Sean Penn:

Ugjenkjennelig i ny serie

Det tok to og en halv time å forvandle skuespilleren.

STJERNESPEKKET: I «Gaslit» finner vi Sean Penn og Julia Roberts i hovedrollene. Foto: Everett Collectin/NTB
STJERNESPEKKET: I «Gaslit» finner vi Sean Penn og Julia Roberts i hovedrollene. Foto: Everett Collectin/NTB Vis mer
Publisert

Det er ikke uvanlig at skuespillere gjennomgår drastiske forandringer for å forvandles til karakterer på kinolerretet. Et eksempel er Mark Wahlberg (51) som måtte opp 14 kilo på seks uker for rollen sin i «Father Stu». Også superstjerna Bradley Cooper (47) overrasket med et splitter nytt utseende i Netflix-filmen «Maestro».

Nå er det Sean Penn (61) som får «alle» til å sperre opp øynene og nettet til å koke. I rollen som Richard Nixons riksadvokat, John N. Mitchell i serien «Gaslit», er han nemlig så godt som ugjenkjennelig.

Flere medier har omtalt saken, deriblant E! News, franske Vogue og People.

IKKE TIL Å KJENNE IGJEN: «Hannah Montana» herjet på Disney Channel for nesten ti år siden, nå er en av stjernen nesten ikke til å kjenne igjen. Video: Se og Hør Vis mer

Nektet å barbere

Å forvandle Julia Roberts (54) til politikerfruen Martha Mitchell krevde trolig lite tid på sminkerommet, men Penn måtte få på seg en kroppsdrakt for å gjøre ham større, samt en skallet hette.

Skuespilleren nektet nemlig å barbere hodet, ifølge den Oscar-vinnende spesialeffektsminkøren Kazu Hiro. Det var Hiro som sto bak forvandlingen av Penn.

Til Variety forteller sminkøren at det tok to og en halv time i sminkestolen før Penn var klar for opptak. Kinnproteser og nesedeler av silikon var blant protesene skuespilleren måtte få på.

FØR: Slik ser skuespilleren ut uten proteser. Foto: Angela Weiss/AFP/NTB
FØR: Slik ser skuespilleren ut uten proteser. Foto: Angela Weiss/AFP/NTB Vis mer
ETTER: Slik ser Penn ut etter en tur på sminkerommet. Foto: Everett Collectin/NTB
ETTER: Slik ser Penn ut etter en tur på sminkerommet. Foto: Everett Collectin/NTB Vis mer

- Vi tok på en overleppe og en hakedel. Han hadde en halsdel og en skulderdel. Det var for å endre holdningen hans, forklarer Hiro.

Politisk skandale

I serien finner vi også flere store navn, deriblant Dan Stevens (39), kjent fra «Downton Abbey» og Betty Giplin (35), som mange kjenner fra Netflix-serien «Glow».

«Gaslit» tar for seg Watergate-skandalen i 1972, som var en politisk skandale som førte til at daværende president, Richard Nixon, måtte gå av. Det begynte 17. juni 1972 da fem menn brøt seg inn i Det demokratiske partiets hovedkvarter i Watergate-bygningen, med den hensikt å installere overvåkningssystem i hovedkvarteret. Overvåkningssystemet besto blant annet av mikrofoner og avlytting av telefoner.

PREMIERE: Realitystjernene Pierre og Daniel Louis, mest kjent fra «Ex On The Beach», er aktuelle med en ny serie på Discovery+ «Pierre og Daniel blir seriøse». Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer