Elin Kjos:

Uhelbredelig kreftsyk: - Håper jeg får leve

Kreftsyke Elin Kjos får ikke mer behandling i hjemlandet. Nå har hun søkt hjelp på egen hånd.

SYK: Hadde en 20 centimeter stor svulst i høyre lunge. Foto: Instagram / Elin Kjos
SYK: Hadde en 20 centimeter stor svulst i høyre lunge. Foto: Instagram / Elin Kjos Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske treningsinfluenseren Elin Kjos (34) fikk for to år siden den nedslående beskjeden om at hun har uhelbredelig kreft. Legene fant en over 20 centimeter stor svulst i den høyre lungen hennes og kom omsider til et punkt hvor de ikke kunne tilby mer behandling.

Til tross for at Kjos i januar meldte at svulsten ikke hadde vokst mer, kom kontrabeskjeden kjapt. I april fikk hun vite at kreften hadde spredt seg til skjelettet.

I likhet med norske Shabana Rehman (46) har Kjos søkt behandling utenfor hjemlandet, og reiste nylig til Tyskland. Hun forteller til Dagbladet at hun var der i tre uker og testet «alternativ pleie».

MARERITT: Elin Kjos skulle sjekke hvorfor hun hosta i så lang tid. Nå kjemper hun for livet. Video: Instagram @elin.kjos Reporter: Celina Morken Vis mer

Gjør det beste ut av det

- Det er ikke medisinsk behandling som jeg har fått på Karolinska Institutet de seneste åra. Arcadia Praxis (behandlingsstedet i Tyskland, red.anm.) jobber mye med detox, næring, tilskudd, hypertermi og inflammasjonsdempende. Målet er å forsøke å hjelpe kroppen til selvlegning.

At Sverige ikke kan tilby mer behandling ser hun på som trist.

- Selvfølgelig, det føles vanskelig og det er klart at det er tøffere å måtte finne neste steget på egen hånd. Men nå er det jo sånn, og jeg må rett og slett bare gjøre det beste ut av situasjonen.

UHELBREDELIG: Influenser Elin Kjos hadde vært plaget med hoste i ett år, og trodde at det var astma og allergi. Det viste seg å være uhelbredelig lungekreft. Video: Expressen TV Vis mer

- Håper jeg får leve mange år til

Kjos legger ikke skjul på at det å tenke på det verst tenkelig utfallet ikke har noe for seg. Hun gjør det hun kan for å holde seg motivert og positiv i den tøffe tida.

- Jeg tar en dag av gangen som vanlig og forsøker å fokusere på det som er bra. Det skaper bare uro å tenke på det som kanskje kan skje eller at jeg ikke har noen behandling akkurat nå, sier hun til Dagbladet.

Shabana Rehman gjester «Lindmo», der hun kan fortelle om oppløftende nyheter om kreftsykdommen. Video: NRK Vis mer

- Hvordan ser du på framtida?

- Jeg kommer alltid til å være håpefull, og jeg håper jeg får leve i mange år til. Jeg elsker livet og vet at jeg kommer til å fortsette å gjøre det jeg kan for å se muligheter og finne nye veier framover, avslutter Kjos.

LES OGSÅ: Sykmeldt: - Utrolig tøft

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer