Eli Strand:

Uhelbredelig kreftsyk: - Jeg skal leve

Kreftsykdommen skal ikke stoppe Eli Strand fra alt det gode livet har å by på.

OPTIMISTISK: Eli Strand har ikke gitt opp håpet. Foto: Privat
OPTIMISTISK: Eli Strand har ikke gitt opp håpet. Foto: Privat Vis mer
Publisert

Det var våren 2021 den tidligere «God morgen Norge»-programlederen Eli Strand (51) delte den triste beskjeden om at hun hadde fått uhelbredelig livmorhalskreft. Kort tid etter åpnet hun seg til Se og Hør.

Strand fikk diagnosen først i 2017, men den gang trakk sykdommen seg tilbake etter behandling. Hun gikk likevel på kontroll hver tredje måned, og det var altså i mars for snart to år siden kreften kom tilbake.

Siden den gang har Strand mottatt behandling, både i form av immunterapi og stråling, noe hun flere ganger har fortalt ærlig om til Se og Hør.

ÅPENHJERTIG: Det ble et sterkt øyeblikk i «Mesternes Mester» da Bjørn Einar Romøren fortalte om kreften. Video: NRK Vis mer

- Hjelper ikke å bare tenke positivt

Nå gjester hun podkasten «Det som ikke dreper deg», ledet av Morten Hegseth (36). Her kommer det frem at Strand per nå ikke har noen aktiv sykdom. Det betyr at kreften er borte, men at den kan returnere.

Strand forteller i podkasten at hun er innforstått med at hun aldri kommer til å bli frisk. Hun har imidlertid heller valgt å omfavne det hun kan i livet, og forteller at hun har begynt å si ja til alt. Det hjelper.

- Når du har fått beskjed om at du har uhelbredelig kreft hjelper det ikke å bare tenke positivt. Det du kan gjøre er å høre på legene, gjøre sånn som legene sier og fylle på med bra ting i livet ditt. Gå ut og bowle, gå på vinkurs, gå på den fjelltoppen, gjør de tingene som du klarer, prøv å vise fingeren til kreften. Altså - jeg skal leve jeg, forteller hun i podkasten.

ÅPNET SEG: Martin Lepperød åpnet seg om sin kreftsyke søster i TV 2-programmet «En kveld hos Kloppen». Video/Tv2 Vis mer

Når man har fått «alle» de dårlige beskjedene og vet at man lever med kreft, er det kanskje lett for noen å henge med hodet. Strand er derimot tydelig på at håpet, det holder hun fast i.

- Jeg tenker at jeg må bare holde meg i live altså, og kanskje kommer det en eller annen mirakelkur en gang i fremtiden, sier Strand åpenhjertig, og legger til at det er «jobben hennes» å holde seg i live.

- Optimistisk

Likevel har perspektivet endret seg noe, og istedenfor å planlegge langt frem i tid prøver hun å holde seg mer i nuet.

- Jeg håper den (fremtiden, journ.anm.) blir lang, men det jeg har funnet ut for meg, er ikke å tenke så langt frem i tid, men bare ha kortere bolker.

TAR ALT: Den kreftsyke influenseren bestemte seg for å fjerne alt håret. - Jeg trodde det skulle være vanskelig, skrev hun på Instagram. Video: Instagram / @elin.kjos Vis mer

Overfor Se og Hør forteller Strand at hun har det veldig, veldig bra for tiden.

- Siste behandlingen jeg tok, som var stråling, var vellykket, så jeg jobber og ser lyst på livet - lysere enn på lenge, kan hun fortelle.

Nå håper hun den gode perioden fortsetter.

- Jeg har jo slått alle diagnoser. For tre år siden sa de at jeg hadde to år igjen å leve, og nå tre år senere, har jeg ingen aktiv kreft lenger, sier Strand, og legger til at hun er så frisk som hun kan bli.

- Så jeg er veldig optimistisk for tiden!

LES OGSÅ: - Overraskende vanskelig

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer