Hugh Grant:

Ugjenkjennelig: - Frastøtende

60-åringen har i årevis vært kjent som kongen av romantiske komedier. Nå dukker han opp som noe helt annet.

TRAILER: I en såkalt «mockumentary» ved navn «Death to 2020» får vi se Samuel L. Jackson i rollen som reporter, «Friends»-stjerne Lisa Kudrow som konservativ talsperson og Tracy Ullman i rollen som ingen ringere enn dronning Elizabeth. Video: Netflix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Netflix og skaperne bak «Black Mirror» har samlet et stjerneensemble for å gjøre det vi alle skulle ønske vi kunne - å ta livet av år 2020.

I en såkalt «mockumentary» ved navn «Death to 2020» får vi se Samuel L. Jackson i rollen som reporter, «Friends»-stjerne Lisa Kudrow som konservativ talsperson og Tracey Ullman i rollen som ingen ringere enn dronning Elizabeth.

SLIK VI KJENNER HAM: Det er slik folk er vant til å se romcom-stjernen Hugh Grant. Nå dukker han opp i ny drakt. Foto: REX/NTB
SLIK VI KJENNER HAM: Det er slik folk er vant til å se romcom-stjernen Hugh Grant. Nå dukker han opp i ny drakt. Foto: REX/NTB Vis mer

Deres «vitnemål» blir omhyllet i opptak fra virkeligheten.

Den drøye timelange filmen har som formål å se humoristisk tilbake på et år som ofte har vært alt annet.

- Frastøtende

På rollelista dukker også kongen av romantiske komedier, prisvinnende Hugh Grant (60), opp.

Og denne gangen skal han ikke løpe gatelangs inn i armene på en kvinne (eller var det omvendt), han går nemlig inn i rollen som historiker.

LYSE LOKKER: Hugh Grant har byttet ut sine gråstenkte, mørke manke med platinablond lugg. Foto: Keith Bernstein/Netflix
LYSE LOKKER: Hugh Grant har byttet ut sine gråstenkte, mørke manke med platinablond lugg. Foto: Keith Bernstein/Netflix Vis mer

I pressebildene Netflix har sluppet, er det også bilde av de ulike karakterene. Man måtte imidlertid se to ganger før man fant Grant på bildene - han likner nemlig svært lite på filmromantikeren vi er vant til.

Det er også en ganske annen versjon en Grant selv er vant til, og i et nylig intervju med Vulture kommer det fram at han ikke er veldig fan av den nye looken.

- Jeg spiller en historiker som blir intervjuet om dette året. Jeg er ganske frastøtende, faktisk. Og du kommer til å like parykken min, forteller briten.

DANSER JULA INN: Hugh Grant som dansende statsminister i «Love Actually». Reporter: Marte Nyløkken Helseth Vis mer

Hadde corona

At Grant får være med i en film som herjer tilbake med 2020 må kunne sies å være fortjent, ettersom han var en av dem som fikk kjenne corona på kroppen. Han og kona Anna Eberstein ble nemlig smittet av viruset i februar, og Grant kunne fortelle at han kjente på flere symptomer.

- Det var som en poncho av svette, litt pinlig, egentlig. Øyeeplene mine føltes omtrent tre ganger så store, og jeg kjente en følelse av at en enorm mann satt på brystet mitt, Harvey Weinstein eller noen andre, sa han den gangen.

Han fortalte også at luktesansen forsvant, og at han ble så desperat etter å benytte sanseorganet at han prøvde å sniffe på søppelkasser.

Selvskreven gjest i jula

Det er ikke første gang Grant tar på seg en annen rolle enn den romantiske typen, han er nå også aktuell i «The Undoing», en psykologisk thriller-serie på HBO.

Selv om mange kvinne- og herrehjerter har banket for filmstjernen siden han slo gjennom i «Fire bryllup og en gravferd» i 1994, har han altså slått seg til ro.

I 2018 tok han med svenske Eberstein på rådhuset og lovet kjærlighet ut livet.

Grant er også en selvskreven julegjest for mange. Det er snart 20 år siden «Love Actually» nådde skjermene, og har gått inn i bøkene som en juleklassiker. Grant spilte hovedrollen, men har selv uttalt at han ikke skjønte hvorfor den ble så populær.

Den velkjente dansescenen har han også omtalt som «uutholdelig».

LES OGSÅ: Vekker oppsikt med dette

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer