Norges rikeste under 35:

Ukjent 32-åring på topplisten

Laksearvingen Gustav Magnar Witzøe (29) topper listen over de rikeste unge nordmennene - nok en gang. På inntektstoppen følger ukjente Kristoffer (32).

RIKING: Gustav Magnar Witzøe jr, sønnen til laksetopp Gustav Witzøe, er Norges rikeste person. Det viser skattelistene for 2021 som Skatteetaten publiserte onsdag morgen. Foto: NTB
RIKING: Gustav Magnar Witzøe jr, sønnen til laksetopp Gustav Witzøe, er Norges rikeste person. Det viser skattelistene for 2021 som Skatteetaten publiserte onsdag morgen. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I skatteåret 2021, som i 2020, troner laksearving Gustav Magnar Witzøe (29) på toppen av listen over de rikeste nordmennene under 35 år. Han topper også listen over Norges hundre rikeste.

Og ikke nok med det: Witzøe er også i toppsjiktet av listen over verdens yngste milliardærer. I skrivende stund ligger han på tiendeplass på Forbes' liste.

SKATTELISTER: Influenserne og tvillingsøstrene Wanda og Vita Mashadi hadde et god inntektsår i 2021. Men én detalj vekker oppsikt. Vis mer

Det var da Witzøe ble myndig at han først havnet på topplisten over Norges yngste milliardærer. Siden har han vært der.

Hvis vi tar utgangspunkt i inntekt, har en forholdsvis ukjent nordmann skutt inn på en andreplass bak Witzøe: Kristoffer Daniel Norambuena. Han vakte oppsikt i lokalavisen Smaalenenes Avis i fjor.

«Ukjent 31-åring topper alle lister i Indre Østfold kommune», skrev avisen.

I 2020 hadde Norambuena en inntekt på 66,1 millioner kroner og en formue på 199,9 millioner kroner. Siden har alle piler pekt bratt oppover.

TOPPER LISTA: Kristoffer Daniel Norambuena har rykket inn på en andreplass over Norges rikeste under 35, med utgangspunkt i inntekt. Dermed topper han også alle lister i Indre Østfold - her illustrert med Rådhuset. Foto: Terje Pedersen / NTB
TOPPER LISTA: Kristoffer Daniel Norambuena har rykket inn på en andreplass over Norges rikeste under 35, med utgangspunkt i inntekt. Dermed topper han også alle lister i Indre Østfold - her illustrert med Rådhuset. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

32-åringen står nå oppført med en inntekt på 483,8 millioner kroner i fjor og har en oppgitt formue på 610 millioner kroner. Skatteregningen endte på 111,6 millioner.

*Se fullstendig oversikt over Norges rikeste under 35 år under:

Rik på lakseoppdrett

Witzøes store formue er imidlertid mer etablert. Den kommer av at han i 2011 fikk overført nær samtlige aksjer fra farens familieselskap Kverva.

Han er det eneste barnet til gründer og konserndirektør Gustav Witzøe, som startet lakseoppdrettsselskapet Salmar i 1991.

Witzøe jr. er en mediesky mann. I 2018 stilte han likevel opp til et intervju med Dagbladet Magasinet, der han blant annet fortalte at han satt i fengsel da han var 19 år gammel.

Han ble nemlig tatt i 116 kilometer i timen i 60-sonen på vei hjem, under en forbikjøring. Det skjedde på tampen av russetiden, og Witzøe ble dømt til to ukers fengsel. Han sonet dommen som pallespikrer i Verdal fengsel året han var 20.

- En rar opplevelse. Litt som en konfirmasjonsleir. Men jeg følte meg skitt da det skjedde. Det var ordentlig kjipt. Nå kjører jeg betraktelig roligere, sa han i intervjuet.

ARVINGER: Døtrene til Johan H. Andresen, Katharina (f.v.) og Alexandra Gamlemshaug Andresen. Foto: Ferd
ARVINGER: Døtrene til Johan H. Andresen, Katharina (f.v.) og Alexandra Gamlemshaug Andresen. Foto: Ferd Vis mer

Rike døtre på andre og tredjeplass

I 2021 var Witzøe jr. milevis foran plass nummer tre og fire på listen over Norges rikeste under 35 - med utgangspunkt i formue. Der havner Alexandra (født i 1996) og Katharina Andresen med drøye 4,9 milliarder hver, mens Witzøe sto oppført med 19,7 milliarder kroner i formue.

Alexandra og Katharina er døtrene til tobakkarving Johan H. Andresen, som ifølge Kapital er Norges åttende rikeste person. Nå er han eier og styreleder i investeringsselskapet Ferd.

Generelt domineres listen over de rikeste nordmennene under 35 av arvinger.

Ett av unntakene er tromsøværingen Aleksander Leonard Larsen - også han forholdsvis ukjent for norsk offentlighet - som havner på en fjerdeplass på inntektstoppen i 2021. Han er driftsdirektør og en gründerne i kryptospillselskapet Sky Mavis.

TAR AV: «Onlyfans», en plattform der brukere tjener penger på dristige bilder og videoer, har blitt levebrødet til tusenvis av mennesker. Vi har snakket med ekteparet Amanda Bredén og Max Schact, som ligger helt i toppsjiktet på «Onlyfans» i Skandinavia. Reporter: Celina Morken. Video: Rød Løper / SVT Vis mer

LES OGSÅ: - Full krig mot kongehuset

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer