Eli Strand:

Uhelbredelig kreftsyk: - Jeg skal leve

Kreftsykdommen skal ikke stoppe Eli Strand fra alt det gode livet har å by på.

OPTIMISTISK: Eli Strand har ikke gitt opp håpet. Foto: Privat
OPTIMISTISK: Eli Strand har ikke gitt opp håpet. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Det var våren 2021 den tidligere «God morgen Norge»-programlederen Eli Strand (51) delte den triste beskjeden om at hun hadde fått uhelbredelig livmorhalskreft. Kort tid etter åpnet hun seg til Se og Hør.

Strand fikk diagnosen først i 2017, men den gang trakk sykdommen seg tilbake etter behandling. Hun gikk likevel på kontroll hver tredje måned, og det var altså i mars for snart to år siden kreften kom tilbake.

Siden den gang har Strand mottatt behandling, både i form av immunterapi og stråling, noe hun flere ganger har fortalt ærlig om til Se og Hør.

- Hjelper ikke å bare tenke positivt

Nå gjester hun podkasten «Det som ikke dreper deg», ledet av Morten Hegseth (36). Her kommer det frem at Strand per nå ikke har noen aktiv sykdom. Det betyr at kreften er borte, men at den kan returnere.

Strand forteller i podkasten at hun er innforstått med at hun aldri kommer til å bli frisk. Hun har imidlertid heller valgt å omfavne det hun kan i livet, og forteller at hun har begynt å si ja til alt. Det hjelper.

- Når du har fått beskjed om at du har uhelbredelig kreft hjelper det ikke å bare tenke positivt. Det du kan gjøre er å høre på legene, gjøre sånn som legene sier og fylle på med bra ting i livet ditt. Gå ut og bowle, gå på vinkurs, gå på den fjelltoppen, gjør de tingene som du klarer, prøv å vise fingeren til kreften. Altså - jeg skal leve jeg, forteller hun i podkasten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.