han kapret rollen som vaskebjørnen Vaske i Barne-TV-serien «Fritt Fram» med Asgeir Borgemoen (51).

1999: Asgeir Borgermoen og Vaske var superstjerner for barn. Bak kostymet skjulte Scott Maurstad seg. Foto: Jan Greve/NTB
1999: Asgeir Borgermoen og Vaske var superstjerner for barn. Bak kostymet skjulte Scott Maurstad seg. Foto: Jan Greve/NTB Vis mer

I årene som har gått har stemmen hans vært i utallige filmer og serier, og nå er han altså aktuell i realityprogrammet på TV 2.

- I dubbe-bransjen kan man være så mye rart. På en dag kan jeg være alt fra en fugl til en soldat, til fortellerstemmen på «Farmen». Det er små roller og store roller. Det er egentlig overraskende hvor mye som trenger en stemme. Alt fra en hjertestarter, til solarium, fortalte 34-åringen til Se og Hør i fjor.

SNAKKE IKKE: Lina Adampour valgte å trekke seg fra «Farmen Kjendis» etter kommentarer og vitser fra Ørnulf Høyer. I denne episoden måtte storbonden svare for seg. Video: Rød Løper/ TV 2 Vis mer

Maurstad kunne imidlertid fortelle videre at det er ikke stort han får vite fra episodene han skal voice, utenom de konkrete scenene hvor stemmen hans må bidra.

- Voicen har ganske mye informasjon om hva som for eksempel skjer i ukesoppdraget, så da er det ikke alltid nødvendig for meg å se. Om jeg uttaler et ord feil, som det hender at jeg gjør, får jeg det i retur med tilbakemelding om hvordan det skal uttales. Det dreier seg jo om 1920 og det er ikke alle de gamle ordene jeg har helt styr på. Men jeg lærer mye.

I fjor avslørte stemmeskuespilleren overfor Se og Hør at hans største drøm i livet er å selv være deltaker. I årets sesong måtte han imidlertid se seg slått av lillebror Aslak Maurstad (30).

Det er likevel ingen sure miner mellom brødrene.

HØNSEFJÆR: Ingrid Vik Lysne overrasket på «Farmen kjendis»-premieren med BH laget av ribba høns. Video: Rød Løper/Jenny Emilie Aas Vis mer

- Det er først og fremst veldig hyggelig å få ha en Maurstad med på «Farmen» - så kan han gi meg all inside om hvordan det egentlig var der. Jeg har ikke noe mindre lyst til å være med nå, men oddsen minket vel ganske dramatisk når Aslak først har fått muligheten. Jeg skal også være ærlig på at det nok resulterer i bedre TV-underholdning at han er med enn meg, da overgangen fra hans liv er et par hakk lenger unna å drive en gård enn mitt, forteller 34-åringen til Se og Hør nå.

FAMILIE: Scott Maurstad er ikke bitter for at lillebror Aslak (til venstre) fikk delta i realityprogrammet. Foto: Espen Solli / TV 2
FAMILIE: Scott Maurstad er ikke bitter for at lillebror Aslak (til venstre) fikk delta i realityprogrammet. Foto: Espen Solli / TV 2 Vis mer

Maurstad forteller at selv om han er profesjonell på jobb, klarer han ikke helt å legge fra seg jobben som storebror.

- Jeg prøvde å legge inn noen få stikk i fortellerstemmen ved å kalle ham for eksempel «heldiggrisen Aslak» eller «lille Aslak», men produksjonen mente det ville blitt rart om stemmen plutselig fikk en ertende tone - så da måtte jeg spille inn på nytt. Alt i alt er det en vennskapelig familiefeide, og jeg er jo tross alt heldig som har fått være med flere sesonger enn ham, enn om bare som fortellerstemme! sier han lattermildt.

SKJELLSORD: Lina Adampour forlot «Farmen kjendis» etter rasismekrangel med Ørnulf Høyer. Video: TV 2 / Rød Løper. Reporter: Klaus Fjellro. Klipp & manus: Klaus Fjellro Vis mer

Avslutningsvis legger den eldste Maurstad-sønnen til at etter å ha fått med seg alt drama som utspiller seg på gården, har drømmen om en «Farmen kjendis»-deltakelse blitt litt mindre.

- Etter at jeg fikk se og høre om alle intrigene som har utspilt seg på gården, innser jeg at jeg kanskje blir nødt til å finne meg mitt eget småbruk jeg kan drive en ukes tid en gang, og heller ta med gode venner - da det å spille spillet neppe ville vært mitt hovedfokus uansett.

LES OGSÅ: - Jeg rømte fra sykehuset

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer