Harlem Alexander og Jan Thomas:

Ukjent drama: - Fikk helt panikk

Avslører at han hadde lyst til å kaste inn håndkleet.

REALITYDRAMA: Harlem Alexander avslører hva som skjedde i kulissene under realitydeltakelsen. Foto: Discovery +
REALITYDRAMA: Harlem Alexander avslører hva som skjedde i kulissene under realitydeltakelsen. Foto: Discovery + Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

For snart tre år siden fulgte hundretusenvis av nordmenn spent med når kjendisstylist, Jan Thomas (55), lette etter kjærligheten på TV.

I programmet «Jan Thomas søker drømmeprinsen» datet 55-åringen tolv menn i håp om å finne en å dele livet sitt med. En av «frierne» var Halden-mannen Harlem Alexander (35).

Selv om Jan Thomas til slutt valgte 35-åringen, var det ikke en selvfølge at de ble stående som et par i finalen. I podkasten «G-punktet» avslører Halden-mannen at han på et tidspunkt fortalte produksjonen at han ønsket å trekke seg fra realityprogrammet.

Overfor Se og Hør forklarer «drømmeprinsen» nærmere om da produksjonen ble snudd på hodet.

ELLE-festen: Jan Thomas og Harlem Alexander om festing og ferieplaner. Video: Luna Lea. Reporter: Celina Morken Vis mer

Ble ringt av produksjonen

Allerede før realitydeltakelsen ble et faktum fikk Harlem høre at kjendisstylisten hadde vært en perfekt kjærestekandidat for 35-åringen.

- Jeg kommer på jobb en dag, og min gamle sjef er jo superfan av podkasten «Jan Thomas og Einar blir venner». Hun kom til meg og bare: «Harlem, du må date Jan. Han er bare helt fantastisk og han er så morsom. Han er helt perfekt for deg!».

Harlem på sin side lo det bort og ønsket ikke å date noen i samme bransje.

FRAVÆR: Jan Thomas og Harlem Alexander hadde gledet seg til å dra på fest sammen. Slik ble det ikke. Video: Rød Løper Vis mer

- Dagen etter ringer de meg fra produksjonen, og sier: «Hei, vi har fått nummeret ditt, og vi skal lage et program med Jan Thomas og lurte på om du kunne være interessert i å være med?».

35-åringen var imidlertid ikke interessert, og takket høflig nei. Etter å ha fortalt om telefonsamtalen til venner, overtalte de ham ved å friste med Sør-Afrika, sol og moro.

Dermed vendte Harlem snuten sørover. Der oppdaget han raskt at det var langt mer seriøst enn han hadde sett for seg.

- Det var jeg og Tormod som også er fra Halden, vi skulle på en haidate med Jan. Jeg er egentlig ganske sjenert og tilbaketrukket, det skal litt til før jeg åpner meg opp til andre og snakker om og viser følelser, forklarer han til Se og Hør.

SÅR: Harlem Alexander måtte hjelpe kjæresten Jan Thomas med rensing etter at han hadde falt på scenen. Video: Jan Thomas Vis mer

- I tillegg så føler man at det her er ikke ekte, for det er på TV uansett. Hva er sjansen for at man finner en kjæreste på TV? Det er jo lik null egentlig. I tillegg var jeg bestemt på at jeg skulle ikke ha kjæreste. Jeg hadde akkurat vært i et litt dårlig forhold, og jeg var ikke klar for noe nytt med en gang, forteller Harlem.

Pakket bagen

Etter daten ble mennene kjørt tilbake til villaen. 35-åringen hadde da rukket å bestemme seg for å reise hjem til Norge og avbryte deltakelsen.

- Da fikk jeg helt panikk og ville snakke med produksjonen. Jeg sa: «Jeg må hjem. Sorry, jeg kan ikke hjelpe dere. Jeg er ikke i stand til å være med på noe så seriøst, fordi jeg vil ikke dette». Jeg fikk helt panikk.

ROMANSERYKTER: Vi tok en prat med Iselin Guttormsen og hennes dansepartner Catalin Andrei Mihu om deres forhold. Video: Rød Løper Vis mer

Ifølge Harlem kom det som en overraskelse for produksjonen.

- De bare: «Dette hadde vi egentlig ikke sett for oss». Jeg ristet i hele produksjonen for å si det sånn, de fikk litt bakoversveis stakkars. Og så var det ikke sånn at vi var en time unna Oslo, vi var nesten på andre siden av jorden. Det var ikke bare å kjøre hjem.

Etter å ha snakket med produksjonen, sto en samtale med Jan Thomas, uten kameraer til stede, for tur.

- Jeg hadde nesten pakket bagen. Så jeg kom til Jan for å si: «Jeg må bounce». «Jeg er ikke rett for det her, håper du finner drømmemannen din, og at det blir et kjempefint program. Men jeg er ikke rett person for det her».

Se og Hør har vært i kontakt med pressekontakt i Discovery, Marianne Aambø, som bekrefter at Harlem Alexander ønsket å trekke seg.

KLINING: En gammel kyssekonkurranse får Katrine Moholt til å mimre om gamledager. Reporter: Thea Hope. Video: Celina Morken/ Rød Løper Vis mer

Det hele endte med en fin samtale, og det var da Harlem fikk oppleve TV-stjernen uten kameraer i rommet, at han revurderte hjemreisen.

- Så han fikk meg til å bli, og jeg fikk pause fra kamera et par dager, at jeg ikke hadde intervjuer, jeg ble jo livredd for kamera plutselig. Hver gang kamera kom, tenkte jeg: «Å nei, nå må jeg snakke om følelser, si hva jeg tenker og føler og så klarer jeg ikke det», innrømmer Harlem, og forklarer videre:

- Men absolutt, det var ekte, det var følelser i spill. Det var sikkert derfor jeg reagerte slik som jeg gjorde. Det var noe inni meg som kjente at det her var noe fint. Så kroppen min reagerte med det enkleste, å trekke seg.

- Men Jan så meg fra første stund. Jeg er veldig glad for at jeg ble. Det kan jeg si tre år etterpå.

Møttes på jobb

I dag er paret samboere, har hunden Tyr sammen og resten er historie.

«TOLL»: Et kjent reality-fjes dukket opp i den nyeste sesongen av TV 2-serien. Reporter: Nora Skavhaug. Video: «Toll»/TV 2 Vis mer

Det var imidlertid ikke i Sør-Afrika kjæresteparet møttes for første gang. Turtelduene jobber i samme bransje, og Harlem har blant annet stylistjobb under Victoria`s Secret undertøysshow på sin CV. En dag var de ansatt til samme stylistoppdrag.

- Det må ha vært skjebnen som fikk oss sammen, fordi jeg har møtt Jan Thomas én gang på en jobb for mange, mange, mange år siden. Lenge før «drømmeprinsen». Og etter det har jeg ikke sett ham.

Den gang utvekslet ikke TV-paret særlig mange ord. Jan Thomas var nemlig gift på daværende tidspunkt.

- Kjente Jan Thomas deg igjen da dere møttes igjen i Sør-Afrika?

- Han sier han ikke gjorde det, men hallo!

LES OGSÅ: Svarer på romanseryktene

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer