Daniel Radcliffe:

Ugjenkjennelig i ny rolle

«Harry Potter»-stjernen aktuell i ny filmrolle som politisk aktivist på 70-tallet.

UGJENKJENNELIG: Daniel Radcliffe er ikke til å kjenne igjen på filmsettet. Foto: NTB Scanpix
UGJENKJENNELIG: Daniel Radcliffe er ikke til å kjenne igjen på filmsettet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Som skuespiller må man til stadighet tilpasse seg rollene man lander, og både titt og ofte dukker det opp bilder av verdens største stjerner, der man såvidt kan kjenne dem igjen - både grunnet endret kroppsfasong og sminkeeffekter.

Nå nylig ga Sienna Miller (37) fansen bakoversveis, da nye bilder av henne i rollen som kona til den forhatte grunnleggeren av Fox News, Rober Ailes, nådde ut til pressen. I den forbindelse hadde hun nemlig gjennomgått en dramatisk forvandling for å likne mest mulig på Ailes kone, Elizabeth Tilson.

Nå overrasker nok en stjerne fansen med nytt, overraskende utseende.

Ugjenkjennelig

«Harry Potter»-stjernen Daniel Radcliffe (29) er for tiden i Australia, der han spiller inn filmen «Escape From Pretoria», og bildene fra settet viser skuespilleren helt annerledes enn slik vi er vant til å se ham.

Med langt hår og skjegg, ikledd en stripete poloskjorte og blå- og hvitrutede bukser, er det ikke lett å se at det er selveste Radcliffe som gjemmer seg under capsen.

BRILLER: I likhet med Harry Potter, har Radcliffes nye rollefigur også briller. Denne gangen er de derimot ikke runde. Foto: NTB Scanpix
BRILLER: I likhet med Harry Potter, har Radcliffes nye rollefigur også briller. Denne gangen er de derimot ikke runde. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det er liten tvil om at Radcliffes nye rolle er langt unna rollen han først ble kjent for, som Harry Potter i de populære filmene. Brillene er imidlertid på plass nå også, dog ikke like karakteristiske og runde.

Saken fortsetter under.

HARRY POTTER: Daniel Radcliffe slo for alvor gjennom i rollen som Harry Potter, med karakteristiske, runde briller og arr i panna. Her med kollega Emma Watson, som spilte Hermine Grang. Foto: NTB Scanpix
HARRY POTTER: Daniel Radcliffe slo for alvor gjennom i rollen som Harry Potter, med karakteristiske, runde briller og arr i panna. Her med kollega Emma Watson, som spilte Hermine Grang. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Daily Mail spiller 29-åringen rollen som den sørafrikanske politiske aktivisten Tim Jenkin (71), som tidlig på 1970-tallet var innsatt i det mye omtalte Pretoria-fengselet like utenfor Cape Town i Sør-Afrika.

Filmen er inspirert av ekte hendelser, da Jenkin klarte å rømme fra høysikkerhetsfengselet i 1979.

Tok til alkoholen

Den britiske skuespilleren var bare elleve år gammel da han dukket opp i den første filmen om trollmannen Harry Potter, en rolle som gjorde ham til verdensstjerne over natten.

Totalt ble det laget åtte filmer om Harry Potter, men berømmelsen gikk imidlertid fra å være noe positivt, til å bli en hodepine for hovedrolleinnehaver Radcliffe.

- Den kjappeste måten å glemme det faktum at du blir overvåket døgnet rundt, var å drikke seg veldig full, sa han i aktualitetsprogrammet «Off Camera With Sam Jones», nylig gjengitt av Huffington Post.

Saken fortsetter nedenfor.

- Jeg drakk mye

Radcliffe har flere ganger vært åpen om utfordringene som møtte ham i slutten av tenårene, den gang da drikkeproblemet hans utviklet seg.

29-åringen har eksempelvis uttalt at det finnes scener fra de siste «Harry Potter»-filmene som han ikke kan huske å ha spilt inn.

- Det var en tid da jeg ønsket å leve et jetset-liv, som slett ikke passet meg. Jeg drakk mye. Jeg var så synlig i offentligheten, og en indre kamp i meg sa at jeg selvsagt kunne ha et normalt liv. De fleste menneskene kan trolig ha det, men jeg kan definitivt ikke det, sa skuespilleren i 2011.

- Har vært heldig

I dag har Radcliffe for lengst langt flaska på hylla, en beslutning han flere ganger har gitt kjæresten, Erin Darke (34), æren for. Han kjenner likevel på et forventningspress fra offentligheten, om å alltid vise seg fra «sin beste side».

Saken fortsetter under bildet.

KJÆRESTER: «Harry Potter»-stjernen møtte kjæresten, som også er skuespiller, under innspillingen av filmen «Kill Your Darlings» i 2012, samme år som han kuttet alkoholen.

De to holdt forholdet skjult i flere år før de omsider valgte å fortelle om romansen sin til offentligheten. Her i 2014. Foto: NTB Scanpix
KJÆRESTER: «Harry Potter»-stjernen møtte kjæresten, som også er skuespiller, under innspillingen av filmen «Kill Your Darlings» i 2012, samme år som han kuttet alkoholen. De to holdt forholdet skjult i flere år før de omsider valgte å fortelle om romansen sin til offentligheten. Her i 2014. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Når du har en god jobb og tjener bra, har du på mange måter ikke lov til å klage eller være lei deg. Det er defintivt noe jeg kjenner på. Av og til tar jeg meg selv i å tenke: «Hvis jeg kjenner at noe er vanskelig, gjør jeg noe feil? Er jeg dårlig på å være berømt da?», sa han i programmet.

- Jeg har vært heldig, og hatt riktige mennesker rundt meg til riktig tid.

LES OGSÅ: Frykter for karrieren etter skandaledokumentaren

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer