Jonnie Irwin:

Uhelbredelig kreftsyk: - Det gjør vondt

Fikk nedslående beskjed.

SYK: Programlederen Jonnie Irwin har uhelbredelig kreft. Foto: Skjermdump fra Instagram
SYK: Programlederen Jonnie Irwin har uhelbredelig kreft. Foto: Skjermdump fra Instagram Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«A Place In The Sun»-programlederen Jonnie Irwin (49) sjokkerte fans, da han tidligere i november avslørte at han har uhelbredelig kreft.

Trebarnsfaren fikk påvist lungekreft allerede i 2020, men har holdt diagnosen skjult frem til nå, skriver The Sun.

Som om den tunge kreftbeskjeden ikke var nok, forteller Irwin at han fikk sparken som programleder etter å ha fortalt sjefene om diagnosen.

- De ville ikke fornye kontrakten min, selv om de visste at jeg ville fortsette. Det gjør vondt, det er hjerteskjærende, og jeg føler meg ekstremt sviktet.

KREFTSYK: Shabana Rehman gjestet «Lindmo», og der kunne hun dele oppløftende nyheter om kreftsykdommen. Video: NRK Vis mer

Videre forteller 49-åringen at han ikke engang greier å se på programmet lenger.

- Når folk finner ut at du har kreft, avskriver de deg. Ja, jeg har uhelbredelig kreft, men jeg skal ikke dø ennå, så la meg leve livet mitt mens jeg kan, fortsetter en svært preget Irwin.

Småbarnsfaren forteller at han har et stort behov for å ta vare på familien sin. Han jobber så mye han kan for å sikre at de har tak over hodet, også etter hans bortgang.

Det er derfor han ble så såra da Freeform Production, produksjonsfirmaet bak Channel 4-programmet, ikke lenger ville ha med han på laget.

Av samme grunn holdt han diagnosen skjult så lenge - i frykt for å miste jobben.

KREFTSJOKK: Da Karsten Warholm løp seg inn i de norske hjertene med VM-gull i London i 2017, hadde kjæresten Oda Djupvik nettopp fullført sin siste kreftbehandling. Det kom frem i NRK-serien «Karsten og Leif». Foto: NTB Vis mer

- I løpet av to uker var noen andre på TV og gjorde jobben min. Jeg føler jeg hadde fortjent litt mer fra dem etter 18 år. Det var min første jobb i TV, og det var spesielt for meg.

Produksjonsfirmaet sier i en pressemelding til Daily Mail at de «ikke var i stand til å sikre tilstrekkelig forsikring» for at han kunne fortsette innspilling internasjonalt, under coronapandemien, men at de forstår hans frustrasjon.

- Han er høyt elsket av alle i produksjonen. Vi prøvde alt vi kunne for å gjøre det mulig for Jonnie å fortsette med oss. Vi forstår selvfølgelig hvor frustrerende dette må være for ham i denne utrolig vanskelige tiden.

TRAGEDIE: Robert «NorwayRob» Scott var deprimert i åtte år etter å ha mistet tre av brødrene sine. Video: Andreas Fadum Vis mer

Irwins TV-karriere begynte i 2004 da han ble valgt ut fra hundrevis av søkere til å bli programleder for «A Place in the Sun», sammen med Jasmine Harman.

Han var også programlederen med lengst fartstid i programmet, sammen med Harman som fortsatt er med i programmet.

LES OGSÅ: - Kreften har spredt seg

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer